Achmea vergoedt per 1 januari mediwiet in basispakket

Zorgverzekeraar Achmea vergoedt vanaf 1 januari 2012 medicinale cannabis via de basisverzekering. Dat meldt het Dagblad van het Noorden vandaag. In mei liet minister van VWS Edith  Schippers (VVD) nog weten niets te voelen voor opname van medicinale cannabis in het basispakket.

achmea_logoAchmea gaat medicinale cannabis volgend jaar vergoeden als patiënten van te voren een machtiging aanvragen bij de verzekeraar. Zo’n machtiging krijgen ze als hen cannabis is voorgeschreven door hun specialist. Cannabis heeft een heilzame en verlichtende werking bij een groot aantal ziekten en aandoeningen, waaronder multiple sclerose, HIV/AIDS, kanker, neuropathische pijn, Gilles de la Tourette, ADHD, glaucoom, epilepsie, reuma, colitis ulcerosa, Alzheimer, anorexia, de ziekte van Crohn, ME/chronische vermoeidheid, slaapstoornissen, eczeem, migraine en fibromyalgie. medical-marijuana-dispensaries-co

Achmea-woordvoerster Christine Rompa zegt in het Dagblad van het Noorden: “Er is niets anders dat mensen in deze fase kan helpen. Verschillende verzekeraars van Achmea, zoals Agis en Zilveren Kruis, vergoedden het al soms, op verschillende manieren. Nu hebben we het voor heel Achmea gelijk getrokken.”

Zie ook: Achmea vergoedt mediwiet in basispakket, Dagblad van het Noorden, 21 december 2011

Klik hier om de petitie STOP DE WIETPAS te tekenen

.

Comments (3)

 • patient X 22/12/2011 at 10:19 pm Reply

  Addertje onder het gras ? De meeste verzekeraars hebben wel een zgn. regeling,? De helft zegt echter direct nee, en als ze het wel vergoeden is het maximaal 100 tot 800,- p/jaar. waarmee een pijn patient flink te kort komt. Net als de kennis, van Minister schippers die te kort schiet, ze er van uit gaat dat een patient 0,5 gram p/dag gebruikt. Een pijn/ms of spasmen patient, zou volgens de theorieën een paar gram per dag gebruiken, in een kopje thee of vaporizer, wat ongeveer per jaar 700 tot 1900 gram word, a respectievelijk 6570 tot 16.425 euro word.Right.

  Persoonlijk denk ik, gezien de datum van de bekendmaking, zo kort voor het nieuwe jaar,
  dat het een reklame stunt (of een test ?) is en dat het volgend jaar er gewoon weer uit gaat.

 • Hanspy 28/12/2011 at 5:16 pm Reply

  Maakt niet zo heel veel uit dat addertje onder het grass. Alleen al het gegeven dat er een verzekeraar het vergoed , zal al een goede uitwerking hebben. Over het gebruik en de vergoeding is snel genoeg een nieuwe regeling te treffen.Bovendien moeten we ons niet eens afvragen waarom de weed zo duur is geworden? volgens mij kan het makkelijk voor veel minder en dan verdiend iedere schakel nog steeds leuk.

 • Rob 19/10/2015 at 12:30 pm Reply

  mijnn huisarts in overleg met mij revalidatie specialist overlegd de cannabis voor te schrijven… werd dit helaas door het ZK afgewimpeld nu blijf ik zitten met de spasmen en de vele pijn.. dankzij twee beroertes…… ik slik nu te veel pijnstillers.en Baclofen.Er werd geschermd met de Narcoticawet…. flauwekul verhaal dus betreffende dit hanteert de wet nu een gedoogbeleid t.a.v. medicinale cannabis

Leave Your Comment

Your email address will not be published.*