Aangrijpende getuigenis over het leed dat wietpas heet

Het VOC ontving een aangrijpende persoonlijke getuigenis over het leed dat de wietpas veroorzaakt.

Bekijk deze baanbrekende documentaire van Len Richmond!
Bekijk deze baanbrekende documentaire van Len Richmond!

“Op 5 januari 2012 kregen we te horen dat mijn man kanker heeft, stadium IV. 41 jaar, gelukkig getrouwd, twee kindjes van vijf en zes. Klapbam!

Na enkele kritieke weken in het ziekenhuis te hebben gelegen mocht hij na de tweede intensieve chemokuur mee naar huis.  Een verschrikkelijke tijd… de pijn was niet meer te hebben, morfine dat was de oplossing voor de pijn, maar hiervan krijg je ook vreselijke bijwerkingen, en deze brengen echt geen positief effect op de pijn en genezing.

Het is niet alleen pijn maar ook psychisch ga je door een hel, de hele tijd maalt je hoofd en kan er echt geen enkele positieve gedachten zijn wat ook weer negatief op alles uitwerkt, en je diep in de hel laat zakken. Wiet kan misschien helpen, ik ga wiet kopen!

Ik ging naar de koffieshop in Venray, wietpas moest ik hebben! maar ik vertelde nog waarvoor ik het nodig had, maar nee!! Dan maar richting Helmond, ja hoor hetzelfde verhaal, dan moest ik maar een uittreksel bij de gemeente aanvragen,en een wietpas aanvragen, het was nota bene zaterdagavond!! Ik moest het hebben, ik raakte mijn man kwijt!!! Is het niet lichamelijk dan wel geestelijk, hierna moet je ook maar weer uit die put raken… en niet een flink trauma overhouden tot je dood…

Beeld: TheWeedBlog
Beeld: TheWeedBlog

Dan maar bellen, zo heeft iedereen wel een connectie waar je wiet op straat moet kopen. En ja hoor iemand had een telefoonnummer van een dealer. Dan gaan we maar via het criminele pad, daar dwingt de regering ons toch toe. Ik ga me niet registreren, zul je zien dat je over een paar jaar uit de zorgverzekering word gegooid i.v.m. het nemen van drugs… of weet ik veel wat voor een staartje dat dadelijk heeft.

Ook te gek dat het via het criminele pad moet, daar krijg je wiet die gevoed is met chemische voeding en nu wil je het liefst natuurlijke wiet zoals Doede ze kweekt maar nee die moeten ze weer vernietigen, goh wat zou je daar veel mensen mee kunnen helpen!

Mijn man had gelukkig wiet, echt zijn redding!!!!!!! Zonder morfine de dagen doorgekomen, zo stoned als een garnaal, zijn gedachten waren ver weg, af en toe ondanks de ellende een lach op zijn gezicht, hij kreeg weer moed en wou niet meer opgeven wat hij wel wou doen…

Beeld: Medical Marijuana Blog
Beeld: Medical Marijuana Blog

Nu zijn we acht weken verder van de laatste chemo, het gaat ondanks alles redelijk goed, maar vooral omdat hij zijn positieve ik weer kan oppakken, de wiet heeft hem geholpen, dat beweert hij zelf!  Vooral ook geestelijk kan hij het weer aan, ondanks dat de toekomst onzeker is.

Wat zouden hier veel mensen mee geholpen zijn in zo’n situatie zegt hij zelf, ik heb medelijden met diegene die dit in deze situatie niet voor handen hebben. Deze ziekte heeft grote impact op alles. Vooral na kuren zie je vaak dat het bij kankerpatiënten geestelijk ondraaglijk is, ze zakken allemaal in de put na wat ze hebben doorstaan, wiet heeft echt een positieve werking bij deze ziekte.

Bij het roken komt er ook een andere stof vrij, genaamd CBD, die angst dempende eigenschappen bezit. Al met al blijken de resultaten van marihuana als therapie voor misselijkheid en malaise bij chemotherapie en radiotherapie hoopvol, waarbij de verbetering van levenskwaliteit o.a. door een verhoogde eetlust en een verbeterd welbevinden op de voorgrond staat.

Ik moest het even kwijt!!!!
S.”

Zie ook: Hoe cannabis in Nederland wordt tegen gehouden als kankermedicijn

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*