Volg op 16 mei live het derde Cannabis Tribunaal, vanaf 10.00 uur!

  • SHARE:
  • Tweet this

May 15th, 2011 | 15:05
Door webmaster

Op maandag 16 mei organiseert de VOC het derde Cannabis Tribunaal. Plaats van handeling is Studio Dudok, pal tegenover het Binnenhof in Den Haag. De publieke tribune is vol, maar de hele dag is live te volgen via internet.

CannabisTribunaal_bannerHet Cannabis Tribunaal doet wat regering en parlement nalaten: een passend antwoord vinden op de vraag waar het heen moet met het Nederlandse cannabisbeleid, na 35 jaar gedogen.

Een dag lang, van 10.00 tot 17.00 uur, debatteren politici, experts en betrokken burgers over het Nederlandse cannabisbeleid zoals dat er in de toekomst uit zou kunnen zien. Vijf modellen, variërend van een totaalverbod tot een volledig vrije markt, zullen de revue passeren. Elk model wordt onderworpen aan een kritisch verhoor door een panel van getuige-deskundigen (onder wie criminologe Nicole Maalsté en oud-voorzitter van de Nederlandse Politiebond Hans van Duijn) en het publiek, waarna rechtsfilosoof Hendrik Kaptein van de Universiteit van Leiden een oordeel velt over de kwaliteit van de gebruikte argumentatie.

Tijdens het slotdebat krijgen de woordvoerders van politieke (jongeren)partijen de kans om zich uit te spreken voor een of meer van de gepresenteerde modellen, en over de kansen om voldoende draagvlak voor zo’n model te bewerkstelligen in de Nederlandse politiek. VOC_banner_voor_Cannabis_Tr

Daarbij wordt niet zozeer uitgegaan van de concrete machtsverhoudingen in de huidige Tweede Kamer. Het gaat er vooral om in de toekomst een oplossing  te vinden die bij de verschillende politieke families op bijval kan rekenen.

Onder de sprekers zijn Paul Schenderling, vicevoorzitter van het CDJA, Lisa Lankes (eigenaresse van coffeeshop Pink uit Eindhoven) en Marc Josemans (Taskforce Handhaving Cannabis). Aan het slotdebat doen Tweede Kamerleden Lea Bouwmeester (PvdA) en Nine Kooiman (SP) mee, alsmede  JOVD-voorzitter Martijn Jonk.

De live uitzending is vanaf 10.00 uur te volgen op deze website en op www.cannabistribunaal.nl
Hier vind je bovendien uitgebreide informatie over het programma en de sprekers.

De VOC Blog

Welkom bij het VOC, dé koepel van alle organisaties en individuen in Nederland die gekant zijn tegen het verbod op cannabis. Repressie is dure en contraproductieve symboolpolitiek. Wereldwijd vindt het Nederlandse beleid van decriminalisering steeds meer weerklank. Het is tijd voor de volgende stap: cannabis uit de strafwet.