VOC-ers Freek Polak en Derrick Bergman over Global Commission on Drugs

  • SHARE:
  • Tweet this

June 3rd, 2011 | 12:41
Door webmaster

In de Nederlandse media was slechts summiere aandacht voor het historische rapport van de Global Commission on Drug Policy dat gisteren in New York werd gepresenteerd. VOC-ers Freek Polak en Derrick Bergman kwamen aan het woord bij respectievelijk NOS radionieuws en RTL4 Editie NL.

Global_Commission_CoverDe commissie, met daarin o.a. zes ex-presidenten, voormalig VN-chef Kofi Anan en de Britse topondernemer Richard Branson, verklaarde de war on drugs mislukt en pleitte voor decriminalisering, met name van cannabis.

Freek Polak bij NOS radionieuws, 3 juni 2011:

Klik hier voor de reportage van Editie NL (RTL4, 2 juni 2011), met o.a. VOC-woordvoerder Derrick Bergman.

Zie ook: Global Commission on Drugs: ‘War on drugs has failed’, VOC-blog, 2 juni 2011

Zie ook: Decriminalise possession of drugs, celebrities urge government, The Guardian, 2 juni 2011

Zie ook: Many agree, none act: to ease untold misery, legalise drugs, Columnist Peter Wilby, The Guardian, 1 juni 2011

De VOC Blog

Welkom bij het VOC, dé koepel van alle organisaties en individuen in Nederland die gekant zijn tegen het verbod op cannabis. Repressie is dure en contraproductieve symboolpolitiek. Wereldwijd vindt het Nederlandse beleid van decriminalisering steeds meer weerklank. Het is tijd voor de volgende stap: cannabis uit de strafwet.