VOC vraagt in Eindhoven vergunning aan voor Cannabis Bevrijdingsdag

De stichting VOC heeft vandaag een vergunning aangevraagd bij de gemeente Eindhoven om de zesde editie van Cannabis Bevrijdingsdag op 15 juni in de Lichtstad te vieren. Afhankelijk van de voortgang zal op korte termijn een definitieve keuze worden gemaakt tussen het Flevopark in Amsterdam Oost en Eindhoven.

'Ivo Opstelten' controleert op wietpassen tijdens Cannabis Bevrijdingsdag 2011 in het Westerpark in Amsterdam (© Gonzo media)
'Ivo Opstelten' controleert op wietpassen tijdens Cannabis Bevrijdingsdag 2011 in het Westerpark in Amsterdam (© Gonzo media)

De Telegraaf bericht vanavond in strijd met de feiten dat het Flevopark is afgevallen als locatie voor de zesde Cannabis Bevrijdingsdag. Het overleg met de Deelraad Amsterdam Oost is nog niet afgerond. Anderzijds is Eindhoven een uitstekend alternatief voor het Westerpark in Amsterdam, waar het VOC vier vlekkeloos verlopen edities van Cannabis Bevrijdingsdag heeft georganiseerd. Het voormalige Philips terrein Strijp-S heeft zich bewezen als ideale locatie voor festivals en evenementen.

Twee fragmenten uit het Bidbook Cannabis Bevrijdingsdag 2014 dat bij de vergunningsaanvraag is gevoegd en toegestuurd aan alle politieke partijen in de Eindhovense gemeenteraad:

‘Eindhoven is niet alleen een goed alternatief omdat het VOC hier gevestigd is, maar vooral omdat het falende kabinetsbeleid rond cannabis in deze stad en regio haar sporen duidelijk nalaat. Niet voor niets is burgemeester Rob van Gijzel één van de initiatiefnemers van het manifest Joint Regulation, een verstandig pleidooi voor regulering van de cannabisteelt. Daarnaast past het tolerante, moderne en vooruitstrevende karakter van Eindhoven uitstekend bij ons evenement en onze doelstellingen. Strijp-S lijkt gemaakt voor Cannabis Bevrijdingsdag; een bijzondere locatie met internationale allure, goed bereikbaar per openbaar vervoer en zonder risico op overlast voor omwonenden.’

Publiek bij de vijfde editie van Cannabis Bevrijdingsdag, Westerpark, Amsterdam (© Gonzo media)
Publiek bij de vijfde editie van Cannabis Bevrijdingsdag, Westerpark, Amsterdam (© Gonzo media)

‘Cannabis staat als nooit tevoren in de publieke en politieke belangstelling. De legalisering van cannabis in Uruguay, Colorado en Washington State leidt tot discussie op mondiaal niveau. Het verbod op cannabis heeft zijn langste tijd gehad, hoe halsstarrig onze minister van veiligheid en justitie er ook aan blijft vasthouden.

Op 15 juni willen we een positief signaal afgeven: regulering van cannabis is de veiligste en gezondste optie, die dankzij de ontwikkelingen in het buitenland binnen handbereik ligt.

Tot slot een citaat van Dries van Agt, voormalig minister-president en als minister van justitie verantwoordelijk voor de invoering van het gedoogbeleid in 1976:

‘We zouden cannabis eindelijk moeten bevrijden uit de klauwen van het strafrecht’

Zie ook: Cannabis-festival vraagt vergunning aan in Eindhoven, Eindhovens Dagblad, 24 februari 2014

Zie ook: Cannabis Bevrijdingsdag wil naar Eindhoven, De Telegraaf, 24 februari 2014

Video impressie Cannabis Bevrijdingsdag 2012:

Promofilmpje Cannabis Bevrijdingsdag 2013:

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*