Overheidswebsite over coffeeshops linkt door naar Scientology

De overheidswebsite www.new-rules.eu over de nieuwe coffeeshop regels die vandaag online is gegaan verwijst bezoekers naar Narconon, een beruchte mantelorganisatie van de Scientology kerk. Scientology is in verschillende landen vervolgd als criminele organisatie en in o.a. Duitsland verboden.

Narconon_logoOp de Engelse en Franse versie van www.new-rules.eu worden bezoekers onder het kopje ‘Cannabis: not so harmless’ doorverwezen naar Narconon. Over de relatie Narconon – Scientology: zie de websites Narconon exposed: drug rehab or Scientology front? en http://en.wikipedia.org/wiki/Narconon

scientology-timeDe VOC is verbijsterd over deze “informatievoorziening” aan buitenlandse coffeeshopbezoekers. Onze overheid stuurt Belgische cannabisconsumenten door naar een organisatie die door de Belgische overheid is vervolgd als criminele organisatie. Over deze mega-rechtszaak schrijft Wikipedia:

Rechtszaak België vs Scientology
Op 4 september 2007 gaf de Belgische justitie te kennen de Belgische Scientology-kerk en het Europese bureau van de internationale beweging (Church of Scientology International) voor de rechter te slepen wegens fraude en afpersing. Daarnaast worden veertien vooraanstaande Scientology-leden aangeklaagd voor afpersing, oplichting, inbreuken op de handelspraktijken, onwettige uitoefening van de geneeskunde, overtreding van de privacywet en deelname aan een criminele organisatie (met deze organisatie doelt de aanklager niet op de Scientology-kerk of het Europese bureau van de internationale beweging maar op het vermeende samenwerkingsverband van deze 14 verdachten).
(Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Scientology#Rechtszaak_Belgi.C3.AB_vs_Scientology)

De boodschap van dit kabinet aan onze mede-EU-burgers: de coffeeshop is voortaan alleen voor echte Hollanders, gaat u maar naar Scientology.

Zie ook: Overheidscampagne tegen drugs gelinkt met Scientology, Joop, 4 april 2012

Screenshot van www.new-rules.eu/newrules op 4 april 2012
Screenshot van www.new-rules.eu/newrules op 4 april 2012

Comments (4)

 • hanspy 05/04/2012 at 5:15 am Reply

  Zouden ze ook al ins ons staatsbestel zijn binnen gedrongen? Opstelten? Hij heeft wel de passende air.

 • Dave 05/04/2012 at 7:37 am Reply

  Als jullie degenen zijn die dit hebben opgepikt: helden.

  De Narconen referentie is weggehaald in de nl versie, maar in bijvoorbeeld de Franse versie staat hij nog. Zouden jullie misschien een update kunnen doen?

  Ook relevant is dat meerdere overheden (Californië, oregon, Zwitserland) het Narconen materiaal bekeken hebben en vervolgens pro-actief scholen gewaarschuwd hebben dit materiaal niet te gebruiken wegens de vele onwaarheden in het materiaal.

 • Rms 05/04/2012 at 10:44 am Reply

  Goed dat jullie hier extra aandacht aan besteed hebben 🙂

 • Peter Schilte 05/04/2012 at 2:12 pm Reply

  Blijkbaar was er iemand wakker, want de verwijzing naar Narconon is verwijderd!

Leave Your Comment

Your email address will not be published.*