Geen controle woonplaats in coffeeshops Rotterdam

Rotterdam gaat klanten van coffeeshops niet controleren op woonplaats. Dat meldt het ANP vandaag.

Burgemeester Aboutaleb (PvdA) van Rotterdam (Beeld: Wikimedia)
Burgemeester Aboutaleb (PvdA) van Rotterdam (Beeld: Wikimedia)

Burgemeester Aboutaleb schrijft aan de gemeenteraad dat Rotterdam nauwelijks drugstoerisme kent en dat het controleren van de woonplaats van de klant daarom niet nuttig is. Amsterdam maakte onlangs al bekend dat er geen controles op woonplaats komen en dat toeristen gewoon welkom blijven in de coffeeshops.

Bij de Rotterdamse politie zijn geen signalen bekend van overlast door coffeeshoptoeristen, schrijft Aboutaleb aan de gemeenteraad. Als er toch overlast ontstaat, kan alsnog tot vervolging worden overgegaan.

Het gewraakte Ingezetencriterium komt door deze beslissing verder onder druk te staan. Als toeristen gewoon welkom blijven in de twee grootste steden van ons land, waarom dan niet in de rest van het land?

Vandaag en morgen bespreekt de Tweede Kamer de begroting van Veiligheid & Justitie, het ministerie van Ivo Opstelten (VVD). Nine Kooiman (SP) stelde Opstelten vandaag een aantal pittige vragen over het rookgordijn rond de wietpas. Het VOC wacht zijn antwoorden met belangstelling af…

Zie ook: Ook Rotterdam controleert niet in coffeeshop, Nu.nl 28 november 2012

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*