Programmering vijfde editie Cannabis Bevrijdingsdag rond

De programmering van de vijfde editie van Cannabis Bevrijdingsdag is sterker en gevarieerder dan ooit. Naast de headliners Lucky Fonz III en Mozes and the Firstborn, worden dit jaar voor het eerst de Highlife Cannabis Cups uitgereikt op het hoofdpodium in het Westerpark.

Dubbelklik, print en hang op in je shop!
Dubbelklik, print en hang op in je shop!

Met ruim 6000 bezoekers was Cannabis Bevrijdingsdag vorig jaar al het grootste cannabis cultuur festival van Nederland. Voor de vijfde editie, op zondag 16 juni, verwacht het VOC nog meer liefhebbers van cannabis en vrijheid in het Amsterdamse Westerpark.

KLIK HIER VOOR SCHEDULE

Naast het podiumprogramma met bands, DJ’s en sprekers uit binnen- en buitenland is er een grote hennepmarkt en een Cannabis Filmfestival in de grootste Ger (tent) van Europa. Voor het eerst vindt dit jaar de uitreiking van de Highlife Cannabis Cup op het hoofdpodium plaats. Verschillende cateraars zorgen voor de inwendige mens. Op het terrein wordt geen alcohol verkocht. De toegang is zoals altijd gratis.

Dutch Passion uit Amsterdam is hoofdsponsor van de vijfde editie. Het VOC is trots op de samenwerking met één van de internationale pioniers op het gebied van cannabiszaden. Dutch Passion is sinds de oprichting in 1987 uitgegroeid tot een zadenbank met een wereldwijde reputatie en allure.

Hoofdsponsor Cannabis Bevrijdingsdag 2013
Hoofdsponsor Cannabis Bevrijdingsdag 2013

In 1997 introduceerde Dutch Passion als eerste zadenbank ter wereld gefeminiseerde (”vrouwelijke”) cannabiszaden.

De artiesten, sprekers en Dj’s van de vijfde editie van Cannabis Bevrijdingsdag:

Dreadless:

Tien man sterke Dordrechtse reggaeformatie, die sinds 2001 buitenlandse reggae artiesten begeleidt op Europese tournees. De bandleden staan voor 100% achter de doelstellingen van het VOC en zullen Cannabis Bevrijdingsdag openen met positieve, soepel geserveerde roots reggae.

Dirty Soul Rockers
Dirty Soul Rockers

Dirty Soul Rockers (UK)

De Dirty Soul Rockers komen uit Londen en stoppen de soul terug in de rock ’n roll. Het geluid van de grote stad: smerig, stevig en soulful. Voorman Dr. Thompson bezoekt al jaren onze coffeeshops en is boos en bezorgd over de repressieve koers van onze regering.

The Cosmic Carnival

Rotterdamse rock-‘n-roll met echo’s van de jaren ‘60 en uitstapjes naar wereldmuziek en folk. Vorig jaar verscheen het sterke album Change the world or go home, een motto dat het VOC van harte onderschrijft.

Mozes and the Firstborn
Mozes and the Firstborn

Mozes and the Firstborn

De geweldige single I got skills luidde de doorbraak van dit Eindhovense viertal in. Garagerock met psychedelische overtonen en de energie van een orkaan. Bejubeld door De Wereld Draait Door huisdichter Nico Dijkshoorn als “winnaars van de Popprijs 2013” speelt Mozes and the Firstborn dit jaar in heel Europa op grote festivals. In recensies van hun live shows is de naam Nirvana al gevallen. En niet geheel ten onrechte…

Lucky Fonz III
Lucky Fonz III

Lucky Fonz III

Het eerste lustrum van Cannabis Bevrijdingsdag wordt afgesloten door één van de meest getalenteerde en authentieke popmuzikanten van Nederland. In Nijmegen geboren als Otto Wichers, verhuisde Lucky naar Amsterdam om Engels te studeren aan de UvA. In 2005 verscheen zijn eerste album in eigen beheer; een jaar later won hij de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer-songwriter.

Een serie optredens bij De Wereld Draait Door leverde hem landelijke roem en een trouwe schare fans op. Dit voorjaar verscheen zijn wonderschone, vijfde album All of Amsterdam. In 2011 en 2012 bezocht Lucky Fonz Cannabis Bevrijdingsdag, nu staat hij eindelijk op het podium voor wat een memorabel optreden belooft te worden, met de ondergaande zon als decor…

Sprekers:

Doede de Jong (Foto: Bleijs Film)
Doede de Jong (Foto: Bleijs Film)

Doede de Jong

Sinds de documentaire Nederwiet (2011, te zien op het Cannabis Filmfestival) is deze sympathieke Fries de bekendste wietkweker van Nederland. Cannabis is al veertig jaar Doede’s lust en leven. Decennia lang teelde hij biologische cannabis in een zelf gebouwde kas, zonder lampen en zonder problemen. Met het VOC strijdt hij voor eerherstel en bevrijding van de plant.

Henk van Dalen

Oprichter en eigenaar van zadenbank Dutch Passion, hoofdsponsor van deze editie en een van de grote pioniers van de moderne cannabiscultuur. Van Dalen kweekt al sinds 1973 wiet en ontdekte ‘de heilige graal’; als eerste zadenbank ter wereld introduceerde Dutch Passion in 1997 gefeminiseerde (vrouwelijke) cannabiszaden.

Chris Garrit
Chris Garrit

Chris Garrit

De Nachtburgemeester van Groningen is zeer actief, ook op het gebied van cannabis. Zo maakt hij zich bij zijn collega, burgemeester Peter Rehwinkel, hard voor een experiment met gereguleerde cannabisteelt voor de aanlevering van de Groningse coffeeshops.

Craig Reinarman (VS)

Professor sociologie en rechten aan de universiteit van Californië in Santa Cruz, die al veertig jaar onderzoek doet naar drugs en drugsbeleid. Reinarman publiceerde talloze studies, waaronder vergelijkend onderzoek naar cannabisbeleid in San Francisco, Bremen en  Amsterdam. In 1999 ontving Reinarman de prestigieuze Lindesmith Award van de Amerikaanse Drug Policy Foundation.

Ben Dronkers (© Gonzo media)
Ben Dronkers (© Gonzo media)

Ben Dronkers

Als hij in Nederland is op 16 juni, zal de oprichter van het Hash, Marijuana & Hemp Museum, Sensi Seeds, Hempflax en de Cannabis Culture Awards het Westerpark toespreken. Weinig mensen hebben zo’n grote en positieve invloed gehad op de ontwikkeling van de cannabiscultuur sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw.

Presentatie: DC Lama

Als vanouds presenteert de enige echte DC Lama -cartoonist, columnist en strijder tegen de war on drugs- Cannabis Bevrijdingsdag.

Dj Skunkstar, Cannabis Bevrijdingsdag 2012 (© Gonzo media)
Dj Skunkstar, Cannabis Bevrijdingsdag 2012 (© Gonzo media)

Dj’s:

De Dj’s van Back-a-Wall sound system (reggae, dub en ska) en Dj Skunkstar (drum & bass) uit Oostenrijk verzorgen de juiste vibes en beats vanaf de Dj-stage naast het hoofdpodium.

Uitreiking Highlife Cannabis Cup

In twee blokken zullen de Highlife Cannabis Cups voor beste wiet en hasj worden uitgereikt op het hoofdpodium, door radio-Dj Cobus Bosscha.

En verder…

Net als voorgaande jaren kun je de hennepmarkt bezoeken, genieten van de vaporizers van Evert de Verdamper, smullen van hennepburgers en andere vreetkick-killers en gratis films en documentaires over cannabis bekijken in de grootste Ger van Europa.  A6.indd

Facebook event page

Als je Facebook gebruikt: nodig je vrienden en vriendinnen uit via de event page van Cannabis Bevrijdingsdag 2013.

Vrijwilligers en promotie

Wil je meehelpen met het verspreiden van flyers, posters en stickers of als vrijwilliger meewerken aan het grootste cannabis cultuur festival van Nederland? Mail dan naar info@voc-nederland.org

Kraam huren

Wil je als ondernemer of cannabis- of hennep-gerelateerde organisatie een kraam huren op de hennepmarkt?
Klik hier voor meer informatie

Tot ziens in het Westerpark op 16 juni!

Mail voor flyers en posters naar info@voc-nederland.org
Mail voor flyers en posters naar info@voc-nederland.org

Comment (1)

  • jan schrijvers 15/04/2013 at 8:57 am Reply

    Alles wat de plant in ere kan herstellen heeft mijn warme sympathie.

Leave Your Comment

Your email address will not be published.*