Achmea vergoedt per 1 januari mediwiet in basispakket

  • SHARE:
  • Tweet this

December 21st, 2011 | 12:20
Door webmaster

Zorgverzekeraar Achmea vergoedt vanaf 1 januari 2012 medicinale cannabis via de basisverzekering. Dat meldt het Dagblad van het Noorden vandaag. In mei liet minister van VWS Edith  Schippers (VVD) nog weten niets te voelen voor opname van medicinale cannabis in het basispakket.

achmea_logoAchmea gaat medicinale cannabis volgend jaar vergoeden als patiënten van te voren een machtiging aanvragen bij de verzekeraar. Zo’n machtiging krijgen ze als hen cannabis is voorgeschreven door hun specialist. Cannabis heeft een heilzame en verlichtende werking bij een groot aantal ziekten en aandoeningen, waaronder multiple sclerose, HIV/AIDS, kanker, neuropathische pijn, Gilles de la Tourette, ADHD, glaucoom, epilepsie, reuma, colitis ulcerosa, Alzheimer, anorexia, de ziekte van Crohn, ME/chronische vermoeidheid, slaapstoornissen, eczeem, migraine en fibromyalgie. medical-marijuana-dispensaries-co

Achmea-woordvoerster Christine Rompa zegt in het Dagblad van het Noorden: “Er is niets anders dat mensen in deze fase kan helpen. Verschillende verzekeraars van Achmea, zoals Agis en Zilveren Kruis, vergoedden het al soms, op verschillende manieren. Nu hebben we het voor heel Achmea gelijk getrokken.”

Zie ook: Achmea vergoedt mediwiet in basispakket, Dagblad van het Noorden, 21 december 2011

Klik hier om de petitie STOP DE WIETPAS te tekenen

.

De VOC Blog

Welkom bij het VOC, dé koepel van alle organisaties en individuen in Nederland die gekant zijn tegen het verbod op cannabis. Repressie is dure en contraproductieve symboolpolitiek. Wereldwijd vindt het Nederlandse beleid van decriminalisering steeds meer weerklank. Het is tijd voor de volgende stap: cannabis uit de strafwet.