tag Doede de Jong

Doede de Jong, biologisch wietkweker te Appelscha en VOC’er van het eerste uur, is in nood. De rechtbank Leeuwarden veroordeelde hem op 25 april 2014 tot twee maanden voorwaardelijke celstraf, 100 uur werkstraf en een ontnemingsvordering van €233.282,- wegens het -zonder kunstlicht- telen van cannabis. De “berekening” waarop dit bedrag is gebaseerd raakt kant noch wal. Doede is slachtoffer van een politiek gemotiveerde heksenjacht. Op deze pagina lees je hoe je Doede kunt helpen.

Iedereen die Doede de Jong, ’s lands bekendste wietkweker en VOC’er van het eerste uur, financieel wil ondersteunen, kan dat doen via een zogenaamde derdenrekening bij Anker & Anker, het kantoor van Doede’s advocaat Tjalling van der Goot.
Donaties kunnen worden overgemaakt op de rekening van Stichting Derdengelden Anker & Anker Advocaten, IBAN NL85 RABO 0104 8261 34 o.v.v. ‘donatie Doede de Jong’.
Doede spreekt op Cannabis Bevrijdingsdag, het jaarlijkse gratis festival van het VOC, Flevopark, Amsterdam, 15 juni 2014 (© Gonzo media)
Doede spreekt op Cannabis Bevrijdingsdag, het jaarlijkse gratis festival van het VOC, Flevopark, Amsterdam, 15 juni 2014 (© Gonzo media)

Iedereen die Doede financieel wil ondersteunen kan dat doen via de derdenrekening van Anker & Anker, het kantoor van zijn advocaat Tjalling van der Goot:

Stichting Derdengelden Anker & Anker Advocaten
IBAN NL85 RABO 0104 8261 34
o.v.v. ‘donatie Doede de Jong’

Zie ook: Krankzinnig vonnis Doede de Jong
VOC website, 25 april 2014

Klik hier voor meer informatie over het vonnis en hier over het hoger beroep op de site van Anker & Anker

Zie ook de pagina Steun Doede, van de makers van Weedforum.eu

Twitter hashtag #freedoede

Een boodschap van Doede van 13 mei 2014:

Beste medestrijders,

Wij vinden het ontroerend en hartverwarmend, hoeveel sympathie wij van allerlei mensen ontvangen. Hiervoor, hartelijk dank.

Verreweg de meesten zijn helemaal geen cannabisgenieters, maar vinden deze belachelijke gang van zaken onverteerbaar en zwaar onder de maat. Een Nederlandse rechtsstaat onwaardig!

Besef dat een slag in mijn gezicht (in deze), een slag in het gezicht is van heel cannabisminnend Nederland.

Doede in 'Nederwiet - de moevie' (2011)
Doede in 'Nederwiet - de moevie' (2011)

Het is de wraak voor het met open vizier meewerken aan ‘Nederwiet – De moevie’.

Dat een rechtbank zich laat lenen om als wraakinstrument van het O.M. te fungeren is een gevaarlijke ontwikkeling. Het collaboreren met de criminelen!

Hoe is het mogelijk dat je als overheid een wet die tot een dode letter is vervallen, die haaks op de realiteit staat, die dientengevolge de rechtsstaat ondermijnt en die allerlei excessen genereert, blijft handhaven?

Zij zouden hun signaalfunctie, die zij ook hebben, moeten aanwenden om deze krankzinnige, ellende genererende wetgeving aan de kaak te stellen. Dit, in het belang van de samenleving, dat bij hen voorop hoort te staan.

Voor mensen die mij financieel, door middel van crowdfunding willen steunen in mijn strijd voor legalisering, is er het volgende bank nummer bij mijn advocaat geopend:

Stichting Derdengelden Anker & Anker Advocaten
IBAN NL85 RABO 0104 8261 34
o.v.v. ‘donatie Doede de Jong’

Doede ontvangt de Koos Zwart Award, rechts zijn vrouw Kicky (© Gonzo Media)
Doede ontvangt de Koos Zwart Award, rechts zijn vrouw Kicky (© Gonzo Media)

Mocht er eventueel onverhoopt geld overblijven, dan zal dit aan een cannabisgerelateerd doel besteed worden.

Het is misschien sowieso wel een goed idee om een soort fonds voor cannabisgerelateerde problemen op te richten.

Doede J. de Jong
biologisch wietkweker en VOC medewerker

Doede-citaat-zwaard-Damocles-Soft-Secrets-4-2014

Doede-citaat-elke-cent-Soft-Secrets-4-2014

Doede de Jong te gast bij Eva Jinek, Een op Een, 29 april 2014 (zie ook video hieronder):

Comment (1)

 • Lente 03/08/2014 at 7:12 pm Reply

  Noodoproep van Lente voor Doede de Jong,

  Mensen ik roep iedereen op in Nederland, oud jong, rijk en arm, ziek, gezond, gebruikers van cannabis of niet, help Doede de Jong toch!!
  Wat deze man doet voor Nederland, voor iedere Cannabis gebruiker, voor mij als mediwiet gebruiker, voor de democratie, voor alle zieken in Nederland… voor het recht om voor je eigen gezondheid op te mogen komen, voor de biologische wietteelt, al zoveel lange jaren is ongekend. Hij zou een hele bos lintjes, nee de nobelprijs voor moed, doorzettingsvermogen moeten krijgen. Ik roep iedereen die Cannabis dan wel de democratie een warm hart toekent op hem te steunen.
  Doede is een monument in Nederland. Een monument van moed en onverzettelijkheid, een mens die zich inzet voor het hele land en een groot kenner van de Biologische teelt.
  Ik ben een mediwiet gebruiker, zoals er zoveel zijn in Nederland.
  Meestal anoniem, bang voor de gevolgen van van de overheid.
  Totaal afhankelijk van de medicinale werking van Cannabis.
  Cannabis heeft mij mijn leven terug gegeschonken.
  Ik kon vrijwel niets meer, in ieder geval niet meer bewegen.
  Leed heel veel pijn, was eindeloos depressief, had chronische slapeloosheid, en nog meer kwalen.
  Ik heb nooit gerookt, had nooit gehoord van de werking van cannabis, doordat de War on drugs ook mij met leugens zover had dat ik dacht dat het een gevaarlijk spulletje was waardoor je hele leven op de schop ging.
  Je zou een leven krijgen waardoor je totaal niet meer functioneerde, in de goot terecht kwam, en in de zgn hard drugs terecht komen, verslaafd raken en kortom, het was een heilloze weg, je ging van het “rechte pad” af.
  Ja ja….
  Maar het tegendeel gebeurde: waar dokters, specialisten, reguliere medicijnen niet meer hielpen, hielp Cannabis.
  Ongeacht je leeftijd, Cannabis in de vorm van thee, boter, voedsel ermee bereiden, inhaleren of roken, of tal van andere mogelijke toepassingen hebben mij mijn gezondheid terug gegeven!!!
  Mensen, erg zieke mensen als ik kunnen er weer kracht moed en ernergie terug krijgen.
  Ik kreeg een volkomen nieuw leven, na een leven van ziek zijn voor terug.
  Ook kreeg ik er meer inzichten door een nieuwe wereld opende zich.
  Mogelijkheden die je niet had kunnen dromen.
  Ik kon niet van stoel naar stoel komen, niet slapen, niet bewegen in bed door de helse pijn, ondraaglijke pijn dag en nacht, volkomen aan het einde van je latijn gekomen.
  En dan neem je dat droge topje (eventueel de blaadjes ook) van de Cannabisplant mensen, je koopt het in een Coffeeshop, je kweekt het misschien, maar daar weet je dan nog niets van. Gewoon een beetje droog plantmateriaal. Dan maak je voorzichtig een beetje thee, of een beetje boter, of je doet iets in je eten, of je maakt er olie van, of rookt het.
  Je weet natuurlijk nog van niets, maar dat kan je zo allemaal op internet vinden of op de mediwiet site, of je leest er een boek over, en je leven veranderd.
  Binnen 10-14 dagen, ontdekte ik te kunnen bewegen, de pijn ging weg, ik kon langzamerhand weer van alles, inclusief slapen.
  De langdurige depressies die mij vaak bijna tot zelfmoord brachten,
  werden verzacht en de zelfmoord gedachten verdwenen (zonder de reguliere medijnen daar tegen) door de wietolie met CBD olie geweldig!!
  Niks meer van een flat willen springen.
  Nee canabis maakt de mensen gelukkig en sterker en schenkt vrienden en uitzicht, geeft moed en een nieuwe toekomst. Nu ja jaren verbeterd mijn gezondheid nog steeds.
  Ondertussen heb ik zoveel zieken gesproken die baad hebben bij Cannabis, zieken met allerhande kwalen, ook mensen die erg zieke waren, jong of al zeer oud, ook erg lijdenden zieke dieren, helpt het vaak. Soms helpt het al met 1.5 uur bij bepaalde klachten.
  Mens en dier wordt geholpen door een eenvoudig plant het geweldige plantje Cannabis.
  Zonder Cannabis hebben heel veel mensen in Nederland geen leven meer, maar ze durven er niet voor uit te komen, voor de vervolging.
  Mensen kom op voor Doede de die het wel durft, help hem en zijn familie. Wat hij doet voor Nederland voor dat plantje de koning aller planten Cannabis, is onvoorstelbaar.
  Hij vecht door jaar in jaar uit, nu al tientalle jaren, met het Zwaard van Damocles van onze rechters boven zijn hoofd hangend. Steun hem, bemoedig hem, en stort naar kunnen op de rekening van de advocaat van Doede Jong, die daarvoor open staat.
  Doede de Jong uit Appelscha, de biologische wietkweker van Nederland, onze held, verlos hem van zijn angst op straat te komen staat, vanwege dit afschuwelijke onrechtmatige vonnis, geef hem en zijn familie moed en het vertrouwen dat hij niet alleen staat.
  Zorg ervoor dat hij in zijn huis kan blijven, en zorg dat hij de vreselijke en onrechtvaardige straf die hem is opgelegd, kan betalen. Zodat hij door kan gaan met gewoon in zijn eigen huisje te wonen, en te vechten voor deze rechtvaardige zaak. De legalisering van cannabis in Nederland. Het recht te hebben je medicijn te kweken, en dat hij de boplogische kweek mag hervatten wat een wonderbaarlijk geneeskrachtige kruid is dat helpt tegen vele zeer ernstige kwalen, en bovendien de mens ontspanning geeft in het gevecht tegen de stress waar zoveel mensen aan lijden.
  Kom op voor deze rechtvaaridge zaak, en laat Doede met zijn familie niet ten onder gaan maar steun hem sta achter hem en zijn familie.
  Alle informatie en het banknummer van zijn advocaat staat op deze VOC site, zegt/schrijft het voort……

  Dankbare Lente.

Leave Your Comment

Your email address will not be published.*