Opstelten onthult zijn niet zo verborgen agenda

  • SHARE:
  • Tweet this

February 17th, 2012 | 15:31
Door webmaster

Wat is de werkelijke bedoeling van minister van veiligheid en justitie Ivo Opstelten (VVD) bij de aanscherping van het coffeeshopbeleid? Gevraagd naar zijn keuze tussen het verbieden van softdrugs of verder gaan met het gedoogbeleid antwoordde Opstelten op 6 februari in Amsterdam: “Die keuze is voor mij gemakkelijk, die moeten we verbieden.”

Opstelten in café de Heeren van Aemstel, 6 februari 2012 (Foto: JOVD)

Opstelten in café de Heeren van Aemstel, 6 februari 2012 (Foto: JOVD)

Opstelten deed zijn uitspraak tijdens een debatavond in café De Heeren van Aemstel in de hoofdstad, georganiseerd door de Amsterdamse afdelingen van de VVD en de JOVD, de jongerenorganisatie van de VVD. Op de website Huisvanafgevaardigden.nl doet JOVD-er James Janse verslag, onder de kop ‘Opstelten klaar met gedoogbeleid’. Fragment:

Terwijl achter in de zaal de camera van de hoofdstedelijke nieuwszender AT5 snorde, betraden de twee JOVD’ers die Opstelten interviewden het spreekgedeelte. Ze begonnen met het voorleggen van een aantal dilemma’s, inmiddels verworden tot een rijkelijke traditie gedurende de Mastermaand.(…) En softdrugs, moeten we die verbieden of moeten we verdergaan met het huidige gedoogbeleid? “Die keuze is voor mij gemakkelijk, die moeten we verbieden.

Softdrugs verbieden? Klaar met het gedoogbeleid? Dat valt lastig te rijmen met de brief die dezelfde minister met zijn collega Schippers van VWS op 14 februari aan de Tweede Kamer heeft gestuurd. Daarin staat op pagina 13: “Het kabinet is niet voornemens het gedoogbeleid af te schaffen.” Op pagina 16: “Het kabinet is niet voornemens het gedoogbeleid af te schaffen.” En tenslotte op pagina 17: “Verder blijkt uit het regeerakkoord dat is voorzien in aanscherping van het bestaande gedoogbeleid en niet voor het afschaffen ervan.”

De vraag wordt steeds nijpender wanneer de Kamer deze minister ter verantwoording roept wegens wanbeleid, onbehoorlijk bestuur en schoffering van parlement en lokaal bestuur.

AT5 7 februari 2012 > Opstelten: ‘Ook A’dam krijgt wietpas’:

De VOC Blog

Welkom bij het VOC, dé koepel van alle organisaties en individuen in Nederland die gekant zijn tegen het verbod op cannabis. Repressie is dure en contraproductieve symboolpolitiek. Wereldwijd vindt het Nederlandse beleid van decriminalisering steeds meer weerklank. Het is tijd voor de volgende stap: cannabis uit de strafwet.