Zaterdag 16 november: Doug Fine Too High To Fail Tour in Groningen

Het belooft een unieke avond te worden, zaterdag 16 november in EMG Faktors in Groningen. Bestseller auteur Doug Fine treedt voor het eerst op in Nederland en zal vertellen over zijn baanbrekende boek ‘Too High To Fail: Cannabis and the New Green Economic Revolution‘. Maar er is meer… en de toegang is gratis!

Op 16 november spreekt de Amerikaanse bestseller auteur Doug Fine in EMG Faktors Groningen over de legale cannabisrevolutie in zijn vaderland. Ook ‘Nederlands bekendste wietkweker’ Doede de Jong en Michel Degens, voorzitter van de tweede Cannabis Social Club van België, verzorgen een presentatie tijdens dit ‘Drug Peace Live Event’.
De Europese ‘Too High To Fail Tour’ doet vijf landen aan en begint op 9 november tijdens de grootste cannabisbeurs van Europa, Cannafest in Praag. Met veel vaart, humor en een fraaie fotoserie vertelt Fine over de cannabisrevolutie in de VS, waar achttien staten medicinale cannabis hebben gelegaliseerd en twee staten hebben gekozen voor volledige legalisering. Een absolute eye-opener, zeker gezien de repressieve koers die Nederland nu al ruim tien jaar voert op het gebied van cannabis.
Doede de Jong, biologisch wietkweker en VOC medewerker, zal ingaan op het tegenstrijdige Nederlandse cannabisbeleid en op het recht op zelfbeschikking. Mich Degens, voorzitter van Mambo Social Club, vertelt over het ontstaan en de dagelijkse praktijk van deze Cannabis Social Club in Hasselt. Degens werkte jarenlang in een Maastrichtse coffeeshop, maar verloor door de wietpas zowel zijn baan als zijn bron van cannabis. Hij besloot van de nood een deugd te maken, met opmerkelijk succes…
Dubbel-klik, print en hang op!
Dubbel-klik, print en hang op!

Op 16 november spreekt de Amerikaanse bestseller auteur Doug Fine in EMG Faktors Groningen over de legale cannabisrevolutie in zijn vaderland. Ook ‘Nederlands bekendste wietkweker’ Doede de Jong en Michel Degens, voorzitter van de tweede Cannabis Social Club van België, verzorgen een presentatie tijdens dit ‘Drug Peace Live Event‘.

De toegang is gratis; vrijwillige donaties om de kosten te dekken worden zeer op prijs gesteld. De tournee wordt georganiseerd door Mambo Social Club en het Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod. Op vrijdag 22 november doet de tour het Cannabis College in Amsterdam aan.

Doug Fine is journalist, auteur, avonturier en geitenhoeder. Zijn werk verscheen onder meer in Wired, The Washington Post en New York Times Magazine. Voor de opvolger van zijn bestseller ‘Farewell, My Subaru‘ verhuisde hij voor een jaar naar Mendocino County, Californië om de bloeiende, legale cannabisindustrie van binnenuit te portretteren.

Doug Fine met babygeit op zijn Funky Butte Ranch in New Mexico
Doug Fine met babygeit op zijn Funky Butte Ranch in New Mexico

Het resultaat is een fascinerend boek over cannabis en de vrijwel onbegrensde mogelijkheden van de plant. Dit jaar tourde Fine met een ‘Drug Peace Live Event‘ over het boek langs Amerikaanse universiteiten; die van Texas noemde zijn optreden “our best event ever”.

De Europese ‘Too High To Fail Tour’ doet vijf landen aan en begint op 9 november tijdens de grootste cannabisbeurs van Europa, Cannafest in Praag. Met veel vaart, humor en een fraaie fotoserie vertelt Fine over de cannabisrevolutie in de VS, waar achttien staten medicinale cannabis hebben gelegaliseerd en twee staten hebben gekozen voor volledige legalisering.

Doede de Jong (Foto: Bleijs Film)
Doede de Jong (Foto: Bleijs Film)

Een absolute eye-opener, zeker gezien de repressieve koers die Nederland nu al ruim tien jaar voert op het gebied van cannabis. In Amerika is inmiddels doorgedrongen dat repressie averechts werkt en dat de war on drugs een totale en zeer kostbare mislukking is. Fine laat het alternatief zien en doet dat met overtuiging en inzicht.

Doede de Jong, biologisch wietkweker en VOC medewerker, zal ingaan op het tegenstrijdige Nederlandse cannabisbeleid en op het recht op zelfbeschikking. Mich Degens, voorzitter van Mambo Social Club, vertelt over het ontstaan en de dagelijkse praktijk van deze Cannabis Social Club in Hasselt. Degens werkte jarenlang in een Maastrichtse coffeeshop, maar verloor door de wietpas zowel zijn baan als zijn bron van cannabis. Hij besloot van de nood een deugd te maken, met opmerkelijk succes…

Zaterdag 16 november
EMG Faktors, Eemskanaal 48, Groningen
Aanvang 20.00 u, toegang gratis

Klik hier voor flyer (Engels)

Klik hier voor A4 poster (Nederlands)

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*