Burgerinitiatief tegen wietpas en registratie in Amsterdam

“NEE. Wij werken niet mee aan de registratie van onze klanten. Weg met de wietpas. Namens de Republiek Amsterdam.” Dat is de kernachtige boodschap van een burgerinitiatief dat deze week in Amsterdam van start is gegaan.

Vandaag ontving de VOC onderstaande mail van J. Berger, die het initiatief is gestart.
Klik hier voor een PDF van de bijbehorende poster
.NEE_Registratie_Wietpas

Een klein burgerinitiatief.
Wordt het niet eens tijd dat alle neuzen dezelfde kant op gaan wijzen? Volgens mij ligt de bal nu echt bij de coffeeshopeigenaren, die moeten nu gaan opstaan (en vooral wakker worden) en zich hard gaan maken voor wie ze zijn en voor hun klanten opkomen.

Zag Opstelten op AT5 en mijn nekharen gingen overeind staan, ben in de pen geklommen en heb de bijgesloten poster gemaakt.
Heb hem zelfstandig al bij 70 shops (morgen weer een dag) langs gebracht met de vraag deze op een prominente plek in de zaak op te hangen (het liefst bij de deur of raam).
Wat mij opviel is dat veel shops ook niet goed op de hoogte zijn van de nieuwe B(besloten club) I(ingezetencriterium) -toevoeging aan de bestaande regels en dat die al per 1 januari j.l. toegevoegd zijn.
Iedereen waar ik kwam reageerde positief, maar ondertussen vegen ze alleen hun eigen straatje?!

Als alle coffeeshops nu eens realiseren dat ze samen moeten gaan werken en dat als er 25 shops moeten sluiten in het kader van project 1012, je wel kan denken “daar heb ik niks mee te maken”, maar de volgende keer gaat het over een speeltuin of een buurthuis bij hun in de buurt…

Ik hoop dat (eigenlijk landelijk) alle shops zullen inzien dat je het alleen niet gaat redden en dat als iedereen weigert mee te werken aan de registratie van hun klanten, ze een éénduidig signaal afgeven bij politie/justitie/politiek. Als de shops niet meewerken, dan houdt het op, dan moeten ze iedereen dichtgooien en dat willen ze ook niet (of wel, maar dan weet je tenminste ook waar je staat).

En zoals Opstelten stelde; zelfs de Republiek Amsterdam zal eraan moeten geloven.
Beste mensen het is 5 voor 12 ( fout 1 voor 12)!!!

Misschien kunnen jullie er iets mee, in ieder geval hoop ik dat jullie je achterban goed op de hoogte houden van alle ontwikkelingen en dat jullie ze goed wakker schudden!

Succes en groet,
J. Berger

PS. Blow zelf niet eens, maar houdt wel van mijn kopje koffie die ik (bijna) elke dag doe bij mijn plaatselijke coffeeshop en dat mag straks dus niet meer, want ik neem geen wiet af dus de kans is klein dat ik op de ledenlijst zal komen…

Inmiddels is er ook een Friese versie van de poster gemaakt (zie hieronder). Klik hier voor PDF.

NEE_frl


Comments (3)

  • rob 09/02/2012 at 3:30 pm Reply

    Prachtig initiatief!

  • Ravi negenman 10/02/2012 at 8:18 pm Reply

    Terug naar de 50er jaren Nederland minste drugs gebruikers van Europa soft en hard doe maar lekker Ivo mafkees gaan we weer de straat op en word het voor de jeugd weer lekker spannend om drugs te gebruiken vriendelijke groet uit de republiek

  • jansen klaesen 16/02/2012 at 9:38 am Reply

    Nou er is een website waar de passen al aangevraagd kunnen worden het gaat allemaal te snel wietpas.eu

Leave Your Comment

Your email address will not be published.*