Cannabisconsumentenbond WeSmoke: 45.435 handtekeningen voor beter beleid aan Tweede Kamer

De Stichting WeSmoke heeft gisteren ruim 45.000 handtekeningen aangeboden aan de commissie veiligheid en justitie van de Tweede Kamer, voor een versoepeling van het cannabisbeleid en meer rechten voor consumenten.

Beeld: Stichting WeSmoke
Beeld: Stichting WeSmoke

In mei begon WeSmoke met het verzamelen van handtekeningen voor een burgerinitiatief tegen de wietpas. Bij veertigduizend handtekeningen en meer is de Tweede Kamer verplicht het initiatief te bespreken. De vrijwilligers van WeSmoke werkten maandenlang keihard om lijsten te verspreiden en zoveel mogelijk handtekeningen bij elkaar te krijgen. De eindstand: 45.435 stuks. Gisteren boden Dimitri Breeuwer en Will van Looij van WeSmoke de stapel aan in de Tweede Kamer. Klik hier voor meer informatie over het Burgerinitiatief op de WeSmoke website.

In een interview met de PZC hekelde Dimitri het repressieve beleid van Opstelten. “Hiermee voer je een repressief beleid tegen onschuldige burgers in plaats van de criminaliteit of zogenaamde overlast. Sterker nog, de criminaliteit wordt hierdoor in vele gevallen juist aangewakkerd. De onzalige wietpas van het vorig kabinet heeft dit in het afgelopen half jaar wederom bewezen.” De reguliere klanten van de coffeeshops zijn door het kabinetsbeleid de illegale markt opgejaagd: “Het is een utopie te denken dat mensen zullen stoppen met het gebruik van roesmiddelen als deze verboden worden.”

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*