Rotterdam: zowel burgemeester als raad tegen wietpas en 350 meter-regel

Zowel burgemeester Aboutaleb als de gemeenteraad van Rotterdam vinden invoering van een wietpas een slecht plan. Dat was de conclusie tijdens een debat in de gemeenteraad gisteren.

(Beeld: MobyPicture)
(Beeld: MobyPicture)

De hele gemeenteraad was tegen invoering van de wietpas, de christelijke partijen uitgezonderd. De pas is bedoeld om drugstoeristen te weren, maar Rotterdam kent volgens Aboutaleb nauwelijks drugstoeristen. Daarnaast vreest hij dat door een gefaseerde invoering van de wietpas de overlast in Rotterdam juist toeneemt. De gemeenteraad deelt die zorg. Eerder werd bekend dat ook de aangescherpte 350 metermaatregel niet wordt gesteund in Rotterdam. Als burgemeester van de Maasstad sloot Opstelten 16 coffeeshops op basis van een afstandscriterium van 250 meter. Onderzoek van bureau Intraval laat zien dat sinds invoering van dit criterium in 2009 het cannabisgebruik noch het normbesef onder minderjarigen is veranderd.

Rotterdam sluit zich met het verzet tegen de kabinetsplannen aan bij zo’n beetje alle coffeeshopsteden in Nederland, van Amsterdam tot Maastricht en van Leeuwarden tot Eindhoven.

Zie ook: Besluiten raadsvergadering 8 september 2011 (PDF), Gemeentewebsite Rotterdam

Zie ook: Burgemeesters Rotterdam en Eindhoven: grote twijfels over wietpas, VOC-Blog, 31 augustus 2011

Zie ook: Raad Tilburg keert zich na ‘wietconferentie’ tegen wietpas, VOC-Blog, 6 juli 2011

Zie ook: Wietpas steeds verder onder druk, VOC-Blog 10 februari 2011

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*