Eerste namen Cannabis Bevrijdingsdag 2013 bekend

De eerste namen van Cannabis Bevrijdingsdag 2013 zijn bekend: op de vijfde editie treden de Oostenrijkse DJ Skunkstar en de Rotterdamse band The Cosmic Carnival op.

De CBD2013-stickers komen er aan...

De vijfde editie van het grootste cannabiscultuur festival van Nederland vindt plaats op zondag 16 juni, opnieuw in het cultuurpark Westergasfabriek in het Westerpark in Amsterdam.

De hele dag kun je er gratis genieten van live bands, DJ’s en sprekers uit binnen- en buitenland, een grote hennepmarkt, de vaporizers van Evert de Verdamper en een cannabis filmfestival in de grootste Ger van Europa. Voor ons eerste lustrum hebben we daarnaast een aantal speciale verrassingen petto…

Vandaag werden de eerste twee artiesten van de line-up van dit jaar bekend gemaakt:

DJ Skunkstar (© Gonzo media)
DJ Skunkstar (© Gonzo media)

DJ Skunkstar

Oostenrijkse drum & bass / jungle DJ, die de afbraak van ons coffeeshopbeleid met lede ogen aanziet. Skunkstar werkt overdag in een headshop in Linz en zet ’s avonds de clubs op stelten. Draait net als vorig jaar vanuit de DJ stage naast het hoofdpodium, tussen de live bands door.

The Cosmic Carnival

Deze Rotterdamse groep speelt rock met echo’s van de jaren zestig en uitstapjes naar wereldmuziek en folk. Meerstemmige zang, symfonische melodielijnen, orgel en gitaarsolo’s vormen de basisingrediënten van hun wonderschone muzikale mix.

The Cosmic Carnival
The Cosmic Carnival

In 2009 won The Cosmic Carnival de jury- en publieksprijs van de Grote prijs van Nederland in de categorie Rock/Alternative. Vorig jaar verscheen het ijzersterke debuutalbum ‘Change the world or go home’, een motto dat het VOC van harte onderschrijft. Het oordeel van VPRO’s 3voor12: ‘Positieve energie, love, peace and flowers. Toch wil dit niet zeggen dat er geen pit in zit want dat is wel degelijk het geval. Vrolijk, energiek en aanstekelijk!’

More acts to be anounced…

CANNABIS BEVRIJDINGSDAG
ZONDAG 16 JUNI 2013
WESTERPARK AMSTERDAM
TOEGANG GRATIS

Publiek op Cannabis Bevrijdingsdag 2012 (© Jolien Holthuis)
Publiek op Cannabis Bevrijdingsdag 2012 (© Jolien Holthuis)

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*