Teken de Europese petitie voor legalisering van cannabis

  • SHARE:
  • Tweet this

September 2nd, 2014 | 13:07
Door webmaster

Een miljoen Europese handtekeningen voor legalisering van cannabis: dat is het doel van het burgerinitiatief ‘Weed like to talk‘, gestart door een aantal Franse studenten. Er zijn nog 78 dagen over om het doel te bereiken. Teken de petitie dus vandaag nog en verspreid de pagina in je netwerk.

Beeld: Weed Like To Talk

Beeld: Weed Like To Talk

Volgens cijfers van de EU-organisatie EMCDDA hebben 77 miljoen Europeanen weleens cannabis geconsumeerd, van wie 20 miljoen in het afgelopen jaar. Toch worden gebruik, teelt en verkoop van cannabis in vrijwel de hele Unie gecriminaliseerd en zijn de meeste EU-burgers aangewezen op de zwarte markt. Tegen deze achtergrond startte een aantal Franse studenten ‘Weed Like To Talk‘, het eerste Europese burgerinitiatief om cannabis te legaliseren.

Een burgerinitiatief houdt in dat een burgercomité, Weed Like to Talk in dit geval, één miljoen handtekeningen moet verzamelen in tenminste zeven EU-landen. Het comité kan dan een voorstel indienen voor een gemeenschappelijk cannabisbeleid, waarover de Europese Commissie verplicht moet stemmen. Weedliketotalk_logo

Het Weed Like To Talk voorstel rust op drie pijlers:

Zorgen voor gelijkheid in de wet en non-discriminatie van alle EU-burgers.
Beschermen van consumenten en het bewaken van hun gezondheid.
De illegale cannabishandel stoppen en gaan voor de legalisatie van cannabis waarbij de nationale wetgeving binnen de EU in harmonie is.

-Zorgen voor gelijkheid in de wet en non-discriminatie van alle EU-burgers.

-Bescherming van consumenten en het bewaken van hun gezondheid.

-De illegale cannabishandel stoppen en kiezen voor de legalisering van cannabis waarbij de nationale wetgeving binnen de EU in harmonie is.

Anders dan in de Verenigde Staten kunnen EU-burgers niet per referendum of op een andere manier legalisering afdwingen bij de politiek, maar het moge duidelijk zijn dat het bereiken van de benodigde miljoen handtekeningen een sterk en positief signaal zou zijn aan de politiek en het grote publiek.

Het VOC roept dan ook iedereen op om de petitie te tekenen en te verspreiden.

KLIK DUS HIER

Weedliketotalk_header

De VOC Blog

Welkom bij het VOC, dé koepel van alle organisaties en individuen in Nederland die gekant zijn tegen het verbod op cannabis. Repressie is dure en contraproductieve symboolpolitiek. Wereldwijd vindt het Nederlandse beleid van decriminalisering steeds meer weerklank. Het is tijd voor de volgende stap: cannabis uit de strafwet.