CDA Terneuzen wil achterdeur coffeeshop reguleren

Verrassend nieuws op de website van de Provinciaal Zeeuwse Courant vandaag: de fractievoorzitter van het CDA in Terneuzen wil de achterdeur van de coffeeshop reguleren. “We weten allemaal wat er scheef zit.”

Onder de kop “CDA Terneuzen wil regels voor drugsleveringen” meldt de PZC vandaag:

Coffeeshop Checkpoint Terneuzen (© G0NZ0 Media)
Coffeeshop Checkpoint Terneuzen (© Gonzo media)

De gemeenteraad van Terneuzen moet duidelijke regels opstellen voor de levering van softdrugs (wiet) aan coffeeshop Miami.
Alleen op die manier kan het falende gedoogbeleid worden bijgestuurd. CDA-fractievoorzitter Henk Siersema: “We weten allemaal wat er scheef zit. De coffeeshops mogen softdrugs verkopen, maar bevoorrading via de achterdeur is strafbaar. Door het gedoogbeleid werken wij als gemeente dus simpelweg mee aan strafbare praktijken. We weten ervan, maar we doen er niks mee. Ik vind dat we ons moeten afvragen of wij dag in, dag uit de verantwoordelijkheid voor dat misdrijf willen dragen.”

Hij vindt dat de gemeenteraad het lef moet hebben de kwestie zelf op te lossen. Dat is overigens ook in de lijn van de uitspraak van het gerechtshof in de zaak Checkpoint, meent Siersema.

Dries van Agt, Cannabis Tribunaal Den Haag, 3 mei 2010 (© Gonzo media)
Dries van Agt, Cannabis Tribunaal Den Haag, 3 mei 2010 (© Gonzo media)

Eén van de oprichters van het CDA, Dries van Agt, zal de woorden van zijn partijgenoot met instemming begroeten. Tijdens het tweede Cannabis Tribunaal verklaarde Van Agt in zijn slotwoord:

“Zouden we, mede in het licht van het gegeven dat cannabis laag, laag, laag op de lijst staat van gevaarlijke, te vermijden consumptieartikelen, terwijl artikelen veel hoger op die lijst nu vrij ongestoord door de markt gaan… Mede in het licht van dat feit, dat cannabis zo extra in de klem is gehouden al die tijd, zouden we het eindelijk moeten verlossen uit de klauwen van de strafwet, althans voor wat betreft handel ter aanlevering aan coffeeshops of andere nette instituten.”

Klik hier voor PDF van volledige tekst slotwoord Dries van Agt

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*