Wernard ‘Mellow Yellow’ Bruining: Amsterdam, laat je niet castreren door de Haagse Heren!

Wernard Bruining, voormalig eigenaar van de allereerste coffeeshop van Amsterdam, richt zich tot de hoofdstad: ‘Amsterdam, laat je niet castreren door de Haagse heren!’

Wernard Bruining, Cannabis Tribunaal 2011 (© Gonzo media)
Wernard Bruining, Cannabis Tribunaal 2011 (© Gonzo media)

Wernard, vanaf dag één betrokken bij de VOC, mailde vandaag onderstaande ingezonden brief naar het Parool, naar aanleiding van de reportage ‘Terug naar  criminaliteit en scooterjongens’ in de krant van dit weekend. (klik hier voor PDF)

Amsterdam, laat je niet castreren door de Haagse Heren!

In de vorige eeuw riep een aantal hippe Amsterdammers de stad uit tot magisch centrum van de wereld! Op die magie komen jaarlijks 20 miljoen toeristen af en die laten als dank 5 miljard Euro achter. Die toeristen komen natuurlijk niet allemaal voor de hoeren, de homobars of de coffeeshops, het gaat om het idee dat het kán in Amsterdam! Nu wil Den Haag met een wietpas de Amsterdamse coffeeshops castreren en zo hun toeristen weren.  Als de wietpas voor een reductie  van slechts 10%  aan toeristen zorgt dan kost dat Amsterdam dus 500 miljoen Euro per jaar! Dan verliest Amsterdam niet alleen zijn aureool van geestelijke vrijheid maar ook erg véél geld. Amsterdam, laat je niet castreren door de Haagse Heren!

Wernard Bruining,
Voormalig eigenaar van Mellow Yellow, de eerste coffeeshop in Amsterdam (1973-1978)
Don't_panic

Comments (2)

 • H* 20/02/2012 at 12:58 am Reply

  Touche Wernard! Op de wallen al weer na de 5 shops want dat Emergo rapport is niet in lijn met the hardcore sex drugs n’rock and Roll. Wel dus kritische noten ter harte genomen wel bibopproof te boel kunnen verzwaren ( en of dat niet eens weten a la RIVM) en een biowietteler die voor de plant staat de planten blijven af nemen, daar wringt het ergens ook in de Stopera – Nu nog bij de Parool- redactie!

  Hartegroet van drs. Hester Kooistra – mama & humanistiek onderzoekster naleving wet camulet op z’n mokums ook wet wet van de vredespijp, tsja en dat heet qua implementatie dan bij dit kabinet : graag of traag…
  p.s want kan het natuurlijk nooit laten…
  – Eberhard kan daarvoor ook zijn mokumse huiswerk doen bij wet algemeen bestuursrecht art 4.18 en Gemeentewet art. 180 trouwens, August!

  Kan van der Laan zich als van huis-uit jurist met hooft -hart en handen makkelijk mee uit de voeten! Was hij hard on softdrugs in Duivendrecht? Is niet soft on harddrugs in ieder geval, en heeft er altijd genoeg tabak van op zak in overleg in lokale driehoek voor een vierkant achter de wet van de vredespijp!

 • nol van schaik 20/02/2012 at 2:18 pm Reply

  Gewoon NEE zeggen tegen de Wietpas, het symbool van de huidige symboolpolitiek!!!

  Het kan….

Leave Your Comment

Your email address will not be published.*