Volledig programma CANNABIS BEVRIJDINGSDAG 2012

De vierde Cannabis Bevrijdingsdag, zondag 17 juni in het Westerpark in Amsterdam, belooft een historische editie te worden.

17 juni | Westerpark | Amsterdam | 14-22u | Gratis
17 juni | Westerpark | Amsterdam | 14-22u | Gratis

Het grootste cannabis cultuurfestival van Nederland staat dit jaar in het teken van protest tegen de wietpas en de verkiezingen in september. Uit heel Nederland komen liefhebbers van cannabis en vrijheid samen om de geneugten en gaven van deze wonderbaarlijke plant te vieren en te protesteren tegen haar onderdrukking door de Staat en zijn blauwe tuinkabouters.

Cannabis Bevrijdingsdag is gratis toegankelijk, duurt van 14.00 tot 22.00 uur en wordt georganiseerd door het Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod.

Klik hier voor locatie op OpenStreetMap

(Het evenement vindt plaats op het Manifestatieterrein)

Hoofdpodium:

14.00-14.05    Opening: DC Lama & Derrick Bergman
14.05-14.50    ONE WORLD BAND & Low Budgetarian
14.50-15.35    Spreker: Jo Smeets | DE ANTISTRESSPOWEET (B) | DJ Dubious Brother
15.35-16.20    SPIRALS
16.20-17.00    Spreker: Dimitri Breeuwer | DJ Skunkstar (AT)
17.00-18.10    LATIN QUARTER (UK)
18.10-18.35    Spreker: Theo Buissink | DJ Dubious Brother
18.35-18.50    SURPRISE ACT | spreker: Chakib El-Khayari (MA)
18.50-19.35    Spreker: Isis van der Wel | DJ Skunkstar (AT)
19.35-20.35    DEF P & THE BEATBUSTERS
20.35-21.00    Spreker: Doede de Jong | DJ Dubious Brother
21.00-22.00    DJ ISIS

Ganja Dancehall:

14.00-21.00    KING SHILOH SOUNDSYSTEM

DC Lama
DC Lama

Filmtent:

14.00-15.00    Cannabis Filmfestival deel 1
15.00-16.30    Speakers Corner: praat mee met het VOC!
16.30-22.00    Cannabis Filmfestival deel 2

Presentatie:

Opnieuw is de enige echte DC Lama presentator van Cannabis Bevrijdingsdag. Hij is schrijver, vader, blogger, cartoonist, columnist en strijder tegen de war on drugs. En presentator van Cannabis Bevrijdingsdag.

Artiesten

DJ Isis (Foto: Ilja Keizer / Wikimedia)
DJ Isis

DJ Isis
Isis van der Wel geldt als pionier op dance gebied en speelt al jaren in de internationale eredivisie van  vrouwelijke dj’s. Verwierf al op jonge leeftijd wereldfaam als DJ 100% Isis. Protesteerde als nachtburgemeester van Amsterdam (2010-2012) tegen betutteling en voor vrijheid. Isis spreekt rond 18.50 uur en sluit de vierde Cannabis Bevrijdingsdag af met een dampende DJ-set.

Def P & the Beatbusters
Def P & the Beatbusters

Def P & the Beatbusters
Wat krijg je als je de beste ska band van Nederland kruist met de Godfather van de nederhop? Antwoord: Def P & the Beatbusters! Hun eerste gezamenlijke CD dateert van 2001, de single Bubbelbad haalde de top 10. Tien jaar later volgde Hard op weg. Vorig jaar zette Def P het park op stelten met de Howling Coyotes, vandaag wordt het knallen met de negen rude boys uit de Betuwe.

Latin Quarter
Latin Quarter

Latin Quarter (UK)
Voor het eerst verwelkomen we een Britse band op Cannabis Bevrijdingsdag en het is meteen een heel bijzondere. Latin Quarter debuteerde in 1985 met de LP Modern Times en de hit Radio Africa. Een fijne mix van pop, folk en reggae, met kritische teksten.
Na een jarenlang verblijf in Mexico keerde voorman Steve Skaith eind 2011 terug naar Engeland voor een nieuw Latin Quarter album: Oceanhead. Bereid u voor op kippenvel. En op meezingen, met de single Legalise it. Refrein:
Can’t we bring some sense to bear?  Can’t we bring some sense to bear on this? (2x)  Legalise it…

SPIRALS (Foto: Dimitri Hakke)
SPIRALS (Foto: Dimitri Hakke)

SPIRALS
De leden van de ‘randstedelijke indie gitaarband’ SPIRALS komen uit Den Haag, Rotterdam, Antwerpen en Amsterdam. De heren hebben een voorliefde voor tijdloze popmelodieën, maar gaan het experiment niet uit de weg. Met hun energieke show op Cannabis Bevrijdingsdag 2011 hebben ze deze reprise dubbel en dwars verdiend.

De Antistresspoweet (B)
Opgeleid als econoom, filmregisseur en graficus, gaat De Antistresspoweet (Erwin Vanmassenhove) als kunstenaar door het leven. Heeft zelf een hekel aan de woorden kunst, kunstwerk en kunstenaar. Rekent tot zijn interesses o.a. ‘alchemie, ecologie, biologisch leven, plantjes, bomen en dieren, elfjes en engelen, Goa, Lee Scratch Perry en animisme’. U weet genoeg.

King Shiloh Soundsystem
King Shiloh Soundsystem

One World Band & Low Budgetarian
Rotterdamse roots reggae formatie, aangevuld met ‘Low Budgetarian’ en Cannabis Bevrijdingsdag-veteraan Ruben. Deep roots reggae zonder fratsen, bij voorkeur te genieten met a lickle herb

King Shiloh Soundsystem
Het beste Jamaican style soundsystem van Nederland en omstreken draait de hele dag irie reggae en dub, in de Ganja Dancehall  op het veld.

DJ Skunkstar (AT)
Oostenrijkse drum & bass / jungle DJ, die de sloop van ons cannabisbeleid met lede ogen aanziet. Werkt overdag in een headshop in Linz, zet ’s avonds de clubs op stelten. Draait vanaf het hoofdpodium, tussen de bands en sprekers door.

DJ Dubious Brother
Vaste waarde: Ruben aka Lama aka DJ Dubious Brother. Wisselt af met DJ Skunkstar.

Sprekers:

Doede de Jonge (© Gonzo media)
Doede de Jong (© Gonzo media)

Doede de Jong
Sinds de documentaire Nederwiet (2011, te zien in de filmtent) is Doede de Jong uit Appelscha de bekendste wietkweker van ons land. Cannabis is al 40 jaar zijn lust en zijn leven en daar maakt hij geen geheim van. Doede kweekt volledig biologisch, zonder lampen, in een zelf gebouwde kas achter zijn huis. Onder meer met het VOC strijdt hij tegen de hypocrisie en betutteling van de staat en voor de bevrijding van de cannabisplant.

Chakib El-Khayari (MA)
Marokkaanse activist en voorzitter van de Mensenrechten Associatie voor de Rif regio. Startte in 2008 een nationaal debat over legalisering van cannabis. Sprak en spreekt zich uit tegen de corrupte banden tussen de overheid en grote hasjboeren. In 2009 werd Chakib veroordeeld tot drie jaar cel wegens belediging van de Marokkaanse staat. Eerder dit jaar kwam hij na twee jaar vervroegd vrij.

Theo Buissink
Theo Buissink

Theo Buissink
Eindelijk is het gelukt om deze levende legende naar het Westerpark te halen. Theo is oprichter van coffeeshop de Vliegende Hollander en headshop de Tevreden Rookster in Groningen en voert al decennia actie voor legale cannabis. Spreekt vroeg, zodat hij Nederland-Portugal nog kan zien.

Dimitri Breeuwer
Woordvoerder en medeoprichter van Cannabis Consumentenbond WeSmoke.  De bond heeft zich afgelopen jaar snel ontwikkeld en telt ruim 6000 leden. WeSmoke tourt per camper langs de Nederlandse coffeeshops, om informatie te verspreiden en shops te certificeren. www.wesmoke.nl

Logo_SBCNJo Smeets
Oprichter en woordvoerder van de Stichting Belangenbehartiging Coffeeshoppersoneel Nederland. Jo werkt voor een coffeeshop in Maastricht en probeert zoveel mogelijk collega’s te mobiliseren tegen de afbraak van het coffeeshopbeleid en vóór het behoud van banen in de sector. www.sbcn.nl

Surprise act

Ja, daarvoor moet je naar het Westerpark komen op 17 juni…

De filmtent, Cannabis Bevrijdingsdag 2011 (© Gonzo media)
De filmtent tijdens Cannabis Bevrijdingsdag 2011

Cannabis Filmfestival

Alle films worden gratis vertoond in de Zevenster tent op het veld. Van 15.00 tot 16.30 uur vindt in deze tent een Speaker’s Corner plaats, waar iedereen zijn/haar zegje kan doen over cannabis, coffeeshops en de politiek.

14.00-14.50    What if cannabis cured cancer?
Baanbrekende documentaire over de potentie van cannabis als medicijn tegen kanker.
Regie: Len Richmond, VS, 2010. Lengte: 50 min.

14.50-15.00    The Vipers
Een van de eerste films die probeert de cannabisroes te verbeelden zonder negatieve ondertoon. Regie: Shinkichi Tajiri, VS/F, 1955. Lengte: 9 min.

15.00-16.30    Speakers Corner
Praat mee met het VOC over de beste manier om de wietpas van tafel te krijgen, de verkiezingscampagne en andere actuele ontwikkelingen.

16.30-17.55    Nederwiet
Documentaire over het kat-en-muis spel van coffeeshops, kwekers, politie en rechters rond de achterdeur. Glansrol voor VOC-er Doede de Jong.
Regie: Maaik Krijgsman & Hans Pool, NL, 2011. Lengte: 85 min.

Richard Branson, spreekt in de nieuwe Hemp Museum Gallery in Barcelona, 9 mei 2012
Richard Branson, Cannabis Culture Awards 2012, Hemp Museum Gallery, Barcelona (© Gonzo media)

18.00-18.20    Cannabis Culture Awards 2012
Serie korte reportages over de Cannabis Culture Awards 2012 in Amsterdam en Barcelona. Winnaars waren o.a. Richard Branson en VOC-er Freek Polak.
Regie: Hash, Marihuana & Hemp Museum, NL, 2012. Lengte: 20 min.

18.25-18.50    Medicinale cannabis in Nederland
Korte film over medicinale cannabis en Maripharm, producent van medicinale cannabis in Rotterdam. Interviews met o.a. Lester Grinspoon en Raphael Mechoulam.
Regie: Sjoerd de Vries, NL, 2006. Lengte: ca. 25 min.

18.55-19.35    De Achterdeur
Onthullende documentaire over het schizofrene cannabisbeleid in Nederland. Over een geheim kwekersproject van de Belastingdienst en een minister die een rapport over regulering vernietigt…
Regie: Steven Kompier, NL, 2012. Lengte: 39 min.

19.40-20.40    Animatie special
Ruime portie comic relief: bekende en onbekende animaties over cannabis. Lachkicks verzekerd.
Diverse regisseurs, totale lengte: 60 min.

`
`

20.40-22.00    Haschisch
Sinds eeuwen is het leven in Ketama, Noord Marokko nauw verbonden met de hasjindustrie. Hasj geldt voor hen als dagelijks brood, als handelswaar, als basis voor het sociale systeem. Haschisch vertelt het verhaal achter deze industrie, het verhaal van de mensen.
Regie: Daniel Gräbner , D, 2002. Lengte: 80 min.

Theater

Frisse acts schieten als paddestoelen uit de grond. De eerstejaars studenten Theatre & Education van de HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) presenteren op het veld “Pop-Up-Performances”: verrassend en snel theater dat je niet aan ziet komen.hemp1

Hennepmarkt

De volgende bedrijven, organisaties en stichtingen zijn vertegenwoordigd op de hennepmarkt:

Azarius Headshop & Seedshop
Cannabis College
Cannabis In Amsterdam / Jellinek
De Piratenpartij
De Verdamper
Hash Marihuana & Hemp Museum
Hempflax
Hempworks
JaJa Import & Export
Mr. Lunk / Coffeeshopnieuws.nl
Platform Cannabisondernemingen Nederland (PCN)
Pollinator Company
Relexy
Seeddharta Hemp Food
Sensi Seeds
Spliff Seeds & Smoking accessories
Stichting Belangenbehartiging Coffeeshoppersoneel Nederland (SBCN)
Stichting Legalize!
Stichting Mediwiet
Stichting OPEN
TGC trading / Flamez
The Bulldog
Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod
vzw Trekt Uw Plant
We Smoke
Wietpasbril / Chillemetbrille

CANNABIS BEVRIJDINGSDAG
Westerpark | Amsterdam
Zondag 17 juni 2012 | 14–22 u
Toegang gratis | Alcoholvrij

www.cannabisbevrijdingsdag.nl

Comment (1)

  • H* 09/06/2012 at 5:51 pm Reply

    Nou nog mooi weer….

Leave Your Comment

Your email address will not be published.*