Maastricht zet verplaatsen coffeeshops door

De gemeente Maastricht wil de verplaatsing van coffeeshops uit het stadscentrum nu echt doorzetten. Op 27 september bespreekt de gemeenteraad een voorstel van burgemeester en wethouders om de eerste drie coffeeshops te verhuizen.

De Maastrichtse coffeeshops Mississippi en Smokey: nu nog in het centrum van de stad (©Gonzo media)
De Maastrichtse coffeeshops Mississippi en Smokey: nu nog in het centrum van de stad (© Gonzo media)

Over het beter spreiden van de coffeeshops over Maastricht wordt al jaren gesteggeld. Gisteren stelde het Maastrichtse college voor om op 27 september het nieuwe bestemmingsplan voor de Köbbesweg definitief vast te stellen. In deze straat zouden drie van de in totaal zeven te verhuizen coffeeshops een nieuw onderkomen krijgen. Het gaat om de coffeeshops Mississippi, Missouri en Smoky. De Köbbesweg grenst aan de gemeente Eijsden-Margraten, die zich tegen het plan heeft gekeerd. Eerder was er vanuit België protest tegen het verplaatsen van coffeeshops richting Belgische grens.

Poster van de VOCM over het buurlandcriterium dat op 1 oktober 2011 van kracht wordt
Poster van de VOCM over het buurlandcriterium

De eerste ‘Coffeecorner’ moet in de zomer van 2013 haar deuren openen. De kosten van de verhuizingsoperatie zijn voor rekening van de coffeeshophouders. Eerder maakte de VOCM (Vereniging Officiële Coffeeshops Maastricht) bekend dat zij per 1 oktober op eigen initiatief een ‘buurlandcriterium’ gaan hanteren, zodat alleen Nederlandse, Belgische en Duitse klanten toegang krijgen tot de coffeeshops in Maastricht.

Zie ook: Raad bespreekt bestemmingsplan Köbbesweg voor Coffeecorner, Website Gemeente Maastricht, 7 september 2011

Zie ook: Maastricht zet verplaatsen coffeeshops door, NU.nl, 7 september 2011

Zie ook: Shops Maastricht: buurlandcriterium, Groningen: protest tegen wietpas, VOC-Blog, 23 augustus 2011

Zie ook: Google Maps: Köbbesweg Maastricht

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*