Alle hens aan dek: oproep drugsdebat 1 maart

Aanstaande donderdag, 1 maart, vanaf 16.30 uur, vindt dan eindelijk het langverwachte Hoofdlijnendebat Drugsbeleid plaats in de Tweede Kamer. Hierin staan de aangekondigde maatregelen rond de coffeeshop centraal.

VOC_wervingsfolder_frontDe VOC is druk bezig met de laatste voorbereidingen om die dag een duidelijk signaal te laten horen aan Kamerleden en media dat het kabinet een heilloze weg in wil slaan. Waarbij tussen neus en lippen door artikel 1 van de Grondwet, dat stelt dat iedereen die zich in Nederland bevindt gelijk behandeld moet worden, in de prullenbak verdwijnt.

Iedereen kan bijdragen aan het verzet tegen deze maatregelen. Hierbij drie suggesties:

1. Kom naar het debat in de Tweede kamer (de publieke tribune is toegankelijk). We verzamelen om 16.00 uur voor het Tweede Kamergebouw op het Plein in Den Haag. Als je komt, laat dan iets weten aan info@voc-nederland.org.

2. Mocht je nog ingevulde handtekeningenlijsten hebben van de petitie Stop de Wietpas, stuur deze dan zo snel mogelijk (moeten er donderdagochtend zijn) naar PvdA, Stalbergweg 5b, 5913 BH, Venlo. De aktie loopt na 1 maart gewoon door, maar donderdag worden de eerste tienduizenden al overhandigd aan de Tweede Kamer.

Beeld: VOC
Beeld: VOC

3. Stuur voor donderdag 1 maart, 14.00 uur  een beleefde mail naar een of meer kamerleden naar keuze (klik hier voor alle mail-adressen, hieronder staan drie suggesties) waarin je uitlegt wat jouw belangrijkste bezwaar is tegen de aangekondigde maatregelen (Besloten Club, alleen Ingezetenen en Afstandscriterium).

Coşkun Çörüz: c.coruz@tweedekamer.nl (CDA)

Ard van der Steur: a.vdsteur@tweedekamer.nl (VVD)

Andre Elissen: a.elissen@tweedekamer.nl (PVV)

Dit zijn de woordvoerders van hun partijen in het drugsdebat.

Samen staan we sterk!

Rondetafelgesprek drugsbeleid 3 oktober 2011, v.l.n.r. Boris van der Ham (D66), Ard van der Steur (VVD), Andre Elissen (PVV), Nine Kooiman (SP) en Lea Bouwmeester (PvdA)
Rondetafelgesprek drugsbeleid 3 oktober 2011, v.l.n.r. Boris van der Ham (D66), Ard van der Steur (VVD), Andre Elissen (PVV), Nine Kooiman (SP) en Lea Bouwmeester (PvdA)

Comments (5)

Leave Your Comment

Your email address will not be published.*