“Drugsdebat was een aanfluiting”

  • SHARE:
  • Tweet this

March 2nd, 2012 | 19:08
Door webmaster

“Het drugsdebat was een aanfluiting waarbij de crimefighters, de moraalridders en de angst-onderbuikgevoelens van de woordvoerders van de regeringspartijen ruim baan kregen”, aldus August de Loor (Adviesburo Drugs) in een eerste reactie op het Kamerdebat over de hoofdlijnen van het drugsdebat van gisteren.

De Loor, via de VOC-mailing list:

Ivo Opstelten en Edith Schippers tijdens het drugsdebat van 1 maart in de Tweede Kamer (© Gonzo media)

Ivo Opstelten en Edith Schippers tijdens het drugsdebat van 1 maart in de Tweede Kamer (© Gonzo media)

Al diegenen die beweerden dat we met deze regering,  met de VVD aan het roer, aan de vooravond stonden van het legaliseren van cannabis moeten, kijkend naar het drugsdebat in de Tweede Kamer van 1 maart, in een gezegde uit de Islam het boetekleed aantrekken en voor de poort van de Moskee een aalmoes vragen, waarbij degenen die dat sprookje geloofden verplicht zijn om een aalmoes te geven! (en je zou ze de kost moeten geven hoeveel belangrijke personen in de cannabis- en coffeeshopwereld dit sprookje geloofden!!!!).

Nu wordt ook, naast “sterke” Nederwiet hasj uit Marokko, Libanon en Afghanistan verboden, op voorspraak van de VVD. En nu ik dit schrijf besef ik pas dat dit allemaal Islamitische landen zijn; trekt Wilders ook bij dit dossier aan de touwtjes???  Dit verbod is, nog meer dan de scholenafstand, pure symboolpolitiek! Het internationale verbod op cannabis uit 1921 van de vorige eeuw heeft in 2012 een bizar vervolg gekregen en dat in een land waar vele condities aanwezig waren voor een doorbraak om de verkoop en het gebruik van het, na alcohol, meest populaire genotsmiddel in goede banen te leiden. Met het softdrugsbeleid in de jaren zeventig was daar de kiem voor gelegd, om begin jaren negentig, bij de opkomst van Nederwiet daar een nieuwe impuls aan te geven.

VOC-woordvoerder Joep Oomen met de VOC rouwkaart voor artikel 1 van de Grondwet

VOC-woordvoerder Joep Oomen met de VOC rouwkaart voor artikel 1 van de Grondwet

In plaats daarvan kwam de beeldvorming op gang als zou Nederwiet teveel THC bevatten en een harddrug zijn. Het is vooral op die wijdverbreide beeldvorming wat het begin inluidde van de afbraak van het Nederlandse softdrugsbeleid. Het enige waar Rutte1 zich in onderscheidt is dat hij, in het licht van het huidige politieke klimaat, in zijn woorden “stevig doorpakt” met als voordeel dat hij op 20 jaar beeldvorming over cannabis en coffeeshops kan rekenen.

Het drugsdebat was een aanfluiting waarbij de crimefighters, de moraalridders en de angst-onderbuikgevoelens van de woordvoerders van de regeringspartijen ruim baan kregen, ruim baan ook als resultaat van het zwakke verweer van de oppositiepartijen (als resultaat zoals hierboven beschreven).

Ik heb steeds mijn grote vraagtekens geuit tegen al diegenen die gepleit hebben voor het doorgaan van het drugsdebat, krijg steeds meer hekel aan mijn gelijk, met de vraag aan wie ik mijn aalmoes moet geven!

Iedereen veel sterkte toegewenst!

Groet August de Loor
————————–
Klik hier voor het woordelijk verslag van het drugsdebat (1e ronde) op de website van ENCOD (lezen op eigen risico)

Klik hier om het debat terug te zien op debatgemist

Rouwkaart_VOC_1_3_2012_front

Rouwkaart_VOC_1_3_2012_inside

Publieke tribune tijdens het drugsdebat (part one) op 2 maart 2012 (© Gonzo media)

Publieke tribune tijdens het drugsdebat (part one) op 1 maart 2012 (© Gonzo media)

De VOC Blog

Welkom bij het VOC, dé koepel van alle organisaties en individuen in Nederland die gekant zijn tegen het verbod op cannabis. Repressie is dure en contraproductieve symboolpolitiek. Wereldwijd vindt het Nederlandse beleid van decriminalisering steeds meer weerklank. Het is tijd voor de volgende stap: cannabis uit de strafwet.