Vrijdag 20 april: 420 Smoke-Out protest tegen wietpas in Amsterdam

De laatste instructies voor het ‘420 Smoke-Out’ protest tegen de wietpas zijn vandaag bekend gemaakt door Peter Lunk, de organisator van deze actie. De VOC roept iedereen op mee te doen aan dit vreedzame protest in Amsterdam en aanstaande vrijdag 20 april om 16.20 uur een joint op te steken op de aangewezen locatie…

Vandaag ontving de VOC de onderstaande informatie over de actie:

De eerste jaarlijkse “Amsterdam 420 Smoke-Out!” (20 April 2012)

420_Weedpass_Smokeout_20_4_2012_02
420 Smoke-Out’s wat zijn dat?
Four-Twenty of 4-20 of 4:20 zijn getallen data en tijden die in de cannabis cultuur bekend staan als het onderlinge ‘codewoord’ om een blowtje te roken. Dit stamt oorspronkelijk van een groepje studenten in de USA die na schooltijd dagelijks om 4:20 PM afspraken om samen dan een jointje te roken. Langzaamaan is dit verhaal zich onder de andere blowers van die school gaan verspreiden, uiteindelijk kregen de cannabis media hier lucht van en gingen dit ook als zodanig gebruiken.

Zo is 4-20, de datum 20 april en 4:20 PM de tijd geworden waarop vele cannabis gebruikers in groepen tezamen komen in parken en bij universiteiten om vreedzaam een joint te roken.
Dit soort gelegenheden worden ‘Smoke-Out’ genoemd.

Deze smoke-outs hebben ondanks hun gemoedelijke en vriendelijke vorm allemaal een en hetzelfde bericht: “STOP de repressie en criminalisering van cannabis gebruikers!”

Dergelijke Smoke-Out’s worden ook gehouden op plaatsen waar cannabis gebruik verboden is zoals o.a. vele universiteiten in de USA. De politie treden op dergelijke gelegenheden meestal helemaal niet op tenzij er gehandeld wordt. Iedereen brengt dan ook zijn eigen joint mee.

Waarom een Smoke-Out in Amsterdam, Nederland ?

Klik voor grote versie en print!
Klik voor grote versie en print!

Omdat…
– We in Nederland inmiddels niet meer kunnen spreken van een vrije / liberale houding tegenover cannabis, coffeeshops en coffeeshoppers.
– Wij als cannabis gebruikers vinden dat we worden gecriminaliseerd, gedemoniseerd en gestigmatiseerd door het huidige kabinet en het nieuwe beleid.
– Wij als volledig LEGALE cannabis-consumenten aan de VOORDEUR van de coffeeshop ONTERECHT als criminelen worden behandeld en gedwongen ons te registreren als (soft-)drugsgebruikers!
– Wij vinden dat het nieuwe beleid ten aanzien van cannabis en coffeeshops gebaseerd is op LEUGENS en VALSE rapporten
– Het weigeren van toegang tot welke gelegenheid dan ook gebaseerd op afkomst of woonplaats DISCRIMINATIE is.
– Wij vinden dat het nieuwe beleid een beleid van ‘Harm-Promotion’ (schadebevordering) is! Terwijl het gedoogbeleid in de basis als pilaar ontworpen is als ‘Harm-reduction’ (schadebeperking)!

DAAROM, is het nu ook in Nederland tijd voor een 420 Smoke-Out tegen de repressie en criminalisering van cannabis consumenten!

De coffeeshops boden tot op heden een veilige plaats voor cannabis liefhebbers om hun wiet dan wel hasj te kunnen kopen en hun jointje te kunnen roken in een beschermde omgeving, vrij van harddrugs en met cannabis van gecontroleerde kwaliteit.

Reeds 3 enquêtes toonden aan dat ca. 80% van de Nederlandse coffeeshopbezoekers zich NIET zal registreren in een coffeeshop! (Klik hier voor uitslagen THC enquête Haarlem)

Dat betekent NIET dat deze zullen stoppen met cannabis gebruik, velen zullen via straat en huisdealers hun cannabis gaan betrekken of zelf gaan kweken.
Dat betekent WEL dat ca. 80% van de coffeeshoppers ‘vercriminaliseerd’ wordt en de illegaliteit in verdwijnt waar totaal geen controle of zicht meer is op kwaliteit, zuiverheid, leeftijd of per persoon verkochte hoeveelheid.

Ook is de kans dat men in aanraking komt met andere (hard-)drugs bij straat en thuisdealer niet uitgesloten, terwijl coffeeshops geen enkele vorm van alcohol of andere harddrugs toelaten. Zij worden immers direct gesloten als deze worden aangetroffen bij controle van politie.

420_Weedpass_Smokeout_20_4_2012Wat is het doel ?

Het doel van de 420 Smoke-Out is om te laten zien dat wij NIET een klein stil groepje ‘stoners’ zonder mening of initiatief zijn!
Wij zijn een deel van de bevolking met een mening die opkomt voor zijn/haar verworven vrijheden!

Wie komen er ?
Internationaal gezien heeft de aankondiging van een vreedzame Smoke-Out meeting in Amsterdam op 420 (20 april) veel respons gekregen.
Uit o.a. België, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Denemarken tot Spanje en Zweden aan toe komen mensen met auto’s en zelfs georganiseerde vluchten en bussen naar Amsterdam.
Maar ook zijn er cannabisten uit Canada, Amerika, Rusland en zelfs Japan die de moeite nemen om helemaal naar Nederland te komen om hun waardering voor het oude beleid te tonen en hun stem te laten horen tegen de wietpas plannen.hippy trip to amsterdam

In Nederland is vanuit veel kanten zeer positief gereageerd op het 420 Smoke-Out initiatief.
Vanuit verschillende grote plaatsen zoals Groningen en Maastricht hebben we berichten gehad van coffeeshops die bussen inzetten om hun klanten naar Amsterdam te brengen.
Uit heel erg veel kleinere plaatsen, zelfs die waar helemaal geen shops zitten is ook zeer positief gereageerd en hebben velen aangekondigd dat zij erbij zijn op 20 april om 16:20PM.

Het belooft dus een zeer gezellige boel te worden!

Wat wordt er van u verwacht?

Kom op 20 april naar Amsterdam en neem plaats in een van de coffeeshops van Amsterdam om een lekker jointje te roken en bakkie te doen, of eet ergens een lekker broodje en shop wat rond tot de uiteindelijke locatie van de meeting bekend wordt gemaakt.

Maak eventuele medebezoekers van de shops attent op de 420 Smoke-Out, voor zover zij zich daar nog niet bewust van zijn.

Hoe meer zielen hoe meer vreugd en hoe duidelijker het bericht naar de regering!

WAAR vindt de Smoke-Out plaats?
Dit was de afgelopen maanden natuurlijk de meest gestelde vraag,
en blijft dat ook tot ca. 1 uur voor de Smoke-Out Flash-mob meeting.

De uiteindelijke locatie wordt dan via de website CoffeeShopNIEUWS.nl en de daaraan verbonden social media kanalen op Facebook en Twitter bekend gemaakt.

Als je je dus rond 15.00u in het centrum van Amsterdam bevindt heb je vanaf het moment dat de locatie bekend wordt gemaakt (15:20PM) ruim de tijd om je naar de plek te begeven.

Waarom de late aankondiging van de locatie?
Omdat wij de Smoke-Out meeting in de vorm van een zogenaamde Flash-mob willen doen.
Bij een Flash-mob is het de bedoeling de omgeving totaal te verrassen met een ludieke actie.
Dat zou natuurlijk niet lukken als al tijden van te voren zich mensen op de locatie beginnen te verzamelen.

Wat gebeurt er om 16:20PM ?
Rond 16:10PM zal ik, Peter Lunk met enkele anderen op de uiteindelijke locatie een korte intro verzorgen.
Dan zullen we allemaal gezamenlijk de laatste 10 seconden voor 1620PM aftellen om vervolgens allemaal onze joints op te steken.

Tijdens het roken van de joint zal ik de megafoon doorgeven aan een ieder die wenst enige woorden tot het publiek en de 420 aanhang te spreken.
(Als je wilt spreken stuur dan een mailtje met korte tekst max 3 minuten naar info@coffeeshopnieuws.nl)
Als we u selecteren om te spreken krijgt u van te voren bericht)

Maak spandoeken en posters!

Wij hebben een serie ‘Vloeitje’ Posters HIER staan die je kunt uitprinten en op een protestbord kunt plakken.
Maar we vinden het natuurlijk HELEMAAL TE GEK! Als er op 20 april allemaal originele en goede spandoeken te zien zijn!

Aanmoedigingsprijs:
Het origineelste Spandoek wordt beloond met een V.I.P. Treatment de hele volgende dag in Haarlem tijdens het ‘Hempcity Cannalympics 2012 Kick-Off event’ op zaterdag 21 april.

Er is geen ‘dresscode’ maar als je iets GROENS aan doet… is dat altijd GOED !

Ik hoop velen van jullie te zien op 20 april!
Laten we er een gezellige en vreedzame meeting van maken.

Groene groeten en tot dan,

Peter Lunk
Comfort cannabist.
info@coffeeshopnieuws.nl
Facebook / Twitter

P.S.
Ik wil jullie allemaal vragen om de volgende ‘spelregels in acht te nemen zodat we laten zien dat we verder geen overlast willen zijn of veroorzaken. Wees beleefd tegen mensen en volg instructies van daartoe bevoegde instanties en overheden altijd op. Ruim eventuele rommel van eetwaren, drankjes of cannabisgebruik op en laat de omgeving netter achter dan toen je kwam. 😉

Houdt de volgende algemeen geldende regels ook in de gaten:
-Onder de 18 jaar mag je in Nederland geen cannabis bezitten en/of gebruiken.
-Je mag op elk moment in totaal niet meer dan 5 gram cannabis bij je hebben.
-Alleen coffeeshops mogen officieel cannabis verkopen en onderlinge verkoop buiten is niet toegestaan.

Wil je helemaal geen enkel risico lopen draai dan een joint zonder enige wiet of hasj erin!
En steek die tabakstick om 16:20PM op i.p.v. Een echte joint 😉

Comment (1)

  • hqseeds 21/04/2012 at 12:51 pm Reply

    Zooo hoe is het gegaan? jammer genoeg kon ik niet,ben wel benieuwd?

Leave Your Comment

Your email address will not be published.*