Wernard ‘Mellow Yellow’ Bruining: Amsterdam, laat je niet castreren door de Haagse Heren!

  • SHARE:
  • Tweet this

February 19th, 2012 | 23:59
Door webmaster

Wernard Bruining, voormalig eigenaar van de allereerste coffeeshop van Amsterdam, richt zich tot de hoofdstad: ‘Amsterdam, laat je niet castreren door de Haagse heren!’

Wernard Bruining, Cannabis Tribunaal 2011 (© Gonzo media)

Wernard Bruining, Cannabis Tribunaal 2011 (© Gonzo media)

Wernard, vanaf dag één betrokken bij de VOC, mailde vandaag onderstaande ingezonden brief naar het Parool, naar aanleiding van de reportage ‘Terug naar  criminaliteit en scooterjongens’ in de krant van dit weekend. (klik hier voor PDF)

Amsterdam, laat je niet castreren door de Haagse Heren!

In de vorige eeuw riep een aantal hippe Amsterdammers de stad uit tot magisch centrum van de wereld! Op die magie komen jaarlijks 20 miljoen toeristen af en die laten als dank 5 miljard Euro achter. Die toeristen komen natuurlijk niet allemaal voor de hoeren, de homobars of de coffeeshops, het gaat om het idee dat het kán in Amsterdam! Nu wil Den Haag met een wietpas de Amsterdamse coffeeshops castreren en zo hun toeristen weren.  Als de wietpas voor een reductie  van slechts 10%  aan toeristen zorgt dan kost dat Amsterdam dus 500 miljoen Euro per jaar! Dan verliest Amsterdam niet alleen zijn aureool van geestelijke vrijheid maar ook erg véél geld. Amsterdam, laat je niet castreren door de Haagse Heren!

Wernard Bruining,
Voormalig eigenaar van Mellow Yellow, de eerste coffeeshop in Amsterdam (1973-1978)
Don't_panic

De VOC Blog

Welkom bij het VOC, dé koepel van alle organisaties en individuen in Nederland die gekant zijn tegen het verbod op cannabis. Repressie is dure en contraproductieve symboolpolitiek. Wereldwijd vindt het Nederlandse beleid van decriminalisering steeds meer weerklank. Het is tijd voor de volgende stap: cannabis uit de strafwet.