Het is EEN voor 12: Steun de strijd voor fatsoenlijk cannabisbeleid

De Vereniging voor Opheffing van het Cannabisverbod luidt de noodklok met een wervingsactie onder het motto ‘Het is één voor twaalf – Steun de strijd voor fatsoenlijk cannabisbeleid’.

VOC_wervingsfolder_front
Beeld: VOC

Via folders en social media worden ondernemers en consumenten opgeroepen de VOC te steunen in deze donkere dagen waarin het cannabisbeleid als nooit tevoren onder druk staat. De tekst van de folder staat hieronder. Wil je folders bestellen, mail dan even naar info@voc-nederland.org

Het is
EEN voor
twaalf

Steun de strijd
voor fatsoenlijk
cannabisbeleid

Voor allen die een einde willen aan de Hollandse hennepoorlog

Het is één minuut voor twaalf. De huidige regering is op oorlogspad. Met de invoering van de club/wietpas, de verruiming van het afstands-criterium, het plaatsen van cannabis met hoog THC gehalte op de hard drug lijst en het verbod op growshops komt een eind aan het gedoogbeleid. Als we nu niets ondernemen, is het straks te laat.

Beeld: VOC
(klik voor grote versie)

De Vereniging voor Opheffing van het Cannabisverbod is een onafhankelijke, niet commerciële koepelorganisatie van activisten, consumenten en ondernemers die opkomt voor een wettelijke regulering van produktie, distributie en consumptie van cannabis.
De VOC is actief op verschillende fronten: we proberen zowel de cannabisconsument te mobiliseren als de publieke opinie en de politiek positief te beïnvloeden.

Wat hebben we de afgelopen jaren gedaan?

Freek Polak, vlak voor de opening van het tweede Cannabis Tribunaal (© Gonzo Media)
Freek Polak, vlak voor de opening van het tweede Cannabis Tribunaal (© Gonzo Media)

In 2008, 2010 en 2011: Cannabis Tribunaal in Den Haag, met prominente voor- en tegenstanders van het cannabisverbod (o.a. Cisca Joldersma, Fred Teeven, Gerd Leers, Dries van Agt en Hans van Duijn).

In 2009, 2010 en 2011 : Cannabis Bevrijdingsdag in Amsterdam, met artiesten als Joost Belinfante, Spinvis, Ziggi Recado & Renaissance, Def P en sprekers als Nicole Maalsté, Boris van der Ham, Nol van Schaik, Richard Cowan.

Verschillende acties bij Tweede Kamer in Den Haag, Monument voor Verdraagzaamheid in Hilversum, lobby bij Kamerleden, oprichting Taskforce Handhaving Cannabis (THC) en presentatie uitgewerkt model voor regulering, deelname aan rondetafelgesprek drugsbeleid Tweede Kamer (3 oktober 2011).
Productie en publicatie opinieartikelen in diverse kranten, mediaoptredens in binnen- en buitenland, onderhoud website www.voc-nederland.org, VOC mailinglist en VOC Twitter-service.

Actie Hamer, achterdeur Tweede Kamer, Den Haag, 30 augustus 2010
Actie Hamer, achterdeur Tweede Kamer, Den Haag, 30 augustus 2010

Wat gaan we doen?

De komende maanden wil de VOC de strijd opvoeren. Dat doen we op drie manieren:

Politieke lobby
In samenwerking met een professioneel lobbybureau: voorbereiding en uitvoering van een gerichte lobbycampagne naar politici, ambtenaren en anderen die een rol spelen in de politieke besluitvorming. Vorming van een klankbordgroep met topexperts en deskundigen ter ondersteuning van de lobby.
Als er verkiezingen komen: organisatie van een Cannabis Tribunaal met deelname van alle partijen, en vervolgens stemadvies-campagne.

VOC-woordvoerder Derrick Bergman (rechts) bij Knevel & Van de Brink, juni 2011
VOC-woordvoerder Derrick Bergman (rechts) bij Knevel & Van den Brink, juni 2011

Media
Een publiekscampagne met advertenties in geschreven pers en op radio, internetfilmpjes en mediagerichte acties met het doel om vooroordelen tegen te gaan, informatie te geven over de positieve eigenschappen van cannabis en de schade van het huidige verbod.

Acties
Organisatie van (lokale) acties, waaronder rechtszaken, om de kabinetsplannen tegen te houden. Een ieder die slachtoffer wordt van de zinloze Hollandse hennepoorlog kan op onze steun rekenen.

Mobilisatie consument
Organisatie in juni 2012 van de Cannabis Bevrijdingsdag in het Westerpark in Amsterdam met deelname van (inter) nationale artiesten en sprekers.

(klik voor grotere versie)
(klik voor grotere versie)

Hoeveel is nodig?
Om dit actieplan op de rails te zetten is het komend jaar 150.000 euro nodig. Elke maand organiseert de VOC een bijeenkomst waar verantwoording wordt afgelegd over de uitgaven. Elke drie maanden wordt een gedetailleerd overzicht van inkomsten en uitgaven gepubliceerd.

Hoe kun je ons steunen?

1. Door een donatie op rekening
ABN/AMRO 409172308
Stichting Cannabis College
Postbus 10952 – 1001 EZ Amsterdam
Onder vermelding van: Donatie VOC

Dit kan ook via een machtigingsformulier (contacteer ons)

2. Door de koop van VOC merchandising
Er is VOC-vloei verkrijgbaar bij JaJa,
minimicroscoopjes bij TGC
en DVD’s van het Cannabis Tribunaal bij de VOC) – zie onze website

3. Door aanwezig te zijn op onze maandelijkse bijeenkomst

zie onze website voor de agenda

Voor meer info: info@voc-nederland.org
Derrick Bergman: 040-2572818
Joep Oomen: 00-32-495122644

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*