Volledig programma Cannabis Bevrijdingsdag

Om alvast in de stemming te komen: het volledige programma van Cannabis Bevrijdingsdag, inclusief alle sprekers, muzikale acts en het programma van het Cannabis Filmfestival. Toegang: gratis!

CBD2011_squareNog 1 nachtje slapen en dan barst het grootste evenement voor blowend en growend Nederland van 2011 los.

Vanuit verschillende steden, o.a. Maastricht, Rotterdam en Bussum rijden bussen naar het Westerpark. Informeer bij je coffeeshop naar de mogelijkheden voor groepsvervoer.

Klik hier voor een PDF over de bereikbaarheid van het Westerpark, per openbaar vervoer en per auto.

Het spoorboekje voor de derde editie van Cannabis Bevrijdingsdag, zondag 8 mei, Westerpark, Amsterdam:

Podium:

© Gonzo Media
© Gonzo Media

14.00 – 14.05   Opening door DC Lama
14.05 – 14.30   Roberto Q’s Defrost Zulu’s
14.35 – 15.05   Kontjesman & Dwangbuizerdeffect
15.15 – 15.35   Serrio B.A.A.Z.
15.45 – 16.25   Ubuntu Sound & special guests
16.30 – 16.35   Eerste spreker: Joep Oomen
16.40 – 17.10   Spirals
17.20 – 16.25   Tweede spreker: Jackie Woerlee
17.30 – 18.00   Rootical Transformation
18.10 – 18.15   Derde spreker: Seth Finegold
18.20 – 18.50   Zolarsem
19.00 – 19.05   Vierde spreker: Karel Michiels
19.10 – 19.40   EinsteinBarbie
19.50 – 19.55   Vijfde spreker: Myranda Bruin
20.00 – 20.40   Def P & Howling Coyotes
20.55 – 21.00   Laatste spreker: Richard Cowan
21.05 – 22.00   Ziggi Recado & Renaissance Band

Tent:

Hele dag:     King Shiloh Sound System
17.00 – 18.00:    Juan Amir & Ali Minimali

Programmabrochure
Bij de VOC-stand, meteen rechts naast het podium, is een gratis programmabrochure verkrijgbaar, met plattegrond van het terrein en uitgebreide informatie over sprekers, bands, films en de hennepmarkt.

Presentatie
De presentatie van Cannabis Bevrijdingsdag is traditiegetrouw in handen van de enige echte DC Lama, schrijver, cartoonist, columnist voor o.a. EssensiE en Zone5300 én strijder tegen de war on drugs.

Artiesten

Ziggi Recado
Ziggi Recado

Ziggi Recado & Renaissance
Ziggi wordt alom erkend als grootste reggaetalent van ons land. Hij werd geboren in Rotterdam, groeide op St. Eustatius en Aruba op en brak in 2006 internationaal door met de single Blaze it, afkomstig van het bekroonde album So much reasons. Sindsdien toert Ziggi door heel Europa en stond o.a. op Lowlands en Parkpop. Op 15 april verscheen zijn derde album, Ziggi Recado. De bijbehorende Green Tour wordt gesponsord door The Bulldog.

Def P & the Howling Coyotes
Def P, grondlegger van de Nederhop, heeft een indrukwekkende reeks muzikale kruisbestuivingen op zijn naam. Na twintig jaar met de Osdorp Posse alle zalen van Nederland en omstreken plat te hebben gespeeld, gooit hij sinds 2008 de cross-over remmen helemaal los. Met De Digibombers, Bl3nder én the Howling Coyotes. Dampende rap & roll, zoals te horen op het album Ouwe Koeck, Nieuwe Roll (2010).

Def P & the Howling Coyotes (Foto: Ronny Greve)
Def P & the Howling Coyotes (Foto: Ronny Greve)

EinsteinBarbie
Amsterdamse pop/jazz-groep, opgericht in 2006 door zangeres Stella Bergsma en gitarist-pianist Steven de Munnik. Celliste Michelle Courtens is bekend van haar deelname aan het Eurovisie Songfestival 2001. De frisse muzikale cocktail van EinsteinBarbie werd al geserveerd bij Spuiten & Slikken, 3FM en op diverse jazz-en popfestivals.

Zolarsem
Vorig jaar was de Zolarsem Alliance een van de smaakmakers op Cannabis Bevrijdingsdag. Een groep jonge, getalenteerde rappers uit alle windstreken, met thuisbasis Zaandam. Dope shit.

Rootical Transformation
Deep roots reggae uit Den Haag, over transformatie van bewustzijn en onvoorwaardelijke liefde.

EinsteinBarbie
EinsteinBarbie

Spirals
Een van de eerste ‘randstedelijke’ indie gitaarbands van Nederland, met leden uit Den Haag, Rotterdam, Antwerpen en Amsterdam. Puntige popliedjes, gecombineerd met melodieus gitaargeweld.

Ubuntu Sound & special guests
Ruben aka Lama speelde op de edities ’09 en ’10 met Low Budgetarians en Joost ‘Nederwiet’ Belinfante. Dit jaar komt hij met digital dubbers Ubuntu Sound en een aantal special guests…

Serrio B.A.A.Z.
Jong Amsterdams Nederhop-talent: Bewust, Anders, Altijd, Zelfverzekerd.

Spirals
Spirals

Kontjesman & Dwangbuizerdeffect
Kontjesman is een Antwerpse songwriter, zanger, trompettist en trombonist, die reggae maakt. Dwangbuizerdeffect brengt ‘poëzie voor planttrekkers’.

Roberto Q’s Defrost Zulu’s
Westcoast rock en blues met een Europees tintje.

Juan Amir & Ali Minimali
Vernieuwend minimal techno duo uit Eindhoven.

King Shiloh Sound System
‘s Lands beste Jamaican style soudsystem, met thuisbasis Amsterdam. Reggae & dub untill you drop.

Richard Cowan
Richard Cowan

Sprekers:

Richard Cowan
Tijdens zijn studie economie was Dick Cowan (70) president van de Yale Young Republicans. In de jaren negentig was hij directeur van NORML (National Organisation for the Reform of Marijuana Laws).

Seth Finegold
Jonge Britse regisseur, die dit jaar de aandacht trok met de frisse documentaire When we grow.. this is what we can do, over cannabis in Engeland en de achtergronden en gevolgen van het verbod op de plant.

Karel Michiels
Belgische journalist en auteur, bij reggae-fans en Highlife-lezers bekend als Jah Shakespeare. Publiceerde boeken over voetbal, reggae en cannabis. NRC/Handelsblad publiceerde in januari een geweldig stuk van Michiels onder de titel ‘Geef deze Belg zijn jointje in Amsterdam of Tilburg terug!

Joep Oomen
Joep Oomen

Joep Oomen
Mede-oprichter van de VOC, al jaren actief voor ENCOD (Europese Coalitie voor Effectief en Rechtvaardig Drugsbeleid) én Trekt Uw Plant, de eerste Cannabis Social Club van België.

Myranda Bruin
Coffeeshophoudster in Rotterdam en lid van de Taskforce Handhaving Cannabis (THC), een werkgroep met vertegenwoordigers van de VOC en de coffeeshopbranche die een reguleringsmodel voor cannabis heeft opgesteld.

Jackie Woerlee
Jackie gebruikt cannabis als medicijn tegen de ziekte van Crohn en is mede-oprichter van de VOC. Ze zet zich al jaren in voor de belangen van medicinale gebruikers en normalisering van cannabis.

Cannabis FilmfestivalCANNABIS DVD FRONT COVER 6-12

Alle films worden gratis vertoond in de Zevenster-tent op het terrein. Deze fraaie Ger van blank larikshout biedt plaats aan 120 mensen. I.v.m. brandveiligheid is roken in de tent streng verboden.

14.00 – 14.58: Run from the cure: the Rick Simpson story

15.00 – 16.10: Cannabis Tribunaal 2010

16.15 – 17.05: What if cannabis cured cancer

17.10 – 18.00: When we grow… this is what we can do

18.05 – 19.00: Grass

19.05 – 19.55: Animatie special

20.00 – 21.30: Teledoc Nederwiet

KOM OP 8 MEI NAAR HET WESTERPARK, OOK ALS DE ZON (NOG) NIET SCHIJNT: DIT WIL JE NIET MISSEN!

flyer_CBD2011_front

Presentatie

DC Lama
De presentatie van Cannabis Bevrijdingsdag is traditiegetrouw in handen van de enige echte DC Lama, schrijver, cartoonist, columnist voor o.a.
EssensiE en Zone5300 én strijder tegen de war on drugs.

Artiesten

Ziggi Recado & Renaissance (21.05 u)
Ziggi wordt alom erkend als grootste reggaetalent van ons land. Geboren in Rotterdam, getogen op Aruba en St. Eustatius en gedebuteerd in 2004 met de single
In my head. In 2006 volgde het album So Much Reasons en de internationale doorbraak. Sindsdien toert Ziggi door heel Europa. Op 15 april verscheen zijn derde album, Ziggi Recado. De bijbehorende Green Tour wordt gesponsord door The Bulldog.

Def P & the Howling Coyotes (20.00 u)
Def P, grondlegger van de Nederhop, is specialist in muzikale kruisbestuivingen. Na 20 jaar met de Osdorp Posse alle zalen van Nederland en omstreken plat te hebben gespeeld, gooit Pascal sinds 2008 de cross-over remmen helemaal los. Met De Digibombers, Bl3nder én the Howling Coyotes. Dampende rap & roll, zoals te horen op het album
Ouwe Koeck, Nieuwe Roll (2010).

EinsteinBarbie (19.10 u)
Amsterdamse pop/jazz-groep, opgericht in 2006 door zangeres Stella Bergsma en gitarist-pianist Steven de Munnik. Celliste Michelle Courtens is bekend van haar deelname aan het Eurovisie Songfestival 2001 met
Out On My Own. De frisse muzikale cocktail van EinsteinBarbie werd al geserveerd bij Spuiten & Slikken, 3FM, als voorprogramma van Wouter Hamel en op diverse jazz-en popfestivals.

[p5]

Zolarsem (18.20 u)
Vorig jaar was de Zolarsem Alliance een van de smaakmakers op Cannabis Bevrijdingsdag. Een groep jonge, getalenteerde rappers uit alle windstreken, met thuisbasis Zaandam.
Dope shit.

Rootical Transformation (17.30 u)

Deep roots reggae uit Den Haag, over transformatie van bewustzijn en onvoorwaardelijke liefde.

Spirals (16.40 u)

Een van de eerste ‘randstedelijke’ indie gitaarbands van Nederland, met leden uit Den Haag, Rotterdam, Antwerpen en Amsterdam. Puntige popliedjes, gecombineerd met melodieus gitaargeweld.

Ubuntu Sound & special guests (15.45 u)

Ruben aka Lama speelde op de edities ’09 en ’10 met Low Budgetarians en Joost ‘Nederwiet’ Belinfante. Dit jaar komt hij met digital dubbers Ubuntu Sound en een aantal special guests…

Serrio B.A.A.Z. (15.15 u) Jong Amsterdams Nederhop-talen: Bewust, Anders, Altijd, Zelfverzekerd.

Kontjesman & Dwangbuizerdeffect (14.35 u) Kontjesman is een Antwerpse songwriter, zanger, trompettist en trombonist, die reggae maakt. Dwangbuizerdeffect brengt ‘poëzie voor planttrekkers’.


Roberto Q’s Defrost Zulu’s (14.05 u) Westcoast rock en blues met een Europees tintje.

Juan Amir & Ali Minimali (17.00 u in de Tent) Vernieuwend minimal techno duo uit Eindhoven.

King Shiloh Sound System (hele dag in de Tent)

‘s Lands beste Jamaican style soudsystem, met thuisbasis Amsterdam. Reggae & dub untill you drop.

[p6]

Sprekers:

Richard Cowan

Tijdens zijn studie economie was Dick Cowan (70) president van de Yale Young Republicans. In de jaren negentig was hij directeur van NORML (National Organisation for the Reform of Marijuana Laws).

Seth Finegold

Jonge Britse regisseur, die dit jaar de aandacht trok met de frisse documentaire When we grow.. this is what we can do, over cannabis in Engeland en de achtergronden en gevolgen van het verbod op de plant.

Karel Michiels

Belgische journalist en auteur, bij reggae-fans en Highlife-lezers bekend als Jah Shakespeare. Publiceerde boeken over voetbal, reggae en cannabis. NRC/Handelsblad publiceerde in januari een geweldig stuk van Michiels onder de titel ”Geef deze Belg zijn jointje in Amsterdam of Tilburg terug!’

Joep Oomen

Mede-oprichter van de VOC, al jaren actief voor ENCOD (Europese Coalitie voor Effectief en Rechtvaardig Drigsbeleid) én de VZW Trekt Uw Plant, de eerste Cannabis Social Club van België. Nederlander van geboorte, Antwerpenaar en global activist for drug peace.

Myranda Bruin

Coffeeshophoudster in Rotterdam en actief lid van de Vereniging Rotterdamse Coffeeshopondernemers. Lid van de Taskforce Handhaving Cannabis (THC), een werkgroep met vertegenwoordigers van de VOC en de coffeeshopbranche die een reguleringsmodel voor cannabis heeft opgesteld.

Jackie Woerlee

Jackie gebruikt cannabis als medicijn tegen de ziekte van Crohn en is mede-oprichter van de VOC. Ze zet zich al jaren in voor de belangen van medicinale gebruikers en normalisering van cannabis.

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*