Krankzinnig vonnis Doede: 100 uur werkstraf en 233.000 euro ontneming

  • SHARE:
  • Tweet this

April 25th, 2014 | 12:08
Door webmaster

Nederlands bekendste wietkweker en VOC’er van het eerste uur Doede de Jong is vandaag veroordeeld tot twee maanden voorwaardelijke gevangenisstraf met een proeftijd van twee jaar, 100 uur werkstraf en een ontnemingsvordering van 233.282,60 euro. “Deze mensen zijn zojuist kapot gemaakt voor het telen van wietplantjes.”

Doede de Jong, VOC Cannabis Tribunaal 2010, Den Haag (© Gonzo media)

Doede de Jong, VOC Cannabis Tribunaal 2010, Den Haag (© Gonzo media)

Het krankzinnige vonnis leidde tot emotionele reacties bij Doede, zijn vrouw Kicky en aanwezige sympathisanten en journalisten. Jelte Sondij van het BNN programmaDe Social Club‘ twitterde: “Emotionele reactie vrouw Doede. Bij hem ongeloof, overleg advocaat. Deze mensen zijn zojuist kapot gemaakt voor telen wietplantjes.”

Doede’s vrees is waarheid geworden: doordat het Openbaar Ministerie de ‘Bolhaar tactiek’ toepaste en de schamele feiten in deze zaak opblies tot gigantische proporties, gaat de rechtbank mee in de hysterie. Als Doede werkelijk meer dan twee ton moet betalen, zal zijn boerderij, waarop conservatoir beslag is gelegd, verkocht worden.

Het heeft er alle schijn van dat Doede slachtoffer is geworden van zijn eerlijkheid en openheid én van de wraakzucht van Fred Teeven, staatssecretaris van veiligheid en justitie. Tijdens het tweede Cannabis Tribunaal in 2010 pakte Doede de VVD’er, toen nog Kamerlid, hard aan op zijn standpunten over drugs.

Waar hasjbaronnen als Cees H. hun vervolging af kunnen kopen, wordt een man als Doede, die met open vizier strijdt voor maatschappelijke verbetering genadeloos de nek om gedraaid. Zelf zei Doede tijdens zijn proces, precies twee weken geleden:

Doede en zijn vrouw worden geïnterviewd door het BNN programma De Social Club (© Gonzo media)

Doede en zijn vrouw worden geïnterviewd door het BNN programma De Social Club (© Gonzo media)

“In plaats van waardering voor mijn inzet volgt het O.M. de tactiek van Herman Bolhaar, hoofdambtenaar bij het Openbaar Ministerie. Namelijk de rand opzoeken. De verdachte, middels het buitenproportioneel opblazen van het bewijs materiaal, maximaal in het diskrediet brengen. Het stapelen van bewijsmateriaal om zodoende het hof te misleiden. Een verwerpelijke methode! Het is hun taak om bewijs op waarheidsvinding te baseren, niet om er maar wat op los te speculeren.

Ik ben in deze door de overheid gecreëerde tragedie de positieve factor, een betrokken burger. Ik zet mij via de media, krant en tv in, als het ware een handvat, voor opheffen van het verbod of minimaal legalisering om de impasse in de wiettragedie te doorbreken. Ik ben geen graaier, geldwolf of patser maar een boerenhobby kweker, een liefhebber en een tuinman. Geld is nooit de allesbepalende factor geweest. Ik heb niemand bedrogen, benadeeld of bestolen en ben niemand tot last geweest. Integendeel!”

Nu is het tijd voor cannabis minnend Nederland om als één man achter Doede te gaan staan. Verhef je stem tegen de redeloze hennepoorlog. Kom uit de kast als cannabisgenieter, laat je horen op internet, met brieven naar de minister, de VVD (de partij van Teeven en Opstelten) of de krant of word actief voor het VOC. Genoeg is genoeg!

Emotionele reactie vrouw Doede. Bij hem ongeloof, overleg advocaat. Deze mensen zijn zojuist kapot gemaakt voor telen wietplantjes.

De VOC Blog

Welkom bij het VOC, dé koepel van alle organisaties en individuen in Nederland die gekant zijn tegen het verbod op cannabis. Repressie is dure en contraproductieve symboolpolitiek. Wereldwijd vindt het Nederlandse beleid van decriminalisering steeds meer weerklank. Het is tijd voor de volgende stap: cannabis uit de strafwet.