Opstelten onthult zijn niet zo verborgen agenda

Wat is de werkelijke bedoeling van minister van veiligheid en justitie Ivo Opstelten (VVD) bij de aanscherping van het coffeeshopbeleid? Gevraagd naar zijn keuze tussen het verbieden van softdrugs of verder gaan met het gedoogbeleid antwoordde Opstelten op 6 februari in Amsterdam: “Die keuze is voor mij gemakkelijk, die moeten we verbieden.”

Opstelten in café de Heeren van Aemstel, 6 februari 2012 (Foto: JOVD)
Opstelten in café de Heeren van Aemstel, 6 februari 2012 (Foto: JOVD)

Opstelten deed zijn uitspraak tijdens een debatavond in café De Heeren van Aemstel in de hoofdstad, georganiseerd door de Amsterdamse afdelingen van de VVD en de JOVD, de jongerenorganisatie van de VVD. Op de website Huisvanafgevaardigden.nl doet JOVD-er James Janse verslag, onder de kop ‘Opstelten klaar met gedoogbeleid’. Fragment:

Terwijl achter in de zaal de camera van de hoofdstedelijke nieuwszender AT5 snorde, betraden de twee JOVD’ers die Opstelten interviewden het spreekgedeelte. Ze begonnen met het voorleggen van een aantal dilemma’s, inmiddels verworden tot een rijkelijke traditie gedurende de Mastermaand.(…) En softdrugs, moeten we die verbieden of moeten we verdergaan met het huidige gedoogbeleid? “Die keuze is voor mij gemakkelijk, die moeten we verbieden.

Softdrugs verbieden? Klaar met het gedoogbeleid? Dat valt lastig te rijmen met de brief die dezelfde minister met zijn collega Schippers van VWS op 14 februari aan de Tweede Kamer heeft gestuurd. Daarin staat op pagina 13: “Het kabinet is niet voornemens het gedoogbeleid af te schaffen.” Op pagina 16: “Het kabinet is niet voornemens het gedoogbeleid af te schaffen.” En tenslotte op pagina 17: “Verder blijkt uit het regeerakkoord dat is voorzien in aanscherping van het bestaande gedoogbeleid en niet voor het afschaffen ervan.”

De vraag wordt steeds nijpender wanneer de Kamer deze minister ter verantwoording roept wegens wanbeleid, onbehoorlijk bestuur en schoffering van parlement en lokaal bestuur.

AT5 7 februari 2012 > Opstelten: ‘Ook A’dam krijgt wietpas’:

Comments (4)

 • Jan 17/02/2012 at 3:52 pm Reply

  “Laten we de natuur natuur legitiem verklaren. Alle planten moeten worden legaal verklaard, en alle dieren voor die kwestie. Het begrip van de illegale planten en dieren is onaangenaam en belachelijk.”

  “Wat maakt ons blind, of wat maakt historische vooruitgang zeer moeilijk, is ons gebrek aan bewustzijn van onze onwetendheid.”

  “Ik bedoel, naïef empirisme werkte goed genoeg, tot de ontdekkingen van de kwantumfysica zeventig of tachtig jaar geleden het afschuwelijke geheim onthulde dat het fundament van de werkelijkheid te vergelijken is met een kelder van een spookhuis!”

  “De vooruitgang van de menselijke beschaving op het gebied van het definiëren van de menselijke vrijheid is niet gemaakt van boven naar beneden. Geen koning, geen parlement, geen enkele regering reikte tot de mensen meer rechten dan de rechten waarop de mensen aandrongen.”

  Over democratie kunnen we al lang niet meer spreken, het zou nu toch duidelijk mogen wezen dat we onder een fascistische, kleptocratie leven.

  “De nachtmerrie van iedere regering op aarde is een miljoen mensen verzameld op het stadsplein van de hoofdstad, te eisen dat U inpakt naar Zwitserland. Geen mens kan nee zeggen tegen een miljoen mensen op straat.”
  (Quotes by Terrence McKenna)

 • Erique 17/02/2012 at 4:05 pm Reply

  Verdere afbraak van het gedoogbeleid is om de PVV & SGP te paaien ivm de komende bezuinigingen die doorgevoerd moeten worden en waar steun voor nodig is.

 • hanspy 17/02/2012 at 10:09 pm Reply

  Mag ik meneer Opstelten even laten weten dat wij totaal niet geintresseert zijn in wat hij wil. Hij moet zijn werk doen.En dat werk is ,doen wat de nederlandse bevolking wilt dat hij doet. En wat dat betreft , doet hij zijn werk op het drugs gebied erg slecht. Was niet meer dan 60% van de nederlanders VOOR het uit het strafrecht halen van drugs? Ik begin er zo langzaam aan heel boos over aan het worden. We moesten met z’n allen maar eens gaan stemmen op een partij die wel drugs beleid in zijn programma heeft staan wat meer is afgestemd op wat de nederlanders willen.Bye Bye VVD

 • H* 18/02/2012 at 11:25 am Reply

  Mag onze ‘zeer stellig uit de hoek komende’ Minister wel eens zelf de opiumwet beginnen na te leven. Verbied-praat om CDA te paaien en daarna ontheffen in de gedoogpraktijk bij het naleven van de opiumwet 3 b lid 2, want niet alleen Burgemeesters en Wethouders maar ook een man als Ivo is gehouden aan het naleven en handhaven van de wet nog even los van de aanwijzing opiumwet, dat weten ook politiek assistenten langzamerhand om de drommels. HK.

Leave Your Comment

Your email address will not be published.*