Blowend en growend Nederland bijeen in Amsterdam (persbericht)

Uit heel Nederland komen blowers en growers zondag naar Amsterdam voor het grootste wietfeest van 2011: Cannabis Bevrijdingsdag. Een positief protest tegen betutteling, repressie en de wietpas en een vrolijke viering van de cannabiscultuur.

CBD_NL_LOGO

PERSBERICHT (klik voor PDF-versie)

Amsterdam, 5 mei 2011

Blowend en growend Nederland bijeen in Amsterdam

Uit heel Nederland komen blowers en growers zondag naar Amsterdam voor het grootste wietfeest van 2011: Cannabis Bevrijdingsdag. Een positief protest tegen betutteling, repressie en de wietpas en een vrolijke viering van de cannabiscultuur.

Voor de derde keer organiseert de Vereniging voor Opheffing van het Cannabisverbod de gratis manifestatie in het Amsterdamse Westerpark. Met sprekers uit binnen- en buitenland, ruim tien muzikale acts, een hennepmarkt en een Cannabis Filmfestival. Het volledige programma staat op www.cannabisbevrijdingsdag.org. Enkele krenten uit de pap: reggaefenomeen Ziggi Recado, nederhop-grondlegger Def P & Howling Coyotes en jazz/popgroep EinsteinBarbie. Uit Engeland komt Seth Finegold, die zijn documentaire ‘When we grow… this is what we can do’ introduceert en speecht op het hoofdpodium.

Richard Cowan, voormalig voorzitter van Amerika’s grootste cannabis-organisatie NORML (National Organisation for the Reform of Marijuana Laws), zal speechen over de internationale schade van het cannabisverbod. Op het manifestatieterrein verrijst een acht meter hoog vrijheidsbeeld en een markt met ruim twintig cannabis- en hennepgerelateerde organisaties en bedrijven. Op het Cannabis Filmfestival wordt o.a. de spraakmakende documentaire ‘What if cannabis cured cancer’ vertoond en de recente Teledoc ‘Nederwiet’ van Maaik Krijgsman en Hans Pool. Coffeeshophouders uit o.a. Maastricht, Rotterdam en Bussum hebben busvervoer georganiseerd naar het Westerpark.

Voor journalisten biedt Cannabis Bevrijdingsdag een unieke mogelijkheid om kennis te maken met de internationale cannabiscultuur. Want hoewel de hennepplant doorlopend in het nieuws is, gaat de aandacht vrijwel exclusief uit naar criminaliteit en misbruik door een zeer klein deel van de honderdduizenden cannabisliefhebbers in Nederland. Dit zijn criminelen noch verslaafden, maar gewone burgers die geen enkel probleem veroorzaken of ondervinden door hun cannabisgebruik. Of het zou stigmatisering en discriminatie door politici en media moeten zijn. Dit is uw kans om de andere kant van het verhaal te horen en zelf mee te maken…

Journalisten kunnen op 8 mei terecht in de VOC-stand, meteen rechts van het hoofdpodium, voor een persmap, koffie en thee en afspraken voor interviews met sprekers en artiesten.

Contact & informatie:

Centraal mail-adres:       info@voc-nederland.org

Uit heel Nederland komen blowers en growers zondag naar Amsterdam voor het grootste wietfeest van 2011: Cannabis Bevrijdingsdag. Een positief protest tegen betutteling, repressie en de wietpas en een vrolijke viering van de cannabiscultuur.

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*