tag Doede de Jong

  • SHARE:
  • Tweet this

August 2nd, 2014 | 14:54
Door webmaster

Doede de Jong, biologisch wietkweker te Appelscha en VOC’er van het eerste uur, is in nood. De rechtbank Leeuwarden veroordeelde hem op 25 april 2014 tot twee maanden voorwaardelijke celstraf, 100 uur werkstraf en een ontnemingsvordering van €233.282,- wegens het -zonder kunstlicht- telen van cannabis. De “berekening” waarop dit bedrag is gebaseerd raakt kant noch wal. Doede is slachtoffer van een politiek gemotiveerde heksenjacht. Op deze pagina lees je hoe je Doede kunt helpen.

Iedereen die Doede de Jong, ’s lands bekendste wietkweker en VOC’er van het eerste uur, financieel wil ondersteunen, kan dat doen via een zogenaamde derdenrekening bij Anker & Anker, het kantoor van Doede’s advocaat Tjalling van der Goot.
Donaties kunnen worden overgemaakt op de rekening van Stichting Derdengelden Anker & Anker Advocaten, IBAN NL85 RABO 0104 8261 34 o.v.v. ‘donatie Doede de Jong’.
Doede spreekt op Cannabis Bevrijdingsdag, het jaarlijkse gratis festival van het VOC, Flevopark, Amsterdam, 15 juni 2014 (© Gonzo media)

Doede spreekt op Cannabis Bevrijdingsdag, het jaarlijkse gratis festival van het VOC, Flevopark, Amsterdam, 15 juni 2014 (© Gonzo media)

Iedereen die Doede financieel wil ondersteunen kan dat doen via de derdenrekening van Anker & Anker, het kantoor van zijn advocaat Tjalling van der Goot:

Stichting Derdengelden Anker & Anker Advocaten
IBAN NL85 RABO 0104 8261 34
o.v.v. ‘donatie Doede de Jong’

Zie ook: Krankzinnig vonnis Doede de Jong
VOC website, 25 april 2014

Klik hier voor meer informatie over het vonnis en hier over het hoger beroep op de site van Anker & Anker

Zie ook de pagina Steun Doede, van de makers van Weedforum.eu

Twitter hashtag #freedoede

Een boodschap van Doede van 13 mei 2014:

Beste medestrijders,

Wij vinden het ontroerend en hartverwarmend, hoeveel sympathie wij van allerlei mensen ontvangen. Hiervoor, hartelijk dank.

Verreweg de meesten zijn helemaal geen cannabisgenieters, maar vinden deze belachelijke gang van zaken onverteerbaar en zwaar onder de maat. Een Nederlandse rechtsstaat onwaardig!

Besef dat een slag in mijn gezicht (in deze), een slag in het gezicht is van heel cannabisminnend Nederland.

Doede in 'Nederwiet - de moevie' (2011)

Doede in 'Nederwiet - de moevie' (2011)

Het is de wraak voor het met open vizier meewerken aan ‘Nederwiet – De moevie’.

Dat een rechtbank zich laat lenen om als wraakinstrument van het O.M. te fungeren is een gevaarlijke ontwikkeling. Het collaboreren met de criminelen!

Hoe is het mogelijk dat je als overheid een wet die tot een dode letter is vervallen, die haaks op de realiteit staat, die dientengevolge de rechtsstaat ondermijnt en die allerlei excessen genereert, blijft handhaven?

Zij zouden hun signaalfunctie, die zij ook hebben, moeten aanwenden om deze krankzinnige, ellende genererende wetgeving aan de kaak te stellen. Dit, in het belang van de samenleving, dat bij hen voorop hoort te staan.

Voor mensen die mij financieel, door middel van crowdfunding willen steunen in mijn strijd voor legalisering, is er het volgende bank nummer bij mijn advocaat geopend:

Stichting Derdengelden Anker & Anker Advocaten
IBAN NL85 RABO 0104 8261 34
o.v.v. ‘donatie Doede de Jong’

Doede ontvangt de Koos Zwart Award, rechts zijn vrouw Kicky (© Gonzo Media)

Doede ontvangt de Koos Zwart Award, rechts zijn vrouw Kicky (© Gonzo Media)

Mocht er eventueel onverhoopt geld overblijven, dan zal dit aan een cannabisgerelateerd doel besteed worden.

Het is misschien sowieso wel een goed idee om een soort fonds voor cannabisgerelateerde problemen op te richten.

Doede J. de Jong
biologisch wietkweker en VOC medewerker

Doede-citaat-zwaard-Damocles-Soft-Secrets-4-2014

Doede-citaat-elke-cent-Soft-Secrets-4-2014

Doede de Jong te gast bij Eva Jinek, Een op Een, 29 april 2014 (zie ook video hieronder):

De VOC Blog

Welkom bij het VOC, dé koepel van alle organisaties en individuen in Nederland die gekant zijn tegen het verbod op cannabis. Repressie is dure en contraproductieve symboolpolitiek. Wereldwijd vindt het Nederlandse beleid van decriminalisering steeds meer weerklank. Het is tijd voor de volgende stap: cannabis uit de strafwet.