EssensiE, geestverruimend & tuinbewust maandblad, ter ziele

Vandaag verschijnt na bijna zestien jaar het laatste nummer van EssensiE, geestverruimend & tuinbewust maandblad.

Op de EssensiE website meldt de redactie:

Cover van de laatste EssensiE ooit, nummer 179
Cover van de laatste EssensiE ooit, nummer 179

Slecht nieuws mensen. Na bijna 16 jaar wordt de stekker uit EssensiE getrokken. Het ‘geestverruimende & tuinbewuste’ avontuur is ten einde, met heel veel oprechte dank aan de rechtse politici die met hun anti-cannabis beleid ervoor gezorgd hebben dat de branche 17 kleuren stront schijt en dus niet durft te adverteren.

EssensiE was gratis, dus een gezonde exploitatie is niet langer mogelijk. Bedankt Ivo O., Fred T. en alle andere machtswellustelingen.

Er verschijnt nog 1 afscheidsnummer. Helaas is dat een uitgekleed exemplaar dus heeft een aantal artikelen het niet gehaald. Die plaatsen we hier. Meer informatie volgt snel, inclusief een condoleanceregister waar je steun kan betuigen aan de mensen die elke maand de blaren op hun vingers typten om het EssensiE-podium optimaal te benutten voor de cannabisbranche. Maar je kan er natuurlijk ook ongegeneerd je mening spuien over de gang van zaken.

———————————————————————————————————————————————————

VOC Logboek januari 2012 in EssensiE
VOC Logboek januari 2012 in EssensiE

Het Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod betreurt het verdwijnen van EssensiE, dat zoveel jaren garant heeft gestaan voor degelijke journalistiek over cannabis in brede zin. Als onafhankelijk medium heeft het blad een belangrijke rol gespeeld bij het volwassen worden van de cannabisbranche en het informeren van cannabisconsumenten.

Sinds mei 2009 verscheen elke maand het Logboek VOC in EssensiE: het VOC bedankt de redactie en uitgever voor drie jaar gastvrijheid. Het Logboek VOC blijft verschijnen in Highlife Magazine.

Eén ding is zeker: de allerlaatste EssensiE wordt een geheid collector’s item

Bedankt:
Wim Huider, Michiel van Hinsberg, Bernt Gundersen, Jan Sennema, Nathalie Soetens, René Rikkelman, Derrick Bergman, DC Lama, Simon Vinkenoog, Def P,  Louis Verschoor, Jean Marie Roman, Ger de Zwaan, Marceline Geelen, Waldemar Boot, Arno Adelaars, Weckels, Mohamed el-Fers, Eric van der Maal, Iris Freie, Guy Boels, August de Loor, Thieu Mooren, Frank Vlinder, Koos Zwart, Bart de Groene, Whazzup, Sanne van Schie, Laura van den Haak, Hans Plomp & Gerben Hellinga, Giel Beelen, Cees Hendriks, Hennie Haerinck, Roy Leeman, Edith Ringnalda, Martijn van der Jagt, Joop Mestrom, Maurice Veldman en alle andere mensen die door de jaren heen de EssensiE hebben gemaakt. We’ll meet again!

Comments (2)

  • ruud hansen 03/02/2015 at 12:22 pm Reply

    Graag zie ik een prijsopgave voor adverteren tegemoet

  • Napasechnik seeds 31/01/2018 at 12:42 pm Reply

    En hoeveel struiken kunnen er thuis worden gekweekt?

Leave Your Comment

Your email address will not be published.*