Kabinet gevallen: vlag uit in cannabisland – acties gaan door

  • SHARE:
  • Tweet this

April 23rd, 2012 | 21:07
Door webmaster

Premier Mark Rutte heeft vanmiddag het ontslag van zijn anderhalf jaar oude kabinet aan de koningin aangeboden, meldt NRC/Handelsblad. Voor cannabisminnend Nederland komt een einde aan een nachtmerrie van achttien maanden en negen dagen. De vlag kan uit.

Eindhoven, 23 april 2012 (© Gonzo media)

Eindhoven, 23 april 2012 (© Gonzo media)

Op de VOC mailinglist is een levendige discussie losgebarsten over de consequenties van de val van het kabinet voor de wereldvreemde wietpas en de andere knotsgekke kabinetsplannen (besloten club, ingezetenencriterium, 15% THC maximum, 350 meter afstandseis).

Volg de VOC op Twitter – altijd actueel!

Duidelijk is dat de race nog lang niet gelopen is, maar dat de kans op uit- en afstel van de onnodige en onzinnige maatregelen aan de voordeur een stuk groter is geworden. Wil je toegevoegd worden aan de VOC mailinglist, stuur dan een mailtje naar joep@voc-nederland.org.

Het wachten is nu in eerste instantie op de uitslag van het kort geding tegen de Staat der Nederlanden over de wietpas en de besloten club. De rechter doet a.s. vrijdag 27 april uitspraak, om 10.00 uur. De uitspraak zal via fax en internet worden gepubliceerd.

1_mei_2012_Maastricht_CS

Dubbel-klik, print en hang op in je coffeeshop!

Op 1 mei staan in het zuiden van het land meerdere acties en demonstraties tegen de wietpas op het programma. Vanaf 13.00 uur demonstreert coffeeshoppersoneel op het stadhuisplein in Maastricht. Om 13.30 zal burgemeester Onno Hoes een petitie in ontvangst nemen uit handen van Jo Smeets van de Stichting Belangenbehartiging Coffeeshoppersoneel Nederland (SBCN).

Om 14.00 uur start vanaf het Centraal Station Maastricht een grote vreedzame demonstratie van coffeeshopbezoekers uit binnen- en buitenland tegen de wietpas.Daarnaast wordt hard gewerkt aan een estafette-demonstratie vanuit Maastricht, die onder meer Tilburg en Breda aan zal doen om te eindigen in Zeeland, thuishaven van cannabis consumentenbond WeSmoke.

De coffeeshopondernemers in Maastricht zijn strijdbaar: zij weigeren hun klanten te discrimineren, ook na 1 mei. Marc Josemans, voorzitter van de Vereniging Officiële Coffeeshops Maastricht (VOCM) en actief bij de VOC legde afgelopen weekend bij TV Limburg uit hoe de coffeeshops te werk zullen gaan. Klik hier om deze uitzending te bekijken.

De VOC roept iedereen op vreedzaam deel te nemen aan acties en demonstraties tegen de coffeeshop kolder van het gevallen kabinet. Wat ons betreft zijn de besloten club en de wietpas vanaf vandaag niets meer dan een slechte droom, waaruit Nederland net op tijd is ontwaakt. Zeker gezien de fundamentele kritiek van het College Bescherming Persoonsgegevens op de wietpas / ledenlijst (klik hier voor brief CBP aan Opstelten van 18 april 2012).

Houd de VOC Agenda in de gaten voor acties, evenementen en bijeenkomsten. En zorg dat je op 17 juni in het Westerpark in Amsterdam bent voor de vierde editie van CANNABIS BEVRIJDINGSDAG!

Posters voor in de coffeeshop of voor uw raam: mail naar info@voc-nederland.org

Posters voor in de coffeeshop of voor uw raam: mail naar info@voc-nederland.org met adres en wij sturen ze op!

De VOC Blog

Welkom bij het VOC, dé koepel van alle organisaties en individuen in Nederland die gekant zijn tegen het verbod op cannabis. Repressie is dure en contraproductieve symboolpolitiek. Wereldwijd vindt het Nederlandse beleid van decriminalisering steeds meer weerklank. Het is tijd voor de volgende stap: cannabis uit de strafwet.