Verwarring over voorlichting nieuwe coffeeshop regels

Twee websites over de nieuwe regels voor coffeeshops gingen vanochtend de lucht in. Lees het persbericht van de VOC.

Persbericht Vereniging voor Opheffing van het Cannabisverbod, 4 april 2012

Verwarring over voorlichting nieuwe coffeeshop regels

Met nog 27 dagen te gaan vòòr 1 mei groeit de verwarring over de voorlichting van de overheid richting buitenlandse coffeeshopbezoekers. Vanochtend ging de website www.new-rules.eu de lucht in, maar ook www.new-rules.info biedt informatie over de nieuwe coffeeshopregels.

www.new-rules.eu
www.new-rules.eu

Per 1 mei worden de nieuwe regels voor coffeeshops gehandhaafd in Limburg, Brabant en Zeeland; de rest van het land volgt op 1 januari 2013. Met het I- (Ingezeten) en het B-criterium (Besloten club) worden coffeeshops gedwongen niet-ingezetenen de toegang te weigeren en een ledenlijst met persoonsgegevens op te stellen voor maximaal 2000 in Nederland woonachtige “leden”.

Volgens de website rijksoverheid.nl zullen buitenlandse bezoekers via een viertalige website worden geïnformeerd over deze ingrijpende wijzigingen van het coffeeshopbeleid:
‘Op New-rules.eu vinden drugstoeristen binnenkort informatie over het nieuwe ledensysteem. Op de site komt ook te staan: informatie in 4 talen (Nederlands, Engels, Frans en Duits) over de nieuwe regels; informatie over verslaving en doorverwijzingen naar de verslavingszorg in verschillende Europese landen; informatie voor gemeenten die het systeem invoeren.’

www.new-rules.info
www.new-rules.info

De bedoelde website is sinds vanochtend online. De verwarring wordt vergroot door de website www.new-rules.info waarop uitgebreide informatie te vinden is over de nieuwe regels.

VOC woordvoerder Joep Oomen: ‘Minister Opstelten heeft van de harde aanpak zijn handelsmerk gemaakt. Die daadkracht is ver te zoeken bij de voorlichting aan onze mede EU-burgers over zijn onbesuisde plannen voor de coffeeshops. Wij verwachtten al chaos en straathandel door de wereldvreemde wietpas en het buitenlanderverbod. Door de voorlichting zo te verwaarlozen wordt de puinhoop vanaf 1 mei alleen maar groter.’

Persbericht Vereniging voor Opheffing van het Cannabisverbod, 4 april 2012

Comments (2)

  • Rms 04/04/2012 at 4:33 pm Reply

    Weet iemand door wie cq welke organisatie de website ‘new-rules.eu’ is gestart? Hier wordt oa gelinkt naar Scientology aftakking ‘Narconon’. Kwalijke zaak..

  • Erique 06/04/2012 at 4:34 pm Reply

    Ze zijn het Fries als taal vergeten, want die mogen er in het zuiden van het land ook niet meer in.
    Komt er nog een versie in het Spaans & Papiamento, want zijn ze ook vergeten??

Leave Your Comment

Your email address will not be published.*