Fiscus gaat nat tegen coffeeshop De Vliegende Hollander: nieuwe doorbraak

Goed nieuws uit Groningen: in een al jaren slepend conflict tussen de Belastingdienst en coffeeshop de Vliegende Hollander in Groningen, heeft de meervoudige belastingkamer een vernietigend oordeel uitgesproken over de bevindingen van de Belastingdienst. ‘De rechter heeft opnieuw een uitspraak gedaan die een streep haalt door het softdrugsbeleid van de overheid’, aldus het Dagblad van het Noorden.

Vliegende_Hollander‘Fiscus gaat nat tegen coffeeshop’ kopte het Dagblad van het Noorden gisteren boven een kort artikel over de kwestie, die terug gaat tot 2009. In dat jaar betichtte de Belastingdienst coffeeshop de Vliegende Hollander van het verzwijgen van een miljoen euro omzet. De administratie was een rommeltje, vond de Belastingdienst. ‘De kasboekhouding zou niet kloppen, voorraadlijsten zouden vol fouten zitten en de brutowinstpercentages tussen 2005 en 2008 zouden onverklaarbaar veel verschillen’, aldus het Dagblad van het Noorden.

Doede de Jong en Theo 'Vliegende Hollander' Buissink, Cannabis Bevrijdingsdag 2012 (© Gonzo media)
Doede de Jong en Theo 'Vliegende Hollander' Buissink, Cannabis Bevrijdingsdag 2012 (© Gonzo media)

Theo Buissink, eigenaar van de Vliegende Hollander, ging in beroep en zijn vastberadenheid en uithoudingsvermogen werden vorige week beloond. De meervoudige belastingkamer liet geen spaan heel van de aantijgingen van de Belastingdienst, die nergens hard worden gemaakt. De dienst moet 2500 euro schadevergoeding betalen aan Buissink. KLIK HIER VOOR DE UITPRAAK

De uitspraak heeft grote implicaties voor de coffeeshops in Nederland, bericht het Dagblad van het Noorden: ‘Advocaat mr. Nout Verbeek van De Vliegende Hollander zegt dat de Belastingdienst tot dusverre bijna alle coffeeshops voor een brutowinstpercentage van 100 procent aanslaat. Veel shophouders kopen dat af omdat ze geen zin hebben in slepende juridische gevechten.’

Beeld: VOC
Beeld: VOC

Tenslotte constateert de krant: ‘Deze uitspraak is al de derde die in het voordeel van de wietbranche uitvalt. Eerder achtte de rechtbank twee idealistische wiettelers uit Bierum schuldig, maar sprak geen straf uit. Vervolgens sprak de rechtbank in Amsterdam uit dat shops met een te grote handelsvoorraad geen straf meer krijgen.’

Het VOC feliciteert Theo, die in 2012 sprak op Cannabis Bevrijdingsdag, met deze klinkende overwinning!

STEUN
HET VOC
KLIK HIER

Comment (1)

 • Sikke van der Vaart 08/01/2016 at 7:55 pm Reply

  Hallo

  Ik vroeg me af of jij de Theo was waar ik jaren geleden een theater clubje mee had.
  Uiteraard niks geworden door de wiet.
  Maar het was lol.

  Je hebt mijn email dus hoor het graag.
  Sikke

Leave Your Comment

Your email address will not be published.*