Peiling De Hond: steun voor legalisering cannabis stijgt naar 65%

De steun voor legalisering van cannabis stijgt snel onder de Nederlandse bevolking. In een peiling van Maurice de Hond op 15 december sprak 65 procent van de ondervraagden zich uit vóór legalisering “zoals in Uruguay”. Dat is een stijging van elf procent in vier maanden.

Op 4 augustus jl. stelde Maurice de Hond dezelfde vraag; toen bleek 54 procent van de ondervraagden voorstander van legalisering. Ook de kiezers van VVD en PVV, partijen die vasthouden aan het verbod op cannabis en zelfs experimenten met regulering blokkeren, bleken toen al in meerderheid vóór legalisering.

De nieuwe peiling laat zien dat het niet uit maakt of iemand zelf ooit cannabis heeft geconsumeerd: ook van de ondervraagden zonder ervaring op dit gebied is 54 procent vóór legalisering. Bij de achterban van de PVV is zestig procent vóór, bij de VVD zelfs 65 procent. Tweede Kamerlid en drugswoordvoerder Magda Berndsen (D66) tweette:

Magda_Tweet_16122013

De cijfers van de peiling van Maurice de Hond op een rijtje:

Peil-DeHond-cannabis-15122013
(klik voor vergroting)

STEUN HET VOC
IN DE STRIJD
VOOR FATSOENLIJK
CANNABISBELEID

Comments (2)

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*