Onthullende documentaire ‘De achterdeur’ over coffeeshopbeleid

  • SHARE:
  • Tweet this

February 29th, 2012 | 13:17
Door webmaster

Nu online te bekijken: de onthullende documentaire ‘De achterdeur’ van Steven Kompier. Schokkende feiten over een geheim project van Belastingdienst en Groningen en voormalig minister Donner die een onwelgevallig onderzoek van het ACM Asser Instituut in de prullenbak gooit…

De veertig minuten durende documentaire ging afgelopen donderdag in première in De Puddingfabriek in Groningen, voorafgaand aan een debat over het coffeeshopbeleid. In verband met het drugsdebat in de Tweede Kamer op 1 maart heeft producent Fresh TV de film vandaag op haar website gezet. Van harte aanbevolen voor politici, journalisten en alle burgers van Nederland.

De Achterdeur bestaat uit vier delen.

Deel 1:
We duiken in de geschiedenis van de achterdeurproblematiek. Hoe is het mogelijk dat coffeeshops worden gedoogd maar dat de aanlevering van wiet nog steeds strafbaar is? Toch was het ooit geregeld, in Groningen.

Deel 2:
Hoe bizar kan het zijn? Je denkt in samenwerking  met de overheid wiet te kweken, je bent je van geen kwaad bewust, maar uiteindelijk blijf je toch een crimineel. Een succesvol project van de belastingdienst wordt door de politiek abrupt gestopt.

Deel 3:
Hoe ziet het leven van een wietkweker anno 2012 eruit? Wat zijn de consequenties van het harde optreden van onze overheid op de kwaliteit van de wiet en hoe speelt dat optreden de harde criminaliteit in de hand?

Deel 4:
Hoe kijkt de internationale wereld naar het drugsprobleem en kunnen wij het in Nederland niet anders regelen dan alleen repressieve maatregelen. In tijden van crisis kan het regelen van de achterdeur ons miljarden euro’s per jaar opleveren.

De VOC Blog

Welkom bij het VOC, dé koepel van alle organisaties en individuen in Nederland die gekant zijn tegen het verbod op cannabis. Repressie is dure en contraproductieve symboolpolitiek. Wereldwijd vindt het Nederlandse beleid van decriminalisering steeds meer weerklank. Het is tijd voor de volgende stap: cannabis uit de strafwet.