Doede de Jong: ‘Besef van de voordelen van legalisering nog niet doorgedrongen’

Met bewonderenswaardig doorzettingsvermogen blijft biologisch wietkweker en VOC’er Doede de Jong de Leeuwarder Courant schrijven over de waanzin van het huidige cannabisbeleid en de voordelen van legalisering. “De gemeenschap vindt het (dankzij valse voorlichting) blijkbaar heel normaal dat mensen om het in huis hebben van een paar wietplantjes totaal kapot worden  gemaakt.”

Met bewonderenswaardig doorzettingsvermogen blijft biologisch wietkweker en VOC’er Doede de Jong de Leeuwarder Courant schrijven over de waanzin van het huidige cannabisbeleid en de voordelen van legalisering. “De gemeenschap vindt het (dankzij valse voorlichting) blijkbaar heel normaal dat mensen om het in huis hebben van een paar wietplantjes totaal kapot worden gemaakt.”

Van: Doede de Jong
Aan: Redactie Leeuwarder Courant

Geachte redactie,

Doede de Jong (Foto: Bleijs Film)
Doede de Jong (Foto: Bleijs Film)

Ik ben teleurgesteld dat jullie mijn stukje “Repressie, een dure symboolpolitiek” niet hebben geplaatst. Het heeft er de schijn van dat het besef, dat legalisering veel geld en het voorkomen van veel onnodig leed genereert, blijkbaar nog niet is door gedrongen.

Repressie kost de gemeenschap veel geld en leidt tot de onderdrukking van een miljoen cannabisgebruikers en wiet van inferieure kwaliteit.

Er vinden 5000 huisuitzettingen per jaar plaats. Niet omdat ze onder invloed van de harddrug ‘’alcohol’’ gingen autorijden, maar omdat ze een paar onschuldige hennepplantjes in huis hadden. De gemeenschap vindt het (dankzij valse voorlichting) blijkbaar heel normaal dat mensen om het in huis hebben van een paar wietplantjes totaal kapot worden gemaakt. Een mensonterende handelswijze!

Het zijn Medelanders.

© Gonzo media
© Gonzo media

Op medicinaal gebied kan cannabis, ten behoeve van de zieke of pijn lijdende medemens, ook mega bezuinigingen opleveren. Het werkt veel beter dan veel medicijnen en is niet schadelijk (ik spreek uit ervaring en velen met mij). Voor 1937 zat in 30 tot 40 procent van de medicijnen cannabis verwerkt.

Cannabis is een plant die de feminisatie van de maatschappij stimuleert. De alfamannetjes, met hun dominatorcultuur, zien dit als een bedreiging van hun positie.

Wat is er als krant op tegen om middels de cannabisgebruiker mee te werken aan een vredelievende, tolerante en feminiene samenleving, waarin de dialoog centraal staat en het recht op zelfbeschikking (Leaver dea as slaef) wordt gerespecteerd. Bovendien levert het ettelijke miljarden euro’s op.

Wat jullie waarschijnlijk  niet weten, is dat psychoactieve stoffen zoals mdma (xtc), lsd en paddestoelen onder aan de lijsten van het RIVM en The Lancet (gerenommeerd medisch tijdschrift) staan, als meest onschadelijke drugs. Alcohol staat bovenaan.

Verbaast het je niet dat vooral de psychoactieve (geestverruimende middelen) zo bestreden worden, terwijl ze in vergelijking met alcohol nauwelijks schadelijk zijn?

Alleen al aan tabak zijn in 2011 19.000 gestorven. Dat is 52 per dag oftewel in een jaar zoveel als de plaats Urk. Van cannabis gaat niemand dood.

Zouden de autoriteiten bang zijn dat mensen voor zich zelf gaan denken? Hoe moeten we anders deze laakbare handelswijze (valse voorlichting) verklaren?

Hopende dat jullie alsnog mijn stukje plaatsen, doch ik jim de hertlike groetnis.

Doede.

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*