Cannabis Bevrijdingsdag dit jaar in Flevopark Amsterdam

De zesde editie van Cannabis Bevrijdingsdag, het grootste cannabis evenement van Nederland, vindt op 15 juni plaats in het Flevopark in Amsterdam. Op het affiche staan artiesten, Dj’s en sprekers uit Nederland, België, Tsjechië, Oostenrijk en de Virgin Islands. Zoals elk jaar is de toegang gratis.

De zesde editie van Cannabis Bevrijdingsdag, het grootste cannabis evenement van Nederland, vindt op 15 juni plaats in het Flevopark in Amsterdam. Op het affiche staan artiesten, Dj’s en sprekers uit Nederland, België, Tsjechië, Oostenrijk en de Virgin Islands. Zoals elk jaar is de toegang gratis.

CBD2014_flyer_front_web

Dit jaar moest het VOC op zoek naar een alternatief voor de vaste locatie van Cannabis Bevrijdingsdag, het Westerpark in Amsterdam. De organisatie overwoog een eenmalige verhuizing naar Eindhoven, maar koos uiteindelijk voor het ruime en fraaie Flevopark in Amsterdam Oost.

Van twee tot tien uur kunnen bezoekers genieten van optredens van Stooker & Jansen, Van Piekeren, Harry Mo & band, rapper ReaZun (Kyteman), Def P & BL3NDER en als uitsmijter het Antwerp Gipsy Ska Orchestra. Sprekers dit jaar: Mila Jansen, Henk van Dalen, Hanka Gabrielová, Michel Degens en Doede de Jong. Klik hier voor het volledige programma.

Zoals elk jaar is er een grote Hennepmarkt, een gratis Cannabis Filmfestival in de grootste mobiele Ger (nomadentent) van Europa en gevarieerde en betaalbare catering, met veel aandacht voor hennep(zaad) als ingrediënt. We zijn opnieuw gastheer van de Highlife Cup, het oudste cannabis concours van ons land. Tenslotte hebben we dit jaar twee primeurs, waarover later meer…

Beeld: VOC
Beeld: VOC

Het VOC organiseert sinds 2009 Cannabis Bevrijdingsdag om de internationale cannabiscultuur te vieren en bezoekers te informeren over de nadelen van het cannabisverbod, de voordelen van legalisering en de potentie van de plant als medicijn, milieuvriendelijke grondstof, bioplastic en biobrandstof. In plaats van de falende Hollandse Hennepoorlog stelt het VOC een duurzame Hennep Renaissance voor.

2014 is een bijzonder jaar: in Uruguay is cannabis legaal geworden en in Colorado overtreffen de resultaten van de legale cannabisverkoop alle verwachtingen. In eigen land schreeuwen 54 gemeenten om regulering en wil 65% van de bevolking cannabis legaliseren.

Kom op 15 juni naar het Flevopark om onze cannabiscultuur te vieren en je stem te laten horen tegen  de Hollandse Hennepoorlog en vóór legalisering. Cannabis Bevrijdingsdag duurt van 14.00 tot 22.00 uur en is gratis toegankelijk.

Kraamhouders
Wil je een kraam huren op de hennepmarkt, neem dan contact op via info@voc-nederland.org Niet-commerciële cannabis gerelateerde organisaties kunnen gratis een kraam huren.

Vrijwilligers
Wil jij meehelpen met het vrijwilligersteam van Cannabis Bevrijdingsdag? Mail dan naar cbdfestival@gmail.com

Bereikbaarheid
Het Flevopark is prima te bereiken per openbaar vervoer:
Trams 7 en 14, halte Flevopark
Bus 37 vanaf Amsterdam Amstel, halte Insulindeweg
Of 8 minuten lopen vanaf NS Amsterdam Science Park
Volg de borden met de Cannabis Bevrijdingsdag poster!
Parkeren gratis bij Science Park

Flevopark
Ga alsjeblieft respectvol om met de natuur in het Flevopark, één van de fraaiste parken van Amsterdam, aangelegd in 1928. Gebruik de vuilnisbakken en toiletten en blijf op het gras en de paden.

Organisatie: Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC)

Hoofdsponsor: Dutch Passion

Partners: Soft Secrets, PCN, Othala, Azarius

CBD2014_flyer_back_web

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*