Eyeworks maakt serie over wietkwekende aardappeltelers voor Belgische tv

Productiemaatschappij Eyeworks maakt een serie over wietkwekende aardappeltelers voor de Belgische publieke zender Eén. De opnames van “Eigen Kweek” beginnen op 3 mei.

Via Jos Nijsten, auteur van de onvolprezen Cannaclopedia, ontving het VOC het onderstaande persbericht:

Serie over wietkwekende aardappeltelers op Eén

Logo Eyeworks
Logo Eyeworks

Het productiehuis Eyeworks en Eén starten eind deze week met de opnames van “Eigen kweek“. De serie gaat over een familie aardappelkwekers die besluit om wiet te gaan telen om het hoofd boven water te kunnen houden.

In “Eigen kweek” kruipen Dirk Van Dijck, Sien Eggers (foto), Wim Willaert en Sebastien Dewaele in de huid van de familie van aardappeltelers uit Wijtschate in West-Vlaanderen. Rhoda Mae Montemayor vertolkt de rol van de kersverse Filipijnse vriendin van een van de zonen.

Sien Eggers
Sien Eggers

Daarnaast zijn er in de reeks belangrijke rollen voor onder anderen Maaike Cafmeyer, Rudi Delhem, Theodosia Tadiar, Thomas Ryckewaert, Wouter Bruneel, Stefaan Degand, Liesa Naert, Günther Lesage, Jan Hammenecker en Mieke Dobbels.

Eigen kweek” wordt een midweekreeks van 6 afleveringen van 50 minuten. De opnames lopen van 3 mei tot en met 26 juli. Ze vinden voor een groot stuk plaats in de gemeente Heuvelland, een landelijke gemeente in West-Vlaanderen.

De fictiereeks is een productie van Eyeworks en wordt gemaakt door het team achter “Dubbelleven“, dat in 2010 op Eén te zien was. Mathias Claeys, Pieter de Graeve en Bas Adriaensen schreven het scenario. Joël Vanhoebrouck neemt de regie voor zijn rekening. De serie komt ten vroegste in het najaar op televisie.

Zie ook: Wietkwekende aardappeltelers spelen de hoofdrol in ‘Eigen kweek’, De Standaard, 29 april 2013

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*