4e CANNABIS BEVRIJDINGSDAG in Amsterdam: 17 juni

  • SHARE:
  • Tweet this

May 24th, 2012 | 21:19
Door webmaster

Op zondag 17 juni organiseert het VOC voor de vierde keer Cannabis Bevrijdingsdag, in het Amsterdamse Westerpark. Centrale slogan dit jaar: haal je gram!

Gratis festival in teken van protest tegen de wietpas en verkiezingen

4e Cannabis Bevrijdingsdag in Amsterdam

Op zondag 17 juni organiseert het Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC) voor de vierde keer Cannabis Bevrijdingsdag, een gratis cannabis cultuurfestival in het Amsterdamse Westerpark. Centrale slogan dit jaar: haal je gram!

Gratis flyers bestellen? Mail naar info@voc-nederland.org

Gratis flyers bestellen? Mail naar info@voc-nederland.org

Vorig jaar beleefden zo’n vierduizend bezoekers een onvergetelijke, zonovergoten dag in het Westerpark, een bruisende viering van de internationale cannabiscultuur. Sinds het de facto verbieden van de Highlife Beurs is Cannabis Bevrijdingsdag het grootste cannabis evenement van Nederland. Naast een podiumprogramma met bands, DJ’s en sprekers uit binnen- en buitenland is er een hennepmarkt, theater en een Cannabis Filmfestival in de grootste Ger van Europa. Op het affiche prijken o.a. Def P & The Beatbusters, de Britse band Latin Quarter, DJ Isis en King Shiloh Soundsystem.

Biologisch wietkweker Doede de Jong, landelijk bekend door de NCRV documentaire Nederwiet, zal spreken, net als Dimitri Breeuwer van consumentenbond WeSmoke en Jo Smeets van de Stichting Belangenbehartiging Coffeeshoppersoneel Nederland. De presentatie is opnieuw in handen van DC Lama. VOC woordvoerder Derrick Bergman: ‘In dit verkiezingsjaar willen we een massaal positief signaal geven richting de politiek en het grote publiek. Voor honderdduizenden Nederlanders is cannabis een verrijking van hun leven of een medicijn dat verlichting biedt zonder bijwerkingen. Echt problematisch gebruik beperkt zich tot een zeer kleine groep, maar die domineert het debat volledig.’

Gratis flyers bestellen? Mail naar info@voc-nederland.org

Gratis flyers bestellen? Mail naar info@voc-nederland.org

Op 17 juni worden de nieuwe gedoogcriteria voor coffeeshops in Zuid Nederland zo’n zes weken gehandhaafd. De trieste gevolgen van de invoering van de wietpas en de ‘besloten club’ zijn nu al zichtbaar: lege coffeeshops, explosieve groei van de illegale markt, economische schade en onveiligheid. Bergman: ‘De nieuwe criteria zijn onnodig, onwenselijk en onuitvoerbaar. De wietpas moet zo snel mogelijk van tafel: het is een mislukt experiment van een mislukt kabinet. Een volgende regering moet zich niet richten op de voordeur van de coffeeshops, maar op de achterdeur: de aanvoer en de teelt.’

Het VOC zal alle bezoekers van Cannabis Bevrijdingsdag oproepen cannabisvriendelijk te gaan stemmen op 12 september. Begin september staat een speciale verkiezingseditie van het Cannabis Tribunaal op het programma.

CANNABIS BEVRIJDINGSDAG 2012
Westerpark Amsterdam
Zondag 17 juni 2012 / 14–22 u
Toegang gratis / Alcoholvrij

De VOC Blog

Welkom bij het VOC, dé koepel van alle organisaties en individuen in Nederland die gekant zijn tegen het verbod op cannabis. Repressie is dure en contraproductieve symboolpolitiek. Wereldwijd vindt het Nederlandse beleid van decriminalisering steeds meer weerklank. Het is tijd voor de volgende stap: cannabis uit de strafwet.