Media worden wakker: kort geding tegen wietpas

Precies twee weken nadat de VOC-site het nieuws over het kort geding tegen de Staat over de wietpas meldde, lijkt journalistiek Nederland wakker te worden.

TT09032012_Kort_geding_coffeeshops_om_wietpasNOS Teletekst bracht het “nieuws” vandaag en ook verschillende kranten besteedden er aandacht aan. In De Limburger komt één van de vier advocaten die het geding aanspannen, André Beckers, aan het woord. ‘We willen het criterium van het rijk om van koffieshops besloten clubs te maken en enkel ingezetenen toe te laten, buiten werking stellen. Want het gaat daarbij volgens ons om discriminatie en een vergaande schending van de privacy. De dagvaarding gaat deze maand de deur uit nadat we de staat hebben gesommeerd. Maar omdat ik een pessimist ben, werk ik daarnaast aan een vervolg: de gang naar de bestuursrechter en de strafrechter indien het tot handhaving moet komen.’NEE_Registratie_Wietpas

Coffeeshopondernemer Marc Josemans, voorzitter van de Vereniging Officiële Coffeeshops Maastricht (VOCM), zegt in de Limburger: ‘Het mag duidelijk zijn dat proefprocessen volgen als het kort geding niet helpt. Dan ga ik in mijn koffieshop (Easy Going in de Hoenderstraat, red.) op 1 mei gewoon aan buitenlanders verkopen.’

Afgelopen donderdag vergaderde de gemeenteraad van Den Bosch over de invoering van de wietpas en de nieuwe B (Besloten club) en I (Ingezetenen) criteria. Namens de VOC sprak Hans van Duijn, voormalig voorzitter van de Nederlandse Politiebond, in. Aanstaande maandag staat het onderwerp coffeeshops op de agenda van de gemeenteraad van Tilburg: daar zal Joep Oomen namens de VOC inspreken. En we wachten met spanning op de voortzetting van het drugsdebat in de Tweede Kamer, dat nu gepland staat voor week 11 (13, 14 of 15 maart).
Volg de VOC op Twitter om het nieuws op de voet te volgen: klik hier

Zie ook: Kort geding tegen de staat over wietpas, VOC-Blog, 24 februari 2012

Comment (1)

  • victorray 16/03/2012 at 11:16 am Reply

    is there anything an avid coffeeshop supporter can do from the states??PLEASE let me know..i’ve been to a-dam 10 times just to give my money and support to the SHOPS..the more we give them our bizness the more harder it will be to get rid of them..you cant tell me that the dutch govt doesnt love the 4 to 5 million in euros every yr..

Leave Your Comment

Your email address will not be published.*