Doede de Jong: brandgevaar, politionele actie bij veerboot en dringende oproep

Biologische wietkweker en VOC-er Doede de Jong reageert op twee recente nieuwsberichten, over brandgevaar bij wietteelt en een drugscontrole bij de veerboot naar Terschelling. Omdat de Leeuwarder Courant beide brieven weigerde, schreef Doede een derde brief aan de redactie. Lees snel verder…

OPLOSSING BRANDGEVAAR WIETTEELT

Doede de Jong, Cannabis Bevrijdingsdag, 17 juni 2012, Westerpark, Amsterdam (Fotoo © Jolien Holthuis)
Doede de Jong, Cannabis Bevrijdingsdag, 17 juni 2012, Westerpark, Amsterdam (Foto © Jolien Holthuis)

Dit stukje heb ik geschreven naar aanleiding van de oproep van burgemeester “Peter Rehwinkel”, van Groningen, om mensen, betreffende wietteelt te verlinken, omdat er in een woonhuis door de teelt brand was ontstaan.

Excessen ontstaan doordat de zaken niet goed geregeld zijn. De overheid is hier ten volle verantwoordelijk voor. Door de verkoop toe te staan, er aan te verdienen en vervolgens de verbouw verbieden, creëert zij zelf deze ongewenste situaties.

Schrijnend en kortzichtig is het dan ook, om de oplossing te zoeken in het stimuleren om elkaar anoniem te verraden. Mensen tegen elkaar opzetten. Het zaaien van tweedracht. Het onnodig vercriminaliseren van de materie.

Als je wat te zeggen hebt, dan doe je dat en sta je voor hetgeen je zegt. Elkaar respecteren, daar gaat het uiteindelijk om! Een bestuurder dient dan ook te streven naar een harmonieuze samenleving.

Brandgevaarlijke toestanden moeten natuurlijk voorkomen worden. En hoe kan dhr. Peter Rehwinkel dit nu beter doen, dan door zich in te zetten voor legalisering en het stimuleren van duurzame biologische wietteelt in kassen en buiten?

Doede en Theo 'Vliegende Hollander' Buissink, Cannabis Bevrijdingsdag 2012 (© Gonzo media)
Doede en Theo 'Vliegende Hollander' Buissink, Cannabis Bevrijdingsdag 2012 (© Gonzo media)

Let wel, er zijn 122 zetels in de Tweede Kamer voor het openhouden van de coffeeshops. Door de wietteelt niet te willen regelen en hard aan te pakken, gaat het O.M. als een staat binnen de staat functioneren en volgt daarbij haar eigen agenda.

Een zeer onverkwikkelijke ontwikkeling, want consequent doorgeredeneerd hebben de coffeeshops op een gegeven moment geen aanvoer meer en zullen ze moeten sluiten. Dit druist in tegen de wens van de Tweede Kamer, is dus ondemocratisch en moet dientengevolge gestopt  worden. Bovendien ondermijnt het de positie van de rechterlijke macht. Zij laten zich opzadelen met een hypocriete, incompetente, irreële wetgeving. Zij dienen de samenleving te beschermen tegen deze praktijken.Don't_panic

Er  moet toch eens een dappere, onafhankelijke rechter opstaan, die correct handelt en die de democratie niet langer laat uithollen. Rechtvaardigheid, in het belang van een miljoen cannabisgenieters en de samenleving, moet het doel zijn. Zorgen dat de zaken fatsoenlijk geregeld worden.

Dus legalisering of regulering, want van cannabis gaat niemand dood. Het is een plant, een geestverruimend middel. Cannabisgenieters willen een vredelievende, vrijere en blijere samenleving. Beslist geen reden om hen zo respectloos tegemoet te treden. Integendeel! De wereld kan er alleen maar beter van worden.

Weg brandgevaar!

Doede J. de Jong
Biologisch wietkweker en V.O.C. medewerker.
Appelscha.

TWEEDAAGSE POLITIONELE ACTIE BIJ VEERBOOT

Je staat op de boot naar Terschelling te wachten. Ondertussen keuvel je wat met je vrienden en vriendinnen en verheug je je op een prettig vertoeven op het eiland. Genieten van zon, zee en frisse lucht. Het gevoel van vrijheid, even los van alles.

NOS Nieuws, 14 juli 2012 (fragment)
NOS Nieuws, 14 juli 2012 (fragment)

Opeens steekt er een “ongure” wind op. Donkere wolken pakken zich samen.

Domper!

Het zijn de moraalridders, vergezeld van hun drugshonden. Daar het huidige regime geestverruimende middelen niet op juiste waarde weet in te schatten, worden zij er op uitgestuurd om het volk te onderdrukken. Onder het mom van overlastbestrijding wordt vervolgens de teleurgestelde vakantiegangers hun wiet afhandig gemaakt.

'Leaver dea as slaaf’, Doede spreekt het Westerpark toe op Cannabis Bevrijdingsdag 2012 (© Gonzo media)
'Leaver dea as slaaf’, Doede spreekt het Westerpark toe op Cannabis Bevrijdingsdag 2012 (© Gonzo media)

Deze zogenaamde overlast, veelal veroorzaakt door alcohol zuipende jeugd, los je blijkbaar op, door mensen hun wiet af te pakken. De logica hiervan ontgaat mij volledig.

Wat heeft het voor zin om deze mensen hun vakantie te verpesten? Wat is de winst?

Is men soms bang dat deze mensen met hun drugsgebruik de gevestigde orde ondermijnen?

Een maatschappij, waarin je gestimuleerd wordt in maximale consumptie je bevrediging te zoeken, zodat er zoveel mogelijk aan je verdiend kan worden. De mens is geen burger meer, maar consument.

Beter lijkt mij een sociale, duurzame en vredelievende samenleving, waarin liefde, tolerantie en vertrouwen centraal staan en het plezierig met elkaar vertoeven de prioriteit heeft. Een maatschappij, waarin niet op basis van discutabele morele overwegingen een aanslag op de integriteit van het individu wordt uitgevoerd en waarin het niet normaal moet zijn, dat een ander denkt het recht te hebben om te bepalen wat je wel of niet met je eigen lichaam en geest doet. Tenzij je een ander met je gebruik concreet tot last bent, zoals met de meest giftige drug “alcohol” vaak het geval is.

Om nu aan deze betutteling een eind te maken, zou ik alle cannabisgenieters op willen roepen in september toch vooral te gaan stemmen en wel op een partij, die voor legalisering is. Het gaat om ongeveer zestien zetels, als we allemaal gaan stemmen.

Doede in 1992, nadat zijn planten voor het eerst door de politie waren gestolen.
Doede in 1992, nadat zijn planten voor het eerst door de politie waren gestolen.

Maak het verschil!

Doede J. de Jong
Biologisch wietkweker en V.O.C. medewerker
Appelscha

GEACHTE REDACTIE,

Misschien is het jullie ontgaan, maar er wonen in Fryslan ook nog mensen, die naast koeien het recht op zelfbeschikking en het respectloos tegemoet treden van 1 miljoen cannabisgenieters ook belangrijk vinden. Hun stem is, ook in het kader van bezuinigingen en de naderende verkiezingen, niet onbelangrijk.

Legalisering betekent, dat 50% van de politie capaciteit aan nuttiger zaken kan worden besteedt en levert twee miljard euro en een vrijere en blijere samenleving op. Wat  is er in godsnaam op tegen om hier aan mee te werken? Ik zou zeggen; tel uit je winst!

Als Fries had ik gedacht, dat een Friese krant eerder in de geest van ‘leaver dea as slaaf’, dan als een lakei van de macht, zou opereren. Controversieel zijn is voor een progressieve krant “een must”!

Beter is het dan ook om de vele goede eigenschappen van cannabis, zowel op recreatief als op medicinaal gebied te onderkennen en er je voordeel mee doen.

Het voeden van je geest!

Doede J. de Jong Appelscha
Biologische wietkweker en V.O.C. medewerker.

Comment (1)

 • piet 22/07/2012 at 5:25 am Reply

  brandgevaar is het product van de dure wietprijzen die mensen ertoe brengen veel te willen kweken, in combinatie met het feit dat stroomnetwerken gemonitort worden waardoor bij meerdere planten wel stroom gepikt MOET worden om niet gepakt te worden.
  oplossing:
  laat de kleine kweker met rust en schrap het kweekverbod uit huurcontracten en schrap de lijst voorwaarden aan binnenteelt mbt profesionaliteit.
  Schrap daarnaast de max 500 gram van coffeeshops en laat de achterdeur bevoorrader met rust en stimuleer kleine kwekers de coffeeshop te bevoorraden.
  kleine kwekers in huis!!??
  Juist.
  kleine goedgekeurde kweektenten met goedgekeurde electronische voedingen en een wattage van max 600 watt zijn veiliger en hebben minder kans op wateroverlast dan bijvoorbeeld een aquarium.
  dan houd het brandgevaar op, dan houd de zwaardere criminaliteit op.
  maarja, dat betekent meeveren.. en daar doen we niet aan, dus meer repressie dan maar, want zo gaan die dingen.(idioten)

Leave Your Comment

Your email address will not be published.*