Grootste politiebond keert zich tegen wietpas

De Algemeen Christelijke Politiebond (ACP) heeft zich deze week tegen de wietpas gekeerd. ACP voorzitter Gerrit van de Kamp noemde de pas gisteren in een interview met dagblad Metro ‘een typische politieke keuze’. “Het helpt niet.”

Gerrit van de Kamp, voorzitter politiebond ACP
Gerrit van de Kamp, voorzitter politiebond ACP

De intro van het artikel in Metro laat niets aan duidelijkheid te wensen over:

Pasje. Politiebond ACP heeft weinig vertrouwen in de wietpas als oplossing voor problemen met drugshandel. Verzet tegen de pas groeit.

De grootste politiebond van Nederland voegt zich bij een koor van organisaties, bestuurders en deskundigen die faliekant tegen de wietpas zijn. Metro-verslaggever Klaas Boomsma:

Het invoeren van de wietpas is een typische politieke keuze, geen keuze vanuit de oplossing. Dat zegt voorzitter van politievakbond ACP Gerrit van de Kamp. Het verzet tegen de wietpas groeit en het is zeer de vraag of het door CDA, PVV en VVD gewenste pasje de verkiezingen gaat overleven. “Wij kijken vooral naar wat het meebrengt voor politiemensen. Het helpt niet.”
Burgemeester van Groningen Peter Rehwinkel liet een paar dagen geleden al weten dat zijn stad totaal niet op de pas zit te wachten. Hij ziet meer nadelen dan voordelen. Rehwinkel heeft in zijn stad naar eigen zeggen geen last van buitenlanders die wiet of hasj komen kopen en verder vreest hij, net als andere burgemeesters in het noorden, dat invoering van de wietpas de straathandel zal stimuleren.

Het invoeren van de wietpas is een typische politieke keuze, geen keuze vanuit de oplossing. Dat zegt voorzitter van politievakbond ACP Gerrit van de Kamp. Het verzet tegen de wietpas groeit en het is zeer de vraag of het door CDA, PVV en VVD gewenste pasje de verkiezingen gaat overleven. “Wij kijken vooral naar wat het meebrengt voor politiemensen. Het helpt niet.”

Burgemeester van Groningen Peter Rehwinkel liet een paar dagen geleden al weten dat zijn stad totaal niet op de pas zit te wachten. Hij ziet meer nadelen dan voordelen. Rehwinkel heeft in zijn stad naar eigen zeggen geen last van buitenlanders die wiet of hasj komen kopen en verder vreest hij, net als andere burgemeesters in het noorden, dat invoering van de wietpas de straathandel zal stimuleren.

Peter_Rehwinkel_Groningen
Peter Rehwinkel, burgemeester van Groningen

Het is de vraag hoe lang de VVD het totaal mislukte experiment van de 68-jarige demissionaire minister van veiligheid en justitie nog zal blijven steunen. Zeker nu groene verkiezingscampagnes als VOTE2SMOKE op gang komen is het verlies van een flink aantal kiezers vanwege deze kwestie onvermijdelijk.

Elke liberaal weet dat Opstelten’s maakbaarheidsfantasie van besloten clubs met pasjes en een door de overheid gemaximeerd THC percentage niets met liberalisme te maken heeft en alleen het illegale circuit voordeel oplevert.

Wil je meehelpen met de campagne VOTE2SMOKE kijk dan snel op de gelijknamige website. Nu is het tijd om in actie te komen. Bij de komende Kamerverkiezingen op 12 september kunnen we het verschil maken!!!

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*