2 must see video’s: Het Waterbedeffect & How THC is made

Twee belangrijke filmpjes voor iedereen met een mening over cannabis en coffeeshops: Het Waterbedeffect van Steven Kompier en How THC is made, deze week verschenen in een serie korte documentaires van WeedMaps en SC Laboratories California.

Het_Waterbedeffect

‘Het Waterbedeffect’ is een reportage over de gevolgen van een harder cannabisbeleid, zoals het kabinet dat voorstaat. Met een wietpas, sluiting van coffeeshops in de buurt van scholen en zwaardere straffen voor teelt en handel van cannabis. Het gedoogbeleid dat ons land sinds de jaren zeventig wereldwijd op de kaart zette, komt door de kabinetsplannen ernstig onder druk. En dat terwijl in het buitenland juist steeds meer waardering komt voor het Nederlandse beleid.

Gesloten coffeeshops in Roosendaal (© FreshTV)
Gesloten coffeeshops in Roosendaal (© FreshTV)

De makers zagen in Roosendaal en Breda hoe een strikter coffeeshopbeleid nu al invloed heeft in de grensstreek. De reportage laat zien dat harder beleid averechts werkt: de consument kan niet meer naar de coffeeshop, maar belt een 06-nummer, vertelt een jongerenwerker. Daarmee verplaatst overlast zich naar andere wijken, handel verplaatst zich naar de straat. In omliggende gemeenten die nog wel coffeeshops hebben is het aantal bezoekers van coffeeshops met 50% gestegen. De drukte en parkeeroverlast die dat in het centrum van Breda met zich mee brengt leidt weer tot klachten van omwonenden. Daardoor komen de coffeeshops ook daar verder onder druk te staan.

‘How THC is made’ is een korte Amerikaanse documentaire over Delta-9 Tetrahydrocannabinol, beter bekend als THC. Eerste aflevering van een serie ‘Cannabinoid Profiles’ geproduceerd door WeedMaps en SC Laboratories California. Wat is THC precies, hoe ontstaat het en welke effecten veroorzaakt het gebruik van deze unieke stof? Wat zijn cannabinoïde-receptoren en endoncannabinoïden en hoe werken ze? En is het waar dat THC twintig keer sterker is dan aspirine en de groei van kankercellen kan stoppen?
Know your medicine…


Het Waterbedeffect:

How THC is made:

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*