‘Formateurs, luister naar Richard Branson’

In een geweldige brief van de dag in Metro stelt Johan Pieterse twee vragen aan de demissionaire ministers Opstelten (VVD, veiligheid & justitie) en De Jager (CDA, financiën).

De volledige tekst van de brief van de dag, gepubliceerd in Metro op 9 oktober 2012:

Formateurs, luister naar Richard Branson

Een ware traktatie; Richard Branson als gasthoofdredacteur van Metro (4 oktober). Dank hiervoor. Naar aanleiding van een mening van Branson, ‘legalisering van drugs’, een vraag aan minister Opstelten; hoeveel miljoenen staan er door zijn beleid ter beschikking voor het bestrijden van (soft)-drugs (criminalisering)?
En daaraan gekoppeld aan minister De Jager; hoeveel miljarden gaan er om in het witwassen van drugsgerelateerd geld (ook in de bovenwereld)? Veel geld, dat nu niet beschikbaar is voor bijvoorbeeld; de zorg, onderwijs, armoedebestrijding, kunst en zo meer. Mogen de antwoorden een rol spelen in de kabinetsformatie?
Johan Pieterse

Metro, 9 oktober 2012
Metro, 9 oktober 2012

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*