Overheidswebsite over coffeeshops linkt door naar Scientology

  • SHARE:
  • Tweet this

April 4th, 2012 | 21:26
Door webmaster

De overheidswebsite www.new-rules.eu over de nieuwe coffeeshop regels die vandaag online is gegaan verwijst bezoekers naar Narconon, een beruchte mantelorganisatie van de Scientology kerk. Scientology is in verschillende landen vervolgd als criminele organisatie en in o.a. Duitsland verboden.

Narconon_logoOp de Engelse en Franse versie van www.new-rules.eu worden bezoekers onder het kopje ‘Cannabis: not so harmless’ doorverwezen naar Narconon. Over de relatie Narconon – Scientology: zie de websites Narconon exposed: drug rehab or Scientology front? en http://en.wikipedia.org/wiki/Narconon

scientology-timeDe VOC is verbijsterd over deze “informatievoorziening” aan buitenlandse coffeeshopbezoekers. Onze overheid stuurt Belgische cannabisconsumenten door naar een organisatie die door de Belgische overheid is vervolgd als criminele organisatie. Over deze mega-rechtszaak schrijft Wikipedia:

Rechtszaak België vs Scientology
Op 4 september 2007 gaf de Belgische justitie te kennen de Belgische Scientology-kerk en het Europese bureau van de internationale beweging (Church of Scientology International) voor de rechter te slepen wegens fraude en afpersing. Daarnaast worden veertien vooraanstaande Scientology-leden aangeklaagd voor afpersing, oplichting, inbreuken op de handelspraktijken, onwettige uitoefening van de geneeskunde, overtreding van de privacywet en deelname aan een criminele organisatie (met deze organisatie doelt de aanklager niet op de Scientology-kerk of het Europese bureau van de internationale beweging maar op het vermeende samenwerkingsverband van deze 14 verdachten).
(Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Scientology#Rechtszaak_Belgi.C3.AB_vs_Scientology)

De boodschap van dit kabinet aan onze mede-EU-burgers: de coffeeshop is voortaan alleen voor echte Hollanders, gaat u maar naar Scientology.

Zie ook: Overheidscampagne tegen drugs gelinkt met Scientology, Joop, 4 april 2012

Screenshot van www.new-rules.eu/newrules op 4 april 2012

Screenshot van www.new-rules.eu/newrules op 4 april 2012

De VOC Blog

Welkom bij het VOC, dé koepel van alle organisaties en individuen in Nederland die gekant zijn tegen het verbod op cannabis. Repressie is dure en contraproductieve symboolpolitiek. Wereldwijd vindt het Nederlandse beleid van decriminalisering steeds meer weerklank. Het is tijd voor de volgende stap: cannabis uit de strafwet.