Massale politie-inval bij High Times Cannabis Cup Amsterdam

Een politiemacht van 150 tot 200 man heeft vanmiddag een massale inval gedaan bij de expo van de 24e High Times Cannabis Cup in Amsterdam. Alle bezoekers zijn gefouilleerd en moesten hun cannabis afgeven, melden ooggetuigen ter plaatse.

De massale inval begon vanmiddag rond half vijf. Dana Larsen, directeur van de Vancouver Cannabis Dispensary Society en aanwezig op de Expo in sporthal Borchland in Amsterdam, twitterde achtereenvolgens:

Dutch cops have raided the #hightimes #cannabiscup – everyone is being searched but we’re mostly waiting our turn. Happy 420!

Police officer told me they investigated yesterday, saw some booths giving out weed & breaking other rules. So now the event is shut down.

Everyone will have their buds confiscated but no-one will be charged or fined. This is the first time this has happened in 24 years.

Poster van de 24e editie van de High Times Cup
Poster van de 24e editie van de High Times Cup

Volg het nieuws live op Twitter: klik hier

De website Alibongo.co.uk publiceerde zojuist een eerste geschreven verslag; de tekst staat hieronder. De VOC spreekt haar afschuw uit over deze onzinnige en ongepaste actie. Al 24 jaar lang is de High Times Cup een probleemloos, besloten evenement, waarvoor cannabisliefhebbers uit de hele wereld naar Amsterdam komen om de cannabiscultuur in al haar facetten te beleven en te vieren.

Nederland en Amsterdam zouden trots moeten zijn op ons unieke cannabisbeleid, dat miljoenen buitenlandse bezoekers naar ons land doet komen. Het spierballenvertoon van vandaag is helaas symptomatisch voor een politiek klimaat waarin cannabis en coffeeshops structureel gedemoniseerd worden. De ‘war on cannabis’ is ook in Nederland een realiteit geworden en daarmee de criminalisering van de cannabisconsument. De VOC zal zich tegen deze desastreuze koerswijziging blijven verzetten.

Police Raid Shock At 2011 High Times Cannabis Cup!!

HT_Cup2011_Dan_Skye_0110
High Times hoofdredacteur Dan Skye spreekt de bezoekers van de Cannabis Cup toe, 22 november 2011 (© Gonzo media)

Our crew inside, Ali Bongo’s company directors and manager, jetted off to the Cup at the start of this week, intent on rooting out the hottest new strains on the market and bringing back the best new smoking materials and accessories back to our store. After several days of exploring, smoking, circulating, smoking, networking and smoking, they returned to the Cup this morning for more intrepid head-shop work. And some smoking.

The frantic telephone report I just received from the boss himself was that as they were leaving the Cup, 150 or more uniformed police advanced upon the venue and entered. Our crew managed to leave the venue, but report that people behind them were being stopped and searched.

Whilst a large amount of the police were in full uniform, our source says that many were also plain-clothes officers. The police were all carrying evidence bags.

The cup changed venue this year to the Leidseplein area of Amsterdam, and perhaps this may be linked in to police action, we’re unsure.

And that’s the word of the moment right now: we don’t know. The Cannabis Cup was in full swing with a full crowd there when numerous members of the Dutch police force decened upon the venue. We shall update as we know more.

Politiebusjes bij de ingang van sporthal Borchland (Foto: Strainhunters)
Politiebusjes bij de ingang van sporthal Borchland (Foto: Strainhunters)

This just in from the boss:

At the very least, it won’t be going on tonight. Who knows when or if it will be able to start back up. We could be witnessing the end of the Cannabis Cup; the end of an era.

“Amersterdam is changing.” Is the word from the boss, who’s out there now, relaying this news by telephone, “the Red-Light district has all changed and the whole feel of the ‘Dam is very different from previous years. It’s sad times.”

So sad times at the High Times cup.

Another contact INSIDE the venue just contacted us with this update:

Politieman verzamelt bewijsmateriaal (Foto: Dana Larsen)
Politieman verzamelt bewijsmateriaal (Foto: Dana Larsen)

The police are advancing under the pretense of some kind of Opium law. The Cup is usually not subject to police action, but they are stopping and searching everyone here.

The police are confiscating, bagging and impounding everything from everyone, but are taking no names or hauling no one into custody so far, at least that I’ve seen.

Our source believes that it is the that fact the Cup has moved location that could be the catalyst for the police raid. He has indicated that the local authority (The Mayor?) of this particular area is unhappy with The Cup’s presence in his duristiction and has sent police in.

Politieagent tijdens de inval (Foto: DNA Genetics)
Politieagent tijdens de inval (Foto: DNA Genetics)

Whilst the police continue to collect and confiscate any illicit matterials (bear in mind this is The Cannabis Cup so they could be some time!) the people inside the venue are smoking up as quick as they can. A circle of smokers is growing and people plan to blaze up whatever they are carrying before it gets taken from them by the local forces.

This is all we know for now – you’ll have more as we hear it.

The boss from the ‘Dam:

“Ok this is not a wind up. Closed down event. People being searched on exit. But this way BIGGER than that.  More updates to follow”

Sensi Seeds inform us: “Police directly targeting event & attendees! Searching patrons, arrests for possession of more than 5g of cannabis”
———–

High Times Cannabis Cup, Amsterdam, 22 november 2011 (© Gonzo media)
High Times Cannabis Cup, Amsterdam, 22 november 2011 (© Gonzo media)

Comments (17)

 • nol van schaik 23/11/2011 at 7:59 pm Reply

  ongehoord!

 • stuff 23/11/2011 at 8:22 pm Reply

  wat slecht hee

 • Ren78 23/11/2011 at 9:52 pm Reply

  Echt te zielig voor woorden…

 • MARTIN 24/11/2011 at 12:43 am Reply

  WAT EEN MALLOTIGE TOESTAND. HET WORDT STEEDS ERGER IN DIT LAND. hOE LANG DUURT DIT NOG? IS HET ECHT 1935?

 • Has 24/11/2011 at 12:35 am Reply

  Zo triest! Hier gaat de stad spijt van krijgen joh, levert echt veel toerisme op ieder jaar (en echt weinig problemen). Een paar jaar geleden was het nog naast het politiebureau aan de Ferdinant Bolstraat; schijnbaar is dat nu ondenkbaar. Bah, wat laag.

 • laakbaar 24/11/2011 at 1:25 pm Reply

  Tja we weten dat reli’s een drugsvrije wereld willen. Maar ja, ik wil graag een religie vrije wereld.
  mag ik nu ook religieuzen lastig gaan vallen?

 • Ramon 24/11/2011 at 1:25 pm Reply

  Treurig. Ik schaam me voor hoe Nederland verandert in een intollerante zak stront.

 • Bud Haze 24/11/2011 at 1:38 pm Reply

  shame

 • Menno 24/11/2011 at 5:13 pm Reply

  Wat een triest macht spelletje, ‘t heeft ze waarschijnlijk ook veel meer gekost dan dat het daadwerkelijk oplevert… Laten we de centen lekker rondsmijten aan nutteloze acties, ipv dit geld in b.v. het onderwijs te stoppen. applaus applaus…….pfff

 • Havelock 24/11/2011 at 6:37 pm Reply

  Tsja de menssen krijgen de regering die ze verdienen.
  Als het blonde schreeuwlelijkje nog meer macht krijgt gaat het vast beter dalijk(dit noemt men SARCASME,zoek het op svp!)…

 • Kees zwart 24/11/2011 at 5:24 pm Reply

  eeuwig zonde natuurlijk dat dit gebeurt!

 • Mart 24/11/2011 at 8:26 pm Reply

  Ik vind dit echt vaag. Laat die gastjes lekker wij elkaar komen om dingen uit te wisselen en gezellig samen te zijn.. We beginnen een beetje op noord-Korea te lijken :S

 • sadhouji 25/11/2011 at 6:45 pm Reply

  We moeten grotere ballonen met zaad loslaten ik sta te popelen om te zien hoe de smerisen die probeeren uit de lucht te schieten

 • Bandiet 25/11/2011 at 8:34 pm Reply

  ?????????????????……………..????????????????

 • dopehater 26/11/2011 at 9:37 am Reply

  Als meer van jullie drugsverslaafden je netjes gedroegen van en naar de coffeeshop en niet altijd op straat moesten gebruiken en alle troep laten slingeren dan hadden een stuk minder mensen problemen met wiet.

  MAar nee, als je gebruikt gelden verkeersregels of zelfs gewoon fatsoen niet meer en gebruiken maakt het schijnbaaronmogelijk om 2 stappen te zetten en je blikjes en restjes marlboro in de vuilnisbak te gooien

 • Joep Oomen 26/11/2011 at 12:34 pm Reply

  @dopehater: ook goedemorgen! wat heeft een politie-inval in de high times cup met vuile straten te maken? Als u zich ergert aan blikjes en restjes marlboro, kunt u zich beter wenden tot mensen die uit blikjes drinken en sigaretten van dat merk roken. Dat kunnen druggebruikers zijn, maar vooralsnog heeft u daar het bewijs niet van geleverd. Wat uw naam betreft: haat kan verblinden…. Een fijn weekend nog!

 • Hanspy 28/11/2011 at 4:49 am Reply

  Gewoon scandalig. Maar ik vind dat de blowers maar eens iets aktiever moeten worden hoor. Eens laten zien dat we niet allemaal halfgare nietsnutten zijn. Ik heb mijn hele leven hard gewerkt en ook geblowt. Ben nu 59 en wil gewoon blijven genieten van mijn blow. Ik drink niet. Gebruik niets als ik moet rijden. Hou mij goed aan de wet behalve drugs wetten. Het is mijn lijf en geest en daar heeft de politie gewoon geen donder mee te maken,Punt. En als ze het niet bevalt dan gaan ze maar naar USA. Daar kunnen ze hun gang maar gaan. We zijn een democratie, Laat meer van je horen mensen.

Leave Your Comment

Your email address will not be published.*