Doede de Jong: miljarden verkwisting door ministerie V en J

Nederlands bekendste wietkweker Doede de Jong reageert op de meest recente brief van Opstelten, minister van veiligheid en justitie. “Het wordt tijd dat wij als samenleving eisen dat er aan deze idioterie een einde komt.”

Nederlands bekendste wietkweker Doede de Jong reageert op de meest recente brief van Ivo Opstelten (VVD), minister van veiligheid en justitie. “Het wordt tijd dat wij als samenleving eisen dat er aan deze idioterie een einde komt.”

Miljarden verkwisting door ministerie van V en J

door Doede J. de Jong
Bekijk de uitzending via de link in de tekst!
Bekijk de uitzending via de link in de tekst!

Terwijl de burgemeesters van 25 gemeenten met een gezamenlijk manifest de druk op het kabinet opvoeren om gereguleerde wietteelt toe te staan, blijft minister Ivo Opstelten de allang achterhaalde leugen dat 80% van de wiet naar het buitenland gaat herhalen.

Op 2 maart 2012 werd op televisie in het programma KRO Reporter International een politierapport getoond waaruit zonneklaar bleek dat 80 tot 91% voor binnenlands gebruik bestemd was. Hieruit blijkt dat Opstelten niet op de hoogte is van het politierapport of dat hij bewust probeert de materie te criminaliseren om zodoende de publieke opinie in de door hem gewenste richting te manipuleren.

Het is in beide gevallen een falen als minister van V. en J.

Geen leugen is dat tegenwoordig wiet van dubieuze kwaliteit uit het buitenland wordt ingevoerd en gaat dientengevolge de volksgezondheid, omdat er (überhaupt) totaal geen controle op kwaliteit is, door het riool. De overheid vindt het blijkbaar geen probleem dat de cannabis consumerende Nederlander tegenwoordig rotzooi krijgt voorgeschoteld!

Doede de Jong spreekt tijdens de vijfde Cannabis Bevrijdingsdag, Amsterdam, 16 juni 2013 (© Gonzo media)
Doede de Jong spreekt tijdens de vijfde Cannabis Bevrijdingsdag, Amsterdam, 16 juni 2013 (© Gonzo media)

Zolang ze er maar aan verdient.

Een farce is ook zijn gescherm met de Opiumwet en de internationale verdragen. Als dit een probleem zou zijn, dan had er niet al ruim dertig jaar wiet in de coffeeshops verkocht kunnen worden. Dit impliceert dat er alle ruimte is om een “liberaal” beleid te voeren. Dit niet te doen berust op pure politieke onwil.

Het is een zwaktebod om niet inhoudelijk op de zaak in te gaan en het getuigt van disrespect voor die miljoen volwassen cannabisgenieters, die boven of naast alcohol en tabak iets anders prefereren, namelijk wiet! Zij zijn met hun gebruik niemand tot last en er gaat niemand aan dood. Je kunt gewoon met hen, op basis van wederzijds respect, een dialoog voeren, in plaats van hen te betuttelen. Wij zijn niet de vijand. Integendeel!

Opstelten zijn repressieve, hypocriete, contraproductieve beleid (wel verkopen én teelt bestrijden) is echter een belemmering om tot een “liberaalwaardige” oplossing te komen. Het is een ondermijning van de rechtsstaat en kost u, als belastingbetaler vele miljarden euro’s. En dat in tijden van rigoureuze bezuinigingen. Geld dat beter in de zorg of in de bestrijding van mensenhandel had kunnen worden geïnvesteerd.

Het wordt tijd dat wij als samenleving eisen dat er aan deze idioterie een einde komt.
Legaliseer cannabis. Gun elkander het licht in de ogen!

Doede J. de Jong
Biologische wietkweker

Cannabis al-licht!

STEUN HET VOC
IN DE STRIJD
VOOR FATSOENLIJK
CANNABISBELEID

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*