‘Formateurs, luister naar Richard Branson’

  • SHARE:
  • Tweet this

October 10th, 2012 | 13:14
Door webmaster

In een geweldige brief van de dag in Metro stelt Johan Pieterse twee vragen aan de demissionaire ministers Opstelten (VVD, veiligheid & justitie) en De Jager (CDA, financiën).

De volledige tekst van de brief van de dag, gepubliceerd in Metro op 9 oktober 2012:

Formateurs, luister naar Richard Branson

Een ware traktatie; Richard Branson als gasthoofdredacteur van Metro (4 oktober). Dank hiervoor. Naar aanleiding van een mening van Branson, ‘legalisering van drugs’, een vraag aan minister Opstelten; hoeveel miljoenen staan er door zijn beleid ter beschikking voor het bestrijden van (soft)-drugs (criminalisering)?
En daaraan gekoppeld aan minister De Jager; hoeveel miljarden gaan er om in het witwassen van drugsgerelateerd geld (ook in de bovenwereld)? Veel geld, dat nu niet beschikbaar is voor bijvoorbeeld; de zorg, onderwijs, armoedebestrijding, kunst en zo meer. Mogen de antwoorden een rol spelen in de kabinetsformatie?
Johan Pieterse

Metro, 9 oktober 2012

Metro, 9 oktober 2012

De VOC Blog

Welkom bij het VOC, dé koepel van alle organisaties en individuen in Nederland die gekant zijn tegen het verbod op cannabis. Repressie is dure en contraproductieve symboolpolitiek. Wereldwijd vindt het Nederlandse beleid van decriminalisering steeds meer weerklank. Het is tijd voor de volgende stap: cannabis uit de strafwet.