Deel 1 Nieuwsuur serie De Cannabis Revolutie: Seattle – Washington State

‘2014 lijkt het jaar van het debat over softdrugs’, aldus het programma Nieuwsuur in de aankondiging van een serie van drie reportages onder de titel ‘De cannabis revolutie’. Vanavond was deel 1 te zien, over Seattle (Washington State). Scroll naar beneden om de reportage te bekijken!

Beeld: Nieuwsuur
Beeld: Nieuwsuur

Fragment van de Nieuwsuur website:

‘2014 lijkt het jaar van het debat over softdrugs. Niet alleen in Nederland, waar burgemeesters pleiten voor gereguleerde wietteelt. Uruguay is het eerste land dat cannabis legaliseert. En ook de Amerikanen concluderen dat hun kostbare war on drugs mislukt. Nieuwsuur onderzoekt het in een driedelige serie: de Cannabisrevolutie.

Beeld uit Nieuwsuur 5 februari 2014
Beeld uit Nieuwsuur 5 februari 2014

Seattle
De VS zijn al decennialang verwikkeld in een hardnekkige war on drugs, maar in de staat Colorado is sinds 1 januari marihuana legaal en gewoon te koop in een coffeeshop. Per 1 maart gebeurt dat ook in Washington State. Correspondent Tom Kleijn gaat kijken in Seattle. Het is het eerste deel van de Cannabisrevolutie: een driedelige serie over het schuivende drugsdebat.

Mogelijkheden
Het legaliseren van de verkoop van marihuana brengt ongekende mogelijkheden met zich mee: kwekers bouwen enorme kassen en coffeeshophouders zien hun omzet vervijfvoudigen. The sky is the limit, zo merkt correspondent Tom Kleijn.’

Deel 2: Portugal
Deel 3: Uruguay    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*