Coffeeshops Groningen sluiten zondag om naar Cannabis Bevrijdingsdag te komen!

Alle Groningse coffeeshops gaan a.s. zondag 17 juni dicht, zodat hun personeel en klanten massaal naar Cannabis Bevrijdingsdag kunnen komen. Er rijden “twee afgeladen bussen en vele, vele auto’s” van Groningen naar Amsterdam, aldus Theo De Vliegende Hollander Buissink, drijvende kracht achter de actie.

Theo Buissink, veteraan in de strijd tegen het cannabisverbod
Theo Buissink, veteraan in de strijd tegen het cannabisverbod

Het VOC is verheugd en vereerd door dit fantastische initiatief in het highe Noorden. Het Dagblad van het Noorden had vandaag de primeur. ‘Het is in de stad nog niet eerder voorgekomen dat alle shops eendrachtig samenwerken in hun protest tegen de verdere inperking van het gedoogbeleid’, meldt de krant.

“Langzaamaan worden de koffieshops de nek omgedraaid”, stellen de shophouders. Zij voorzien dat de handel in softdrugs weer op straat terecht komt als de wietpas wordt ingevoerd.’ Het VOC verspreidde vanavond onderstaand persbericht (scroll naar beneden).

Theo Buissink, oprichter van De Vliegende Hollander en De Tevreden Rookster, is zondag een van de sprekers op de vierde Cannabis Bevrijdingsdag. De bezoekers staan een vol programma en een paar bijzondere verrassingen te wachten. De toegang is als altijd gratis.

DUS: HAAL JE GRAM, KOM ZONDAG 17 JUNI NAAR AMSTERDAM!

VOC logo

Persbericht Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod, 13 juni 2012

ORGANISATIE CANNABISFESTIVAL VERWACHT HOGE OPKOMST

AMSTERDAM – De vierde Cannabis Bevrijdingsdag, a.s. zondag in Amsterdam, belooft een historische editie te worden. Het grootste cannabiscultuurfestival van Nederland staat dit jaar in het teken van protest tegen de wietpas. In Groningen sluiten alle coffeeshops hun deuren, zodat klanten en personeel het evenement massaal kunnen bezoeken.

Het VOC verwacht een hoge opkomst nu steeds meer cannabista’s de gevolgen van de harde maatregelen tegen coffeeshops ondervinden. VOC-woordvoerder Derrick Bergman: ‘Uit het hele land komen bussen naar het Westerpark. Alle Groningse coffeeshops gaan zondag dicht, zodat iedereen naar het Westerpark kan komen. Dit jaar is het erop of eronder voor de coffeeshop.’

Het programma biedt bands, Dj’s en sprekers uit binnen- en buitenland, films over cannabis in de grootste ger van Europa, irie reggae & dub in de Ganja Dancehall en een grote hennepmarkt, met dertig cannabis-gerelateerde ondernemingen en organisaties. In bijgaand programmaboekje leest u er alles over.

Motto van deze editie: haal je gram! Bergman: ‘Iedereen die genoeg heeft van de betutteling, de onzinnige regels en de aantasting van onze vrijheden en grondrechten kan op 17 juni zijn gram halen in Amsterdam. De boodschap is duidelijk: de wietpas is een mislukt experiment, waarvan alleen de illegale markt profiteert. Je moet cannabis niet criminaliseren, maar reguleren.’

Tijdens Cannabis Bevrijdingsdag wordt VOTE2SMOKE gelanceerd, een multimediale campagne om zoveel mogelijk (on)tevreden rokers naar de stembus te krijgen. Andere smaakmakers:

  • Def P, godfather van de Nederhop, speelt met The Beatbusters, de vetste skaband van ons land.
  • 23 Studenten van de HKU presenteren Pop-Up-Performances op het veld.
  • Nederlands bekendste wietkweker Doede de Jong spreekt, net als vertegenwoordigers van consumentenbond WeSmoke en de SBCN, die de belangen van coffeeshoppersoneel behartigt.
  • Chakib El-Khayari, een Marokkaanse activist die twee jaar vastzat nadat hij een nationaal debat over legalisering van cannabis initieerde, vertelt zijn verhaal en doet mee aan de persconferentie.

Persconferentie
Om 17.00 uur is er een persconferentie op het terrein, waaraan de bekendste sprekers en artiesten en de organisatie deelnemen. Alleen toegankelijk voor pers en genodigden: u kunt zich vooraf aanmelden per mail of op de dag zelf in de VOC-tent, naast het podium.

4e CANNABIS BEVRIJDINGSDAG

Westerpark, Amsterdam | 17 juni 2012 | 14–22 u | gratis | alcoholvrij | www.cannabisbevrijdingsdag.nl

Beeld: Bobby Fiasco
Beeld: Bobby Fiasco

Dubbelklil, print en hang op > HAAL JE GRAM, KOM NAAR AMSTERDAM!
DUBBEL-KLIK, PRINT EN HANG OP > HAAL JE GRAM, KOM NAAR AMSTERDAM!

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*