Stichting Legalize roemt Pim Fortuyn met posteractie

De Stichting Legalize startte deze week een campagne rond Pim Fortuyn en zijn visie op softdrugsbeleid.

Persbericht:

STICHTING LEGALIZE ROEMT PIM FORTUYN MET POSTERCAMPAGNE

Beeld: Stichting Legalize
Beeld: Stichting Legalize

Op 6 mei is het 10 jaar geleden dat Pim Fortuyn werd vermoord. Zijn mening over drugs was oprecht liberaal: baas in eigen brein, geen overheidsbemoeienis. Beschouw “softdrugs” als gewone handel, dat levert de staat een miljard inkomsten op.

Het gedoogbeleid is door het nu gevallen kabinet bijna gesloopt, en vervangen door de “War on Drugs”. Met complimenten voor Opstelten van de DEA. Dit repressieve beleid wordt gesteund door de PVV, zelfbenoemde erfgenaam van “het gedachtengoed van Pim”. Daarom wil de stichting Legalize de mening van Fortuyn over softdrugs nog eens onder
de aandacht brengen.

Legalize, dat zich inzet voor legalisering van o.m. wiet, brengt posters en stickers in omloop, met citaten van Pim Fortuyn, zoals: “Geef de fiscus een deel van de winst op softdrugs.” (Leidsch Dagblad 14.09.1994) “Softdrugs uitroeien is utopisch en daarmee bestrijding absurd” (A Hell of a job, Pim Fortuyn) “Softdrugs zou ik het liefst legaliseren” (Spits 09.05.2002)

Pim Fortuyn wilde softdrugs zo gauw mogelijk legaliseren, zei hij vlak tot voor zijn dood. Hij was de eerste zittende politicus, die dat zei en daar ook naar handelde. Politici als Dries van Agt, Frits Bolkenstein en vele anderen zouden na Pims voorbeeld volgen. Fortuyns mening over drugs was oprecht liberaal: de mens is baas in eigen brein, geen overheidsbemoeienis. Legalisatie levert het rijk een miljard per jaar op, aan belastinginkomsten en besparingen op politie en justitie. Afknijpen en verbieden is onmogelijk, alleen de onderwereld is gebaat bij een verbod.

Zie ook: website Legalize

legalize_logo_klein

Comments (3)

 • nol van schaik 09/05/2012 at 4:32 pm Reply

  Nou, ik weet me te herinneren dat ik al jaren belasting betaal. De laatste 650 coffeeshops dragen 400 miljoen per jaar af. Weten ze dat bij Legalize soms nog niet???
  beetje dom, vind ik.

 • Peter Lunk (MrLunk) 12/05/2012 at 7:39 am Reply

  Juich Juich een idee van dooie Pim !!! NOT !

  Ook zijn idee: ‘Nationale Politie’
  Die de lokale driehoek van Burgemeester, wethouders en Politie uitschakeld.
  Zodat niemand van bovenaf meer iets hoeft te vragen aan de lokale driehoeken voordat er regeltjes vanaf bovenaf gehandhaafd worden.

  Ja leuk ! Pim’s ideeen !
  NOT.

  Pim…Wilders….VVD
  Allemaal 1 Pot NAT !

 • Peter Lunk (MrLunk) 12/05/2012 at 12:28 pm Reply

  Waarom geen goed idee werdt mij via mail gevraagd…

  Omdat als je bovenop de inkomsten / omzetbelsting die de wiet al ca. 50% duurder maakt in de shops…
  Ook nog eens accijns of dergelijke toegevoegde belastingen gaat heffen op het product…
  De prijs in de shop dusdanig hoog komt te liggen, dat men alsnog de wiet op straat, bij thuisdealer of vrienden gaat betrekken of in een deel van de gevallen gewoonweg zelf gaat kweken.

  Nee geen oplossing iig.

Leave Your Comment

Your email address will not be published.*