Nu te bestellen: ‘Gratis blowen’ door Jan de Kloe

Deze week verschenen: Gratis blowen, een handig boekje van Helmonder Jan de Kloe. “In dit boek leg ik op een heel eenvoudige manier uit hoe iedereen zelfvoorzienend en gratis van zijn of haar jointje kan genieten. En MAG genieten, omdat alles dat in dit boekje wordt geschreven volledig in overeenstemming is met het huidige gedoogbeleid van Nederland.”

Omslag van Gratis blowen
Omslag van Gratis blowen

Jan de Kloe is een man met een missie, een ervaren kweker met een droom. Citaat van de achterflap: “Jan de Kloe laat zien hoe, door zorgvuldig te werken met de juiste materialen, een hoge kweekopbrengst bereikt kan worden. Die hoge opbrengst maakt dat gratis blowen niet langer een utopie is.” Het boek telt vijf hoofdstukken, waarvan het laatste geheel is gewijd aan het VOC. In de inleiding schrijft Jan: “Omdat mijn gedachtegoed sterk samenhangt met de denkbeelden van het Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod, heb ik deze stichting gevraagd hun visie op het cannabisvraagstuk hier nader uiteen te zetten.

De totstandkoming van Gratis blowen heeft heel wat voeten in de aarde gehad. Het reclamebedrijf dat billboards voor de lancering van het boek plaatste, haalde deze na een dag weg. Ook de uitgever kreeg koudwatervrees en trok zich terug. De Kloe is echter niet voor één gat te vangen: hij huurde een gigantische aanhanger met reclame voor Gratis Blowen en bracht het keurig verzorgde boekje in eigen beheer uit. Via de website www.gratisblowen.nl is het voor €29,95 te bestellen. Ook de “Jaro kweekkast”, een discrete kast die Jan samen met een collega heeft ontwikkeld, is via de website verkrijgbaar.

Jan de Kloe bij een van de later verwijderde billboards
Jan de Kloe bij een van de later verwijderde billboards

In het tweede hoofdstuk van Gratis blowen is een column van advocaat Maurice Veldman opgenomen, over het historische vonnis van de Hoge Raad over het kweken van maximaal vijf cannabisplanten voor eigen gebruik van 26 april 2011. De Hoge Raad bepaalde in dit vonnis dat een volwassen thuisteler met maximaal vijf planten -zolang afstand wordt gedaan- niet vervolgd mag worden “ongeacht de hoeveelheid of het gewicht van de met die teelt verkregen of te verkrijgen opbrengsten van voor consumptie geschikte hennep of hennepproducten”.

Zolang afstand wordt gedaan, mag de teler met maximaal vijf planten niet worden vervolgd,
ongeacht de hoeveelheid of het gewicht van de met die teelt verkregen of te verkrijgen opbrengsten van voor consumptie geschikte hennep of hennepproducten

In het derde hoofdstuk van Gratis blowen, ‘Mijn ideale droomwereld’, schrijft hij: “Gratis blowen? Hoezo gratis blowen? In mijn ideale droomwereld zie ik dat iedere cannabisgebruiker gaat kweken met de Jarokast. Dat geldt zowel voor de gebruiker die cannabis nodig heeft als medicatie als voor de gebruiker die cannabis als genotsmiddel ziet. (…) Als ik dan verder droom zie ik dat elke gebruiker gaat kweken volgens de methode die ik in dit boek beschrijf. Op die manier kan iedereen binnen drie maanden gratis blowen en dus volledig in zijn of haar eigen behoefte te voorzien.”

De Gratis blowen reclame-aanhanger
De Gratis blowen reclame-aanhanger

Ook het probleem van de achterdeur, de bevoorrading van coffeeshops, kan volgens De Kloe opgelost worden: “Groot voordeel in mijn ideale droomwereld is dat de in Nederland inmiddels beruchte en vaak noodgedwongen door criminelen gebruikte achterdeur van de coffeeshop niet meer bestaat. De coffeeshophouder krijgt door dit systeem aan de voordeur een groot aanbod van cannabisssoorten omdat iedere blower en/of chronische patiënt een eigen voorkeur heeft en kweekt. Overigens, de beschrijving van mijn ideale droomwereld is niet nieuw, in Amerika bestaat een vergelijkbare droomwereld al lang en levert die de overheid miljoenen en miljoenen aan belastinggeld op.”

Jan de Kloe
Gratis blowen binnen de normen van het huidige gedoogbeleid van Nederland anno 2012
Isbn 978-90-819567-0-3
€29,95

Klik hier om te bestellen op Gratisblowen.nl

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*