Line up 4e Cannabis Bevrijdingsdag vrijwel rond!

Op 17 juni vindt in het Amsterdamse Westerpark voor de vierde keer Cannabis Bevrijdingsdag plaats, het grootste cannabis cultuurfestival van Nederland. De line up is vrijwel rond. Om je vingers bij af te likken…

CBD2012_Amsterdam

Artiesten:

DJ Isis (Foto: Ilja Keizer / Wikimedia)
DJ Isis (Foto: Ilja Keizer / Wikimedia)

DJ Isis:

Isis van der Wel wordt beschouwd als één van ‘s werelds eerste vrouwelijke pioniers op het gebied van elektronische dansmuziek en één van ‘s werelds top tien vrouwelijke dj’s in de Tech House. Als 100% Isis verwerft ze al op jeugdige leeftijd faam, zowel in de Nederlandse als in de internationale dance-scene. Drie van haar mix-albums haalden de nationale top 10. Vanaf zomer 2006 kort ze haar naam af tot DJ Isis. In 2010 wordt ze nachtburgemeester van Amsterdam, een functie die ze tot begin dit jaar heeft bekleed. Isis zal spreken op Cannabis Bevrijdingsdag en sluit de vierde editie af met een dampende DJ-set.

Def P & the Beatbusters

Wat krijg je als je de beste ska band van Nederland kruist met de Godfather van de nederhop? Antwoord: Def P & the Beatbusters!

Def P & the Beatbusters
Def P & the Beatbusters

De heren leren elkaar kennen tijdens de eerste solo-tour van Def P, waarop een aantal Beatbusters meespelen. In 2001 verschijnt de eerste single van Def P & the Beatbusters bij EMI, Stad en land. Een jaar later scoren ze een top 10 hit met de aanstekelijke parodie Bubbelbad. Optredens op onder meer Lowlands en Pinkpop volgen, waarna het een tijdje stil wordt rond de gelegenheidscombinatie. In 2011 verschijnt een nieuwe cd, Hard op weg en doet de groep een klein aantal shows. Vorig jaar zette Def P het Westerpark op zijn kop met de Howling Coyotes, dit jaar wordt het opnieuw feest met het tien man sterke ska-collectief uit de Betuwe. Skank around!

Latin Quarter (UK)

Latin Quarter
Latin Quarter

Voor het eerst speelt een Britse band op Cannabis Bevrijdingsdag en het is meteen een heel bijzondere. Latin Quarter debuteerde in 1985 met het album Modern Times, waarvan de single Radio Africa een hit werd in Engeland en Duitsland. In beide landen bouwt de band in de jaren ’80 en ’90 een solide reputatie op met een mix van pop, folk, reggae en politiek getinte teksten. Voorman Steve Skaith woonde de afgelopen jaren in Mexico; Latin Quarter leek verleden tijd. Eind 2011 dook de band de studio in om een akoestisch album op te nemen. Oceanhead, verschenen in februari, is misschien wel de sterkste van de zeven Latin Quarter albums. Bereid u voor op kippenvel. En op meezingen, want Legalise it (the making of Al Capone) zal zeker door het Westerpark klinken. Refrein:
Can’t we bring some sense to bear?
Can’t we bring some sense to bear on this?
Can’t we bring some sense to bear on this?
Legalise it

SPIRALS:

SPIRALS (Foto: Dimitri Hakke)
SPIRALS (Foto: Dimitri Hakke)

SPIRALS staat niet alleen voor een eeuwige beweging omhoog of omlaag, maar is ook de naam van een van de eerste ‘randstedelijke’ indie gitaarbands in Nederland. De samenstelling is uniek: de bandleden komen uit Den Haag, Antwerpen, Rotterdam en Amsterdam. Net als de letterlijke betekenis van de naam beweegt ook de muziek van SPIRALS op en neer. Enerzijds jaagt de band op het perfecte popliedje en klinkt in de muziek een voorliefde voor tijdloze popmelodieën door. Anderzijds schuwt SPIRALS het experiment niet, met grootse gitaarmuren en de donkere kanten van het bestaan en de muziek. Met hun energieke optreden op Cannabis Bevrijdingsdag 2011 hebben ze een reprise dubbel en dwars verdiend.

De Antistresspoweet (B)

De Antistresspoweet (Foto: Caroline Barberis)
De Antistresspoweet (Foto: Caroline Barberis)

Opgeleid als kandidaat economist, filmregisseur en vrije graficus, gaat Erwin Vanmassenhove –aka De Antistresspoweet- als kunstenaar door het leven. Zelf heeft hij een hekel aan de woorden kunst, kunstwerk, kunstenaar, e.d. In zijn eigen woorden:
“Ik spits me eerder toe op mijn levensgezellen, en in het bijzonder mijn tweelingziel, diverse vormen van Anti-kunst, eigenzinnig ontworpen technieken, sociaal engagement, wederzijdse hulp, verscheidene vormen van egocentrisme, alchemie, ecologie, ambachtelijk werken, de tekenfilmpjes van Speedy Gonzales, biologisch leven, plantjes, bomen en dieren, elfjes en engelen, observaties van de mens of het kleinmenselijke, oefeningen in vergeven en loslaten, integraal bewustzijn, het geniale in elke mens, Goa, Lee Scratch Perry, animisme, samenleven, Petrol en dode zeehondjes die 4 op een rij spelen.” Treedt als enige artiest zowel in Antwerpen (5 mei) als in Amsterdam op tijdens Cannabis Bevrijdingsdag.

One World Band
One World Band

One World Band

Rotterdamse roots reggae formatie die haar sporen in het live circuit ruimschoots heeft verdiend. Voor Cannabis Bevrijdingsdag aangevuld met ‘Low Budgetarian’ Ruben aka Lama, voor vaste bezoekers geen onbekende. Deep roots rock reggae zonder fratsen, bij voorkeur te genieten met some herb

King Shiloh Soundsystem

’s Lands beste Jamaican style soundsystem, verzorgt opnieuw de hele dag irie reggae en dub, dit jaar in een extra grote dub lounge op het veld.

DJ Skunkstar (A)

Oostenrijkse drum & bass / jungle DJ, die de afbraak van ons coffeeshopbeleid met lede ogen aanziet. Skunkstar werkt overdag in een headshop in Linz en zet ’s avonds de clubs op stelten. Hij draait op Cannabis Bevrijdingsdag vanaf het hoofdpodium, tussen de bands door.

DC Lama, Cannabis Bevrijdingsdag 2011 (© Gonzo media)
DC Lama, Cannabis Bevrijdingsdag 2011 (© Gonzo media)

DJ Dubious Brother

Vaste waarde van Cannabis Bevrijdingsdag: Ruben aka Lama aka DJ Dubious Brother. Afwisselend met DJ Skunkstar draait hij dit jaar vanaf het hoofdpodium.

Presentatie: DC Lama

Traditiegetrouw ligt de presentatie van Cannabis Bevrijdingsdag in handen van schrijver, blogger, cartoonist en columnist DC Lama, ‘de Simon Carmigggelt van de coffeeshop’. Zijn unieke korte verhalen zijn gebundeld in Hasjstickie Drugs (1999) en Wieteratuur (2011). DC Lama strijdt al jaren voor de legalisering van cannabis en rationeel drugsbeleid in Nederland en de rest van het universum.

Sprekers:

Doede de Jong

Doede de Jong (© Gonzo media)
Doede de Jong (© Gonzo media)

Zeker sinds de documentaire Nederwiet (2011) is Doede de Jong uit Appelscha de bekendste wietkweker van Nederland. Al veertig jaar is cannabis zijn lust en zijn leven en daar maakt hij geen geheim van. Doede kweekt volledig biologisch, zonder lampen, in een zelf gebouwde kas achter zijn huis. Onder meer met de VOC neemt hij het op tegen de hypocrisie en de dubbele moraal van de overheid. NB: de documentaire Nederwiet is te zien op het Cannabis Filmfestival in de Ger op het veld.

Dimitri Breeuwer

Woordvoerder en medeoprichter van Cannabis Consumentenbond WeSmoke, die vorig jaar in Zeeland is opgericht. De bond heeft zich razendsnel ontwikkeld en telt nu al meer dan 6000 leden. WeSmoke tourt in een camper langs coffeeshops in heel Nederland, om informatie te verspreiden en coffeeshops te certificeren. Meer informatie: www.wesmoke.nl

Jo Smeets

Oprichter en woordvoerder van de Stichting Belangenbehartiging Coffeeshoppersoneel Nederland. Jo werkt voor een coffeeshop in Maastricht en probeert zoveel mogelijk collega’s te mobiliseren tegen de afbraak van het coffeeshopbeleid en voor het behoud van banen in de sector. Meer informatie: www.sbcn.nl

Theo Buissink
Theo Buissink

Theo Buissink

Eindelijk is het gelukt om deze levende legende naar Cannabis Bevrijdingsdag te halen. Theo is oprichter van coffeeshop de Vliegende Hollander en headshop de Tevreden Rookster in Groningen en voert al zo’n dertig jaar actie voor legalisering van cannabis. Bij het 25-jarig bestaan van de Vliegende Hollander in 2008 publiceerde hij het geweldige boek Wegens bommelding een uurtje gesloten. Theo spreekt vroeg, zodat hij Nederland-Portugal nog kan zien.

CANNABIS BEVRIJDINGSDAG

Westerpark Amsterdam

17 juni 2012  –  14.00 – 22.00 uur

Live muziek, sprekers, hennepmarkt, Cannabis Filmfestival

GRATIS TOEGANG

CBD2012_Flyer01_leaf

Comments (5)

 • hanspy 08/04/2012 at 2:01 am Reply

  Prachtig setje optredens:)
  Hoop dat ik er bij kan zijn.Zal zeker mijn best doen.
  Maar geest wil wel, maar body is wat lastiger.

  In elk geval, veel heel veel succes.Zal een grote dag worden.
  Hans P

 • rob 12/04/2012 at 8:20 pm Reply

  mooi programma, ik hoop dat het weer net zo’n topfeest wordt als voorgaande jaren!

 • Charlotte van der Zalm 21/04/2012 at 1:51 pm Reply

  Nou rob, het word nog 10 x beter als vorig jaar.
  Nederland zit in een cannabisimpasse!! En mensen zijn wakker aan het worden, so let everybody know…
  !!!! Kom naar cannabisbevrijdingsdag!! en neem de rest van Nederland mee.

 • Jan 06/05/2012 at 5:58 pm Reply

  Ik hoop dat ik als ‘oude’ Belg ook welkom ben? Dat ik er nog binnen mag zonder Westerparkpas. Anders kom ik wel langs de achterdeur het park binnengeglipt. Hoe meer zielen hoe meer vreugd. Weg met de wietpas!

 • Bart 11/05/2012 at 7:27 am Reply

  Een heel terecht moment om dit nog eens te herhalen. Wat is er allemaal bevrijd dan. Iemand die een stukje stuf wil kopen moet een Ausweiss anfragen. Hij hoeft geen gele ster op zijn jas te naaien want hij staat al in de computer.

  En als ze bij de FBI iets over je willen weten wordt dat door de nederlanders gewoon aan de baas doorgegeven.

Leave Your Comment

Your email address will not be published.*