Vrijdag Doug Fine Too High To Fail Tour in Amsterdam Cannabis College

Op vrijdagavond 22 november is de Amerikaanse bestseller auteur Doug Fine te gast in het Cannabis College in Amsterdam. Met veel vaart en humor en een fraaie serie foto’s vertelt hij over de cannabisrevolutie in de VS en zijn boek ‘Too High To Fail – Cannabis and the New Green Economic Revolution‘. Ook Mich Degens van Mambo Social Club, de tweede Cannabis Social Club van België, geeft een presentatie tijdens dit gratis toegankelijke evenement.

Doug Fine en Mich Degens, Cannafest, Praag, 10 november 2013 (© Gonzo media)
Doug Fine en Mich Degens, Cannafest, Praag, 10 november 2013 (© Gonzo media)

Het optreden in Amsterdam is onderdeel van de Europese ‘Too High To Fail Tour‘, die Mambo Social Club en het Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC) deze maand organiseren. Doug treedt tien keer op in vijf Europese landen. De tournee startte op 9 november tijdens Cannafest in Praag, een van de grootste cannabisbeurzen van Europa.

Doug Fine is journalist, auteur, avonturier en geitenhoeder. Zijn werk verscheen o.a. in Wired, The Washington Post en New York Times Magazine. Voor de opvolger van zijn bestseller ‘Farewell, My Subaru‘ verhuisde hij voor een jaar naar Mendocino County, Californië om de bloeiende, legale cannabisindustrie van binnenuit te portretteren. Het resultaat is een fascinerend boek over cannabis en de vrijwel onbegrensde mogelijkheden van de plant. Bill Maher  in The New York Times: “Fine has written a well-researched book that uses the clever tactic of making the moral case for ending marijuana prohibition by burying it inside the economic case.

Klik voor grote versie
Klik voor grote versie

Dit jaar tourde Fine met een ‘Drug Peace Live Event‘ langs Amerikaanse universiteiten; die van Texas noemde zijn optreden “our best event ever”. Met veel vaart, humor en een grote kennis van zaken vertelt Doug over de -in zijn ogen- onvermijdelijke legalisering van cannabis, zijn ervaringen in Mendocino County en de vele voordelen van een legale, bovengrondse en duurzame cannabis economie. De plant heeft enorme economische en ecologische potentie, niet alleen als medicijn en roesmiddel, maar ook als biobrandstof, bioplastic en industriële grondstof. Voor de energieke Amerikaan staat één ding vast: ‘The drug war is over. It’s done.’

Voorafgaand aan Fine’s optreden vertelt Mich Degens, voorzitter van Mambo Social Club, over het ontstaan en de dagelijkse praktijk van deze Cannabis Social Club in Hasselt. Degens werkte jarenlang in een Maastrichtse coffeeshop, maar verloor door de wietpas zowel zijn baan als zijn bron van cannabis. Hij besloot van de nood een deugd te maken, met opmerkelijk succes…

De Belgische televisie wijdde op donderdag 14 november een reportage van een kwartier aan de Too High To Fail Tour en Mambo Social Club: Klik hier om de reportage terug te zien, inclusief interviews met Mich en Doug en beelden van zijn optreden in Hasselt.Cannabis_College_logo

De capaciteit in het Cannabis College is beperkt, dus kom op tijd. De toegang is gratis, maar donaties om de kosten te dekken zijn zeer welkom. Uiteraard is Doug’s boek verkrijgbaar en signeert hij na afloop.

Drug Peace Live Event: an evening with Doug Fine
Vrijdag 22 november
Cannabis College
Oudezijds Achterburgwal 124 Amsterdam
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: gratis

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*